Jajka? chyba masz żółtka w proszku, bo tylko takie znam, ale to było jakieś 35 lat temu, a może nawet więcej, wtedy mieliśmy tego masę, ale u nas w domu robiło się z nich tylko jajecznicę, a jeżeli chodzi o ciasta .................to niestety nie mogę Ci pomóc, może jeszcze ktoś się odezwie, pozdrawiam.
Ja swego czasu pracowałam w cukierni i tam tylko takich jaj sie używało.Mieszało się to z wodą ręką dokładnie mieszało żebyt grudek nie było.ale to były wielki proporcje.I nie ja je robiłam więc nie pomogę. ale cuchniało to strasznie.
Może ktoś z Was wie jak uzyć jajka w proszku?
Chciałabym jajka w proszku zużyć do ciasta,ale niwiem jak,mam ok 10dkg.pozdrawiam -zosia
Jajka? chyba masz żółtka w proszku, bo tylko takie znam, ale to było jakieś 35 lat temu, a może nawet więcej, wtedy mieliśmy tego masę, ale u nas w domu robiło się z nich tylko jajecznicę, a jeżeli chodzi o ciasta .................to niestety nie mogę Ci pomóc, może jeszcze ktoś się odezwie, pozdrawiam.
Ja swego czasu pracowałam w cukierni i tam tylko takich jaj sie używało.Mieszało się to z wodą ręką dokładnie mieszało żebyt grudek nie było.ale to były wielki proporcje.I nie ja je robiłam więc nie pomogę.
ale cuchniało to strasznie.