Czesc,poszukuje przepisu na zupke strogonow (chyba tak to sie nazywa:)) szukalam w zupach na WZ ale nic nie znalazlam moze to jest pod inna nazwa dzieki z gory za pomoc :) Pozdrawiam. Joanna.
dostalam kiedys przepis na strogonoffa od pewnego starszego pana, ten strogonoff byl jego specjalnoscia podaje przepis: 1 kilogram polędwicy wołowej tzw.ligawa, 2 cebule, śmietana, pasta pomidorowa lub pomidory, przyprawy, troche maki spodob przygotowania: polędwicę pokroić na plastry podsmażyć obsypując lekko mąką susić w garnku razem z pokrojoną w półplastry cebulą i pomidorami, na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem, robiłam tego strogonoffa tylko raz ale był rzeczywiście pyszny tak więc polecam, myśle ze wstawie go do swoich przepisow ale to dopiero kiedy juz go zrobię razem z fotkami nie wiem kiedy to bedzie bo ceny polędwicy wolowej są ostatnio troche wysokie
Ja mam taki przepis Mieso moze byc poledwica ale moze byc chude mieso woeprzowe w paski podsmazyc na oleju dodac cebule ,pieczarki,ogorki korniszone,musztarde i smietane kwasna przyprawa cury, doprawic do smaku
Czesc,poszukuje przepisu na zupke strogonow (chyba tak to sie nazywa:)) szukalam w zupach na WZ ale nic nie znalazlam moze to jest pod inna nazwa
dzieki z gory za pomoc :)
Pozdrawiam.
Joanna.
W niebieskiej ramce po prawej stronie wpisz strogonow i daj szukaj . Tam jest 15 przepisow na ta potrawe ,napewno cos wybierzesz ... monika
dostalam kiedys przepis na strogonoffa od pewnego starszego pana, ten strogonoff byl jego specjalnoscia podaje przepis: 1 kilogram polędwicy wołowej tzw.ligawa, 2 cebule, śmietana, pasta pomidorowa lub pomidory, przyprawy, troche maki spodob przygotowania: polędwicę pokroić na plastry podsmażyć obsypując lekko mąką susić w garnku razem z pokrojoną w półplastry cebulą i pomidorami, na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem, robiłam tego strogonoffa tylko raz ale był rzeczywiście pyszny tak więc polecam, myśle ze wstawie go do swoich przepisow ale to dopiero kiedy juz go zrobię razem z fotkami nie wiem kiedy to bedzie bo ceny polędwicy wolowej są ostatnio troche wysokie
Ja mam taki przepis Mieso moze byc poledwica ale moze byc chude mieso woeprzowe w paski podsmazyc na oleju dodac cebule ,pieczarki,ogorki korniszone,musztarde i smietane kwasna przyprawa cury, doprawic do smaku
ja polecam wypróbowany wielokrotnie przeze mnie przepis bahusa na buef strogonow, jest wyśmienity