Forum

Rozmowy wolne i frywolne

PółNetykieta - PółDekalog, czyli radosnej twórczości dobry początek

• Autor: Wkn Data: 2007-06-19 16:32:52

Choć licznik naszego nowego wyczekiwanego serwera wciąż bije, będąc dowodem wielkości Waszych serc, mimo wszystko powstało nieco zamieszania związanego z całością akcji zbierania pieniędzy na wspólny zakup. Nie chcę się wdawać w szczegóły, zainteresowani i wtajemniczeni, na pewno będą wiedzieli, o co chodzi, a nam wszystkim na pewno nie zaszkodzi, jeśli przypomnimy sobie zasady netykiety obowiązującej na WŻ (i nie tylko WŻ). Proszę to, co napiszę potraktować poważnie, choć czytać należy z uśmiechem na ustach. Do dzieła więc:

1. Nie będzie żaden Wużetowicz traktował Wielkiego Żarcia jako swojej własności i nie będzie pokazywał, że jest lepszy od innych.
    2. Każdy Wużetowicz będzie się z wszystkich sił starał zachować odpowiedzi styl wypowiedzi oraz będzie się stosować do zasad pisowni. Wszelkie topory wojenne mają zostać zakopane głęboko pod ziemią, a ewentualne wojny mają być prowadzone z uzasadnieniem ich przyczynowości, celowości, oraz zastosowaniem wszelkich chwytów dyplomatycznych, łagodnie polemicznych i niepoprawnie kulturalnych.
    3. Dobrze widziane będzie uprawianie profesji umiarkowanie gorliwego skarżypyty wyłapującego co większe odchylenia od stosowania się do zasad wyłuszczonych w punkcie 1., 2. i 3. oraz meldującego wyżej zauważone właścicielom strony.
    4. Moderatorom da Wużetowicz zjeść spokojnie śniadanie oraz porządnie się wyspać, nie doprowadzając do skraju wyczerpania nerowego podczas użerania się z tak zwanymi "wiecznie niezadowolonymi" lub łamiącymi zasady netykiety. Przez powyższe rozumie się niekwestionowanie posunięć moderatorów na stronie, uznając je za zaakceptowane przez właścicieli strony jako najlepsze dla wszystkich rozwiązania, mające na celu uniknięcie możliwych konfliktów, do jakich by doszło bez ingerencji moderatorów.
    5. Wszelka prywatna korespondencja między Wużetowiczem a Ciocią Klocią pozostanie prywatną korespondencją między Wużetowiczem a Ciocią Klocią, chyba że Ciocia Klocia wcześniej zapytana, łaskawie (lub pod łagodnym przymusem) zgodzi się, żeby cały wirtualny światek i półświatek zapoznał się z jej kwiecistym stylem prywatnej korespondencji, co może być niezmiernie ciekawe dla całej Wużetowskiej społeczności, ale może też przyprawić wyżej Wymienioną Ciocię/Pana Ciocia o rumieniec na twarzy/pod gęstym zarostem, a w rezultacie zakończy się zawałem serca właścicieli portalu kulinarnego i kulturalnego.
    6. Punktu szóstego nie będzie, pięć powyższych miało posłużyć jako inspiracja dla natchnionych twórców dobrej atmosfery na stronie. Czekamy na dalsze propozycje pół żartem pół serio, które na dłuższą metę mogą okazać się niezwykle praktyczne podczas naszego wirtualnego współżycia (a tfu - co ja gadam, jakież to niepolityczne i niepolonistyczne zarazem). A osoby, a raczej zachowanie osób, które przysłużyły się narodzinom tego wątku, niech odejdzie w niepamięć, a one same wrócą z czystą kartą (bo są tu mile, czy nawet bardzo, bardzo mile widziane i doceniane). To by było na tyle. Klapsa w tyłek za niepohamowanie i niech dawne urazy idą w zapomnienie. Uczmy się rozmawiać, a nie jak uparciuchy pokazywać, kto ma większą rację lub jest bardziej poszkodowany i bardziej zasługuje na współczucie. Trochę dystansu do siebie i świata.

cmokasy i pozdrowienia od Wkn

• Autor: till Data: 2007-06-19 16:49:00

2a.
    Jeśli topory wojenne przez nieuwagę, zaniechanie, karygodne lenistwo bądź potrzeby natury atawistycznej pozostają na wierzchu, masakry pomiędzy WŻ-etowiczami dokonywać należy nie na forum, tylko w zaciszu komunikatorów.
    Forum pozostaje miejscem potyczek o charakterze turniejowo-szkoleniowym.

• Autor: Janek Data: 2007-06-19 20:02:16

Święte słowa, święte słowa Pani Dobrodziejki...
    Uszanowanie składam wraz z gorącymi całusami na rączęta Mości Dobrodziejki.
    Janek

• Autor: małgoska Data: 2007-06-21 22:06:53

slicznie to ujelas till hi hi hi

• Autor: dankarz Data: 2007-06-19 17:07:53

OOOOOOOOO!!!!! I już czuje się winna!!! Prosze uniżenie o wybaczenie!!! Ale prosiłam o zamkniecie wątku przecież, całuski dla Wszystkich moderatorów i właścicieli portalu!!!

• Autor: monia00 Data: 2007-06-19 17:13:02

Podoba mi sie taki "regulamin ' WZ i postaram sie do niego stosowac ...

• Autor: appetita Data: 2007-06-19 17:22:54

• Autor: Wkn Data: 2007-06-19 17:29:10

A my co bardziej niesfornych odpowiednio przystrzygać

Wkn

• Autor: alidab Data: 2007-06-19 17:30:20

Na przystrzyganie się piszę, byle było ...trendy...:)))

• Autor: appetita Data: 2007-06-19 17:34:10

• Autor: Janek Data: 2007-06-19 18:12:53

Wszystko wszystkim ale Savalasa nie zrobicie ze mnie... A co do reszty, to z wielu powodów zgadzam się.
    Wszystkich, którym "zalazłem za skórę" ...

...
    Janek

• Autor: Baśka Data: 2007-06-19 18:11:31

Jak bum cyk cyk obiecuję dostosuję się do powyższego regulaminu.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-19 18:24:52

Alez superasnie !!!! Strasznie mi sie podobuje takie rozgrzeszenie bez spowiedzi ;))) Swiete slowa Wkn - stokrotne dzieki i brawa !!!!
    I niech juz tak zawsze bedzie z usmiechem i zrozumieniem, na luzie i kulturalnie, z wzajemnym szacunkiem dla odmiennosci innych ......

• Autor: smakosia Data: 2007-06-19 20:52:40

Amen!

• Autor: Elek Data: 2007-06-19 23:45:56

• Autor: makusia Data: 2007-06-19 23:58:50

super Wkn :))

• Autor: ata Data: 2007-06-20 00:56:02

SUPER!!!! Postaram się też dostosowć;
    Każdy użytkownik WŻ powinien traktować innych uzytkowników WŻ- tak jakby chciał być sam przez nich traktowany.Pozdrawiam-ata

• Autor: Bodek Data: 2007-06-20 00:54:33

ja przepraszam wszystkich ktorzy mysla ze ja mam cos do powiedzenia jesli chodzi o zarzadzanie WZ!!!!!!!!!!!!!!!!! a co do reszty -- kocham was :) pozdr..........

• Autor: Rosa Data: 2007-06-20 08:02:36

no i o to właśnie chodzi ,pozdrawiam - rosa

• Autor: marinik Data: 2007-06-20 08:40:18

DONOS

realizujac postanowienia punktu nr 3 PolNetykiety-Poldekalogu skladam niniejszym donoc na WZtowca marinika, w zwiazku z jego notorycznym niestosowaniem sie do p. 2 Polnetykiety-PolDekalogu, ktore to niestosowanie sie polega na nieuzywaniu polskich znakow w wypowiedziach wszelakich. 
    Wioskuje takze o zastosowanie w stosunku do wyzej wymienionego kary sugerowanej przez milosciwie nam panujaca WkN a polegajacej na przystrzzeniu.... - hm... no wlasnie.... co by tu mu przystrzyc??????

• Autor: gosik Data: 2007-06-20 10:11:42

I tego się trzymajmy!!!!

• Autor: Paola_r Data: 2007-06-20 10:26:25

Gdzie należy podpisać ?

• Autor: lajan Data: 2007-06-20 20:19:58

BBbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuu, takie niebo mi się nie podoba, o czym będę pisał??hahahahhahahaha

• Autor: Baśka Data: 2007-06-20 21:54:33

Bedziesz zawsze odprawiał pokutę.

• Autor: pandora Data: 2007-06-21 22:25:01

7. Tym zaś, którzy nadmierną gorliwość wykazują w zajmowaniu się sprawami innych, racz dać Panie co rano kubek rycyny, aby zamiast cudzą, własną dupą mogli się zająć.
    (kubek może być WŻ-towy, aby nieco osłodzić karę;))
    p.

• Autor: Glumanda Data: 2007-06-21 22:30:06

Pospisuje sie pod wszystkimi przykazaniami - przyjete do wiadomosci.
    Punkt 7. trafiony w sama dziesiatke!

• Autor: luckystar Data: 2007-06-27 00:18:32

Cos mi sie zdaje, ze ten watek powinien byc zawsze wysoko....

• Autor: lajan Data: 2007-06-27 06:12:31

Obiecuję solennie, że.... do żadnego punktu się nie zastosuję. Chorobliwie nie cierpię żadnych zakazów. Trudno, najwyżej się pożegnam ze stroną. Tak mi dopomóż.......skoro to takie popularne.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-27 12:42:51

Lajanie, mam wrazenie, ze tym razem (a rzadko sie to zdarza) nie zrozumiales moich intencji ....

• Autor: smakosia Data: 2007-06-27 12:52:04

A ja nie mam nic przeciwko mądrym zakazom a właśnie takie wypunktowała nam Wkn. Z pewnością dzięki nim ta strona zachowuje swój poziom. Pozdrawiam "buntowników" :-) i tych co są ZA.

Przejdź do pełnej wersji serwisu