Wiem,że na kawę już ociupinkę za późno jednak chcę wszystkich zaprosić na popołudniową kawę i proszę. Myślę, że wiele osób nie wyobraża sobie być może popołudnia bez małej czarnej, a wiecie ile kawa ma zalet!!!!!!!!!! poproszę o swoje odczucia w sprawie tej" małej czarnej" " jak parzyć, aby się nie oparzyć tj. jak najlepiej została zaparzona! w czym podać kawę np dla ukochanego do łóżka!
zaczęłam ten wątek ponieważ wszystkim moim przyjaciołom WŻ jestem winna w podzięce za miłe słowa skierowane do mnie w czsie mojej nieobecności chętnie wypiję z Wami łyk dobrze zaparzonej kawy zapraszam!!!!!! acha --- smaczne ciacho też się przyda
Chmm...? Kawa powiadasz... byla co prawdo rano w pracy, ale w pośpiechu nie mogłam się nią delektować a teraz z przyjemnością napiję się z Tobą! No i witam serdecznie raz jeszcze K.
Kama, Twoje zaproszenie potraktowałam dosłownie. Przed chwilą zrobiłam "małą czarną" w mojej ulubionej filiżance i z przyjemnością wypiłam w Twoim towarzystwie. Muszę powiedzieć, że o tej godzinie pijam kawę tylko przy wyjątkowych okazjach. Pozdrawiam. Alicja
Kamo, to chyba najprzyjemniejsze zaproszenie na kawe jakie pamietam :)) i bardzo chetnie sie dolacze. Co prawda jest juz lekko po poludniu, ale w moim przypadku kazda pora jest dobra na kawe, a w dobrym towarzystwie tym bardziej :))) Ciesze sie, ze jestes juz spowrotem i niech juz tak zostanie .....pozdrawiam - maryla
Przyjęłam to zaproszenie,skierowane było ono,mam nadzieję,do wszystkich życzących Ci pomyślności.Mimo,że bardzo mało się znamy zaliczam się do nich. Kawka pita w Twoim towarzystwie jest pyszna. Codziennie rano budzi mnie zapach kawy stawianej koło łóżka przez mojego męża.Potem jest 2,3 a czasem 4 kawa około północy.Prawie zawsze przy kompie w najlepszym towarzystwie jakie miałam.
A czy ja mogę się przyłaczyc z małą czarną ???? Mam dzisiaj baaaaardzo smutny nastrój (nie pytajcie proszę dlaczego).. mąż mi przytargał wprawdzie ukochane ptysie ale potem musiał pojechać. Chętnie się z Wami podzielę....
Mi też (tak jak Piq)dziś trochę smutno, bo mój "Połówek" (jak mawia Elek) wyjechał. Jednak chętnie usiądę z Tobą do kawki mimo, że już wieczór. Przyniosę lody. Mam nadzieje, że lubisz...? Dobrze wiedzieć, że znów jesteś blisko. Uściski.
Dobrze, że znowu jesteś z nami! Pozdrowienia z całego serca! Dzisiaj nawet zastanawiałam się, kiedy do nas się odezwiesz... bo brakowało mi Ciebie , ale kawa to juz jutro rano z WŻ, teraz za późno...
tak tak załapiesz się, ciasto i kawa a jutro proponuję kawa i ciasto - biszkopt z serekami + truskawy+ galaretka równa się KALORIE!!!! ale nic to jak mawiała Baśka do Michała nic to zapraszam na kawę od rana i od rana mamy dobry humor... pozdrawiam
pozdrawiam Rosa -- łyk porannej kawy przy zaległościach czytam na temat wsparcia to jest dobry pomysł popieram i na pewno dorzucę "grosik" albo dwa niech nam ten serwer nadal ku pożytecznemu trwa Kochani zapraszam na kawę
NAREEEESZCIEEEEEEEE !! Witaj kamusku ponownie - dopiero teraz widze twoj watek i dobrze - bo kawe pijam tylko od rana. A oprocz kawy- SIUP - za Twoj powrot (a co tam - siupne nawet przed poludniem)
Smakowicie wygląda- dzięki za zaproszenie Panowie Panie WZ kubeczki do góry i niech się nam dobrze dzień rozpoczyna proszę o uśmiech szeroko o tak a tak na dobry początek czy wiecie że na oparzenia słoneczne dobrze jest okład z wziąć pół szklanki miodu + 5 łyżeczek oleju lnianego i 8 kropli witaminy A Tą miksturką smarować podrażnione miejsca na pewno złagodzi ból i zdecydowanie przyśpieszy gojenie pozdrawiam
Skoro o kawie mowa to mam pytanie, jak jest teraz w Polsce, bo za moich czasow pijalo sie kawe w domu i w kawiarniach (tylko). U nas w Stanach moge kawe kupic doslownie na ulicy i pic ja idac lub czasem jadac metrem (tego nie lubie, bo sie zawsze pochlapie :))), slowem kawa jest szeroko dostepna wszedzie i w kazdej sytuacji ....jestem niskocisnieniowcem, wiec bez kawy nie wyobrazam sobie zycia i wcale nie musi to byc jakies cudo.... aby sie nazywalo kawa :)) Mamy bardzo rozpowszechnione rozne sieci 'kawowe", ale niewiele jest kawiarni takich jak w Polsce (za moich czasow) gdzie przy kawie i ciastku mozna bylo siedziec do oporu. Nie lubie Starbucks, uwazam, ze maja zbyt wygorowane ceny poza tym mam do nich wiele innych zastrzezen lacznie ze smakowymi - dla mnie ichna kawa smakuje jak przypalona, no i to snobistyczne podejscie Amerykanow do Starbucksa tez mi dziala na nerwy. Prosze niech mi ktos wyjasni jak to wyglada teraz w Polsce, czy widzi sie ludzi maszerujacych np. do pracy i popijajacych kawe "z marszu" w kartonowych kubeczkach ???
Lucky---chciałam skontaktować się z Tobą na gg, no niestety chyba jest nieaktualne, prośba moja jest ogromna proszę podaj numer gg będę wdzięczna pozdrawiam kamaxyz
Wiem,że na kawę już ociupinkę za późno
jednak chcę wszystkich zaprosić na popołudniową kawę i proszę.
Myślę, że wiele osób nie wyobraża sobie być może popołudnia bez małej czarnej, a wiecie ile kawa ma zalet!!!!!!!!!!
poproszę o swoje odczucia w sprawie tej" małej czarnej"
"
jak parzyć, aby się nie oparzyć tj. jak najlepiej została zaparzona!
w czym podać kawę np dla ukochanego do łóżka!
zaczęłam ten wątek ponieważ wszystkim moim przyjaciołom WŻ jestem winna w podzięce za miłe słowa skierowane do mnie w czsie mojej nieobecności chętnie wypiję z Wami łyk dobrze zaparzonej kawy
zapraszam!!!!!!
acha --- smaczne ciacho też się przyda
buzuaczki kamaxyz
Suuuuuuuuuuper ,że w końcu masz już net i mozesz być z nami !!
Witaneczko !! :):):)
Kawkę i ja z Tobą wypiję i na ciacho zapraszam :):):)
Pozdrawiam bardzo serdecznie - Elek
Witaj Kamo!!!! Jak miło że jesteś znowu z nami!! Już pije z Tobą kawkę, parzona w expresie ale dobra!!
Ja tez witam z rana ( u mnie 10 ) i dolaczam sie do ciacha , a zamiast kawki pije herbatke i kanapeczki z serkiem ,pomidorkiem i szczypiorkiem ...
Kamusia, z Tobą zawsze.I kawkę i ciacho i cmok ta łapka.
Chmm...? Kawa powiadasz... byla co prawdo rano w pracy, ale w pośpiechu nie mogłam się nią delektować a teraz z przyjemnością napiję się z Tobą! No i witam serdecznie raz jeszcze K.
Kama, Twoje zaproszenie potraktowałam dosłownie. Przed chwilą zrobiłam "małą czarną" w mojej ulubionej filiżance i z przyjemnością wypiłam w Twoim towarzystwie. Muszę powiedzieć, że o tej godzinie pijam kawę tylko przy wyjątkowych okazjach. Pozdrawiam. Alicja
Kamo, to chyba najprzyjemniejsze zaproszenie na kawe jakie pamietam :)) i bardzo chetnie sie dolacze. Co prawda jest juz lekko po poludniu, ale w moim przypadku kazda pora jest dobra na kawe, a w dobrym towarzystwie tym bardziej :)))
Ciesze sie, ze jestes juz spowrotem i niech juz tak zostanie .....pozdrawiam - maryla
Przyjęłam to zaproszenie,skierowane było ono,mam nadzieję,do wszystkich życzących Ci pomyślności.Mimo,że bardzo mało się znamy zaliczam się do nich.
Kawka pita w Twoim towarzystwie jest pyszna.
Codziennie rano budzi mnie zapach kawy stawianej koło łóżka przez mojego męża.Potem jest 2,3 a czasem 4 kawa około północy.Prawie zawsze przy kompie w najlepszym towarzystwie jakie miałam.
wpisuje sie na ta kawke a n a ciacho w szczegolnosci!!
A czy ja mogę się przyłaczyc z małą czarną ???? Mam dzisiaj baaaaardzo smutny nastrój (nie pytajcie proszę dlaczego).. mąż mi przytargał wprawdzie ukochane ptysie ale potem musiał pojechać. Chętnie się z Wami podzielę....
Pyszna!!! Kama fajnie ,że znów jesteś z nami.
Mi też (tak jak Piq)dziś trochę smutno, bo mój "Połówek" (jak mawia Elek) wyjechał. Jednak chętnie usiądę z Tobą do kawki mimo, że już wieczór. Przyniosę lody. Mam nadzieje, że lubisz...? Dobrze wiedzieć, że znów jesteś blisko. Uściski.
Na kawkęza późno, ale herbtaka jaknajbardziej. I bardzo dobry wypiek:):) Miło Cię tu widzieć spowrotem:)
Dobrze, że znowu jesteś z nami! Pozdrowienia z całego serca! Dzisiaj nawet zastanawiałam się, kiedy do nas się odezwiesz... bo brakowało mi Ciebie
, ale kawa to juz jutro rano z WŻ, teraz za późno...
Witaj Kamusiu !!! Dobrze, że jesteś z nami. Czy ja się załapę na tą kawusię i małe ciacho? Pozdrawiam Agapis
tak tak załapiesz się, ciasto i kawa a jutro proponuję kawa i ciasto - biszkopt z serekami + truskawy+ galaretka równa się KALORIE!!!! ale nic to jak mawiała Baśka do Michała nic to
zapraszam na kawę od rana
i
od rana mamy dobry humor...
pozdrawiam
To ja już stoję w kolejce na kawę na jutro rano (jeśli można oczywiście). Oj przyda się, przyda.... bo ja jutro mam malowanie kuchni !!!
no to ja tez , rano na kawusi na wż :)) witaj Kamusiu :)) super ze jesteś , buziale wielgasne :)))))
no i zapowiadano się na rano z kawką a tu nie ma nikogo -to nic poczekam na chętnych -pozdrawiam wszystkich kawoszy i nie tylko -rosa
pozdrawiam Rosa -- łyk porannej kawy przy zaległościach czytam na temat wsparcia to jest dobry pomysł popieram i na pewno dorzucę "grosik" albo dwa niech nam ten serwer nadal ku pożytecznemu trwa
Kochani zapraszam na kawę
I ja chetnie sie z Wami napiję,pozdrawiam
Dzień dobry! Właśnie siedzę przy kompie a kubeczek z kawą stoi obok.
Ja już widzę dno szklanki. Kawa była jak zwykle smakowita...a ten aromat... Ciacho też się znalazło Miłego dnia!
Witam witam kawoszy:):)
Przy kawusi i ciasteczku doąłczam do Waszego grona:)
Jestem, jestem - kawka zaparzona w ekspresie pachnie bosko, a i kawałek drożdżówki z truskawkami jeszcze się ostał. Miłego dnia!
NAREEEESZCIEEEEEEEE !!
Witaj kamusku ponownie - dopiero teraz widze twoj watek i dobrze - bo kawe pijam tylko od rana. A oprocz kawy- SIUP - za Twoj powrot (a co tam - siupne nawet przed poludniem)
A witaj ! witaj !
No już się robi, kawa stoi przed kompem, więc "kawkujemy" wspólnie. Pozdrawiam!
A ja siupnę wieczorkiem - a co tam
a no siup!!!!!!!!! za zdrowie
.........kawa z lekka zakropiona "frangelico" juz czeka na chetnych:
Smakowicie wygląda- dzięki za zaproszenie
Panowie Panie WZ kubeczki do góry i niech się nam dobrze dzień rozpoczyna proszę o uśmiech szeroko o tak
a tak na dobry początek
czy wiecie że
na oparzenia słoneczne dobrze jest okład z
wziąć pół szklanki miodu + 5 łyżeczek oleju lnianego i 8 kropli witaminy A Tą miksturką smarować podrażnione miejsca na pewno złagodzi ból i zdecydowanie przyśpieszy gojenie
pozdrawiam
Kawusia z rana już była,ale co tam zrobię sobie drugą!
Ja też już przy drugiej kawusi.Śniadania nie było kawałek ciasta- tak.
kurcze teraz mogłam siąść do kompa :(( i kawusia mnie ominęła :(( moze jutro zdązę?? a jak nie to smacznego "babeczki" :)))
Skoro o kawie mowa to mam pytanie, jak jest teraz w Polsce, bo za moich czasow pijalo sie kawe w domu i w kawiarniach (tylko).
U nas w Stanach moge kawe kupic doslownie na ulicy i pic ja idac lub czasem jadac metrem (tego nie lubie, bo sie zawsze pochlapie :))), slowem kawa jest szeroko dostepna wszedzie i w kazdej sytuacji ....jestem niskocisnieniowcem, wiec bez kawy nie wyobrazam sobie zycia i wcale nie musi to byc jakies cudo.... aby sie nazywalo kawa :)) Mamy bardzo rozpowszechnione rozne sieci 'kawowe", ale niewiele jest kawiarni takich jak w Polsce (za moich czasow) gdzie przy kawie i ciastku mozna bylo siedziec do oporu. Nie lubie Starbucks, uwazam, ze maja zbyt wygorowane ceny poza tym mam do nich wiele innych zastrzezen lacznie ze smakowymi - dla mnie ichna kawa smakuje jak przypalona, no i to snobistyczne podejscie Amerykanow do Starbucksa tez mi dziala na nerwy.
Prosze niech mi ktos wyjasni jak to wyglada teraz w Polsce, czy widzi sie ludzi maszerujacych np. do pracy i popijajacych kawe "z marszu" w kartonowych kubeczkach ???
Lucky---chciałam skontaktować się z Tobą na gg, no niestety chyba jest nieaktualne, prośba moja jest ogromna proszę podaj numer gg będę wdzięczna
pozdrawiam kamaxyz
Kamo, moje gg i email jest w ustawieniach prosze mozesz korzystac kiedy tylko chcesz, bedzie mi baaaaaardzooooo milo :)) a # mojego gg 7718759