Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zapisy na kubki

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-20 12:13:37

Zrobiłam pewien rekonesans i koszt takiego kubka przy zamowieniu min 40 sztuk, wynioslby 11.90 + 12 zl przesylka (dla rzeczy delikatnych patrz szklanych).
    Całkowity realny koszt kubka to może 35 -40 zł. Nie wiem, chyba nie do mnie należy decyzja. Może sami zaproponujcie. Ale wtedy od 1 kubka na konto WŻ trafiłoby 11,10 - 16,10 zł.
    Chyba też wszystko zalezy od ilosci zamówień.
    Jest jedna zła a druga dobra wiadomość, zła że kubek będzie biały, a dobra że wzory mogą być dowolne :-).
    Czyli mozna zamowic we wszystkich wzorach :P
    Aha, mozna tez sie dogadac z kims i zamowic kubek w jednej paczce, oszczedzajac tym sposobem na kosztach przesylki.. oczywiscie zaoszczedzone pieniadze trafiaja na konto wz.
    Proponuje by w tym watku wpisywac juz konkretnie ilosc sztuk i nr wzoru i mzoe cena proponowana. I moze ograniczyc sie juz tylko do tego.

Wzór nr 1

Wzór nr 2

Wzór nr 3

Ja na razie zamawiam 1 kubek wzór nr 1 za 40zł. Tucha moze zamowimy razem? :)

• Autor: krysia64 Data: 2007-06-20 12:39:04

a co z logo poprzednim ............kilka osób chciało tamto ze stronki logo

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-20 12:44:54

Krysiu chyba nie da rady. Poniewaz zdjecie musi byc w db rozdzielczosci a z tego co sie orientuje to Pampas nie dysponuje takim.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-20 12:50:05

Poza tym w tamtym watku Pampas pisze, ze stronka tez ulegnie malym zmianom wiec nie ma sie co przyzwyczajac (slowa Pampasa) a moze wlasnie da sie wtedy zaadoptowac ktores logo z opracowanych przez meza leszczynki ????? ot tak mi sie marzy glosno....

• Autor: Ave Data: 2007-06-20 12:40:55

Szczerze mówiąc sadziłam, że koszt kubków będzie niższy. Przy takiej cenie (35-40 zł) niestety musze zrezygnowac z zakupu większej ilości kubków, mogę zakupic tylko 1, wzór nr1

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-20 12:49:29

Ave, no coz taniej nie udalo mi sie znaleźć. Ale sprawa nie jest zamknieta. moze ktos inny znajdzie, a moze ktos prowadiz taki punkt?
    Wszystko tez zalezy od ilosci zamowien.
    Niestety nie sadze zeby bylo to tansze niz 10zl, no i w dodatku koszt przesylki. Z tego co sie orientuje to jestes z Łodzi moze jeszcze ktos sie zglosi z tego miasta to koszty przesylki sie rozloza..

• Autor: makusia Data: 2007-06-20 16:48:35

tez miałam nadzieję ze będzie taniej i tak z trzech kubeczków zrobil się jeden który zamawiam , 1 sztuka wzór nr: 3 ...

• Autor: Wróbelek Data: 2007-06-20 19:25:23

no ja też także w tej cenie pozwolę sobie na jeden.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-20 12:44:17

Hmmmm....... no to skoro tak mozna, to zamawiam po 2 z kazdego wzoru, czyli w sumie 6 kubasow.....
    Tylko tu mam prosbe do osob, u ktorych bede w przyszlym roku.....czy mozna te kubki wyslac na Wasz adres i ja odbiore jak przyjade ?????
    Prosze niech sie chetny do przetrzymania moich kubkow zglosi na gg i wtedy jak bedzie czas podawania adresu to bede wiedziala gdzie moje kubaski wedruja .....

• Autor: Elek Data: 2007-06-20 18:28:06

Marylko - kubki dla Ciebie mogą przyjsć do mnie i ode mnie sobie je odbierzesz !!
    Dla mnie tak jak wczesniej zamawiałam : dwa kubki - jeden z logo nr 1, a drugi z logo nr 2 .

Pozdrawiam - Elek

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-20 13:59:07

Hej tak sobie pomyslalam, widzac ze entuzjazm jakby opadl.
    Ze mozna inaczej. Moze gdyby bylo taniej to wiecej osob byloby chetnych. Poza tym to co napsialam na poczatku to tylko propozycja. Moze neich kazdy napisze swoja propozycje.
    11.90zl z tego zejsc sie nie da, koszt kubka z nadrukiem,
    10zł na wż - mniej to chyba nie wypada ;-)
    12zł przesyłka, zawsze mozna sie wlasnie z kims dogadac, wtedy koszt przesylki robi sie niewielki.
    Co o tym sadzicie?

Ja trzymam sie tego co wczesniej zadeklarowalam.

• Autor: luckystar Data: 2007-06-20 14:11:11

Ja tez tak mysle, ze gdyby ludzie dogadywali sie z tego samego miasta i okolic to wtedy cena kubka spada i mozna sobie je odebrac, przy okazji zalatwiajac spotkanie WZtowe. Z tym, ze przesylka tez chyba zalezy od wagi paczki ???, ale przeciez to i tak obnizy koszt kubka. Tez mysle, ze 10zl powinno isc na WZ, chociaz moze gdyby obnizyc dotacje na WZ do 5zl a zebrac podwojna ilosc chetnych ????? Nie mam pojecia jak to widzicie???? Moze niech sie Ci co sa chetni, ale odstrasza ich cena, zabiora glos i dadza swoje propozycje.....dla mnie osobiscie 5zl to wiecej niz 0zl wiec moze to sie oplacac (???) czyli lepiej sprzedac 100  kubkow z dotacja tylko 5zl niz 20 z dotacja 10zl.....albo nie sprzedac zadnyc ......
    Nie bedziemy wiedziec jak nie bedzie glosow w dyskusji .....niestety. Mysle, ze tu nie ma czasu i sensu na opory tylko nalezy sie szczerze wypowiedziec.....nikt tu nie bedzie i nie ma prawa byc oceniany, za wypowiedzi wiec prosze zabierajcie glos....:)) 

• Autor: appetita Data: 2007-06-20 14:26:16

Zgadzam się, cena kubka może być tu sprawą kluczową (jeżeli chodzi o ilość sprzedanych) dla mnie 40zł to trochę dużo i pozwolić będę mogła tylko na jeden, zaś przy niższej cenie jak sugerujesz z dotacją np 5zł na pewno 2szt. Jeżeli chodzi o transport to ja pewnie nie zaoszczędzę bo czy jest ktoś z moich okolic???

• Autor: luckystar Data: 2007-06-20 14:48:46

Moze napisz jakie to okolice??? i pewnie sie ktos znajdzie

• Autor: ata Data: 2007-06-20 14:50:26

Dla mnie to też za drogo

• Autor: luckystar Data: 2007-06-20 15:01:00

Ata, z ta waga to ja tak "walnelam" ale tak naprawde nie mam pojecia jak jest w Poslce, wiem, ze tutaj cena przesylki zalezy od wagi, ale jest to w granicach od do czyli np. cena do 1kg moze wynosic 5zl od 1 do 2kg - 8zl, ale i tak sukcesywnie od 2-3kg bedzie wynosic np 10zl, czyli wzrasta od wagi ale lepiej sie oplaca wysylac wieksza paczke wagowo. Oczywiscie te dane podaje w kg/zl prosto z ksiezyca bo nie mam pojecia jak to wyglada ale chcialam przyblizyc obraz tego co panuje tutaj w Stanach. Dlatego "dogadywanie" sie uzytkownikow z tych samych okolic moze miec sens, bo wyjdzie troche taniej za przesylke.
    Znow podam przyklad (z ksiezyca) ja chce 6 kubkow, ty - 2 i ktos jeszcze inny 1 wtedy wysylamy je wszystkie do Ciebie i koszt przesylki dzielimy na 9 ilosc kubkow i kazdy z nas trojga placi sume adekwatna do ilosci zakupionych kubkow.......hmmmm niby proste tylko teraz w czasie pisania ogarnelo mnie kolejne przerazenie:
    Kto sie zajmie ta cala ksiegowoscia ????? Sama juz nic nie wiem, trace glowe......a kubki bardzo bym chciala miec ....
    Ludzie moze zacznijcie pisac, tak jak ja "glosno myslac" i cos sie z tego wykluje ......

• Autor: bahus Data: 2007-06-20 14:52:23

Ja jestem z Twoich okolic
    Bahus

• Autor: appetita Data: 2007-06-20 14:53:36

Okolice (biiższe i dalsze) Sanoka???

• Autor: bahus Data: 2007-06-20 14:56:47

Dalsze...Poznań. Ale to też okolica

Bahus

• Autor: luckystar Data: 2007-06-20 15:03:05

Bahusie, teraz dopiero dotarlo do mnie, ze Ty jestes tez z moich okolic .....ale zarty na bok, musimy cos wymyslec i albo pomysl przejdzie albo padnie .....a szkoda by bylo :(

• Autor: Glumanda Data: 2007-06-20 16:03:35

Bahusie szanowny :) a gdzie mieszka Wielkie Zarcie??? moze uda sie komus odebrac kubki osobiscie albo kubki mieszkaja w innym miescie ? Tylko do tych wysylanych paczek z kubkami nie wkladajcie trawy z twojego ogrodka , jako material wypelniajacy...bo nigdzie nie dotra!!!

• Autor: andzia005 Data: 2007-06-20 16:48:27

Witam
    Koszt paczki do 1kg piorytetowej z napisem uwaga szkło czyli nadanej na specjalnych warunkach wynosi 10 złotych,piorytetowej bez uwaga szkło 8 złotych.Mówie tu o usłudze poczty polskiej na terenie kraju.
    Pozdrawiam
    Agnieszka

• Autor: Bodek Data: 2007-06-20 18:04:24

ja prosze dla mnie dwa -- wzor nr3 -- tylko trzeba mi napisac ile to kosztuje poniewaz wyslanie do anglii!!!

• Autor: Elys Data: 2007-06-20 18:53:23

A moze bys wolal odebrac te kubki w Londynie. To ewentualnosc i pewnie taniej. Mam rodzine w Londynie i  przyjeda do mojej mamy do Warszawy. Wracaja pod koniec pazdziernika. Ja tez sama zamowie na adres mamy bo mieszkam w Niemczech i odbiore je przy okazji....

• Autor: Bodek Data: 2007-06-20 21:10:54

mnie bedzie wiecej kosztowac transport do londynu niz wysylka z polski -- ale dziekuje za propozycje... pozdr......

• Autor: Baśka Data: 2007-06-20 21:50:44

Proszę 2 x 2.Chciałabym więcej ale ......
    Chciałabym kiedyś mieć więcej pieniedzy.

• Autor: bahus Data: 2007-06-20 22:37:25

Wszystko ładnie pięknie...zamówienia się posypały, ale czy zostało ustalone kto się tym wszystkim zajmie? Być może nie doczytałem. Oświećcie mnie proszę

Bahus

• Autor: Baśka Data: 2007-06-21 09:13:42

Ups....... i nastała cisza.
    Znowu żle chyba coś zrozumiałam,ale przekonana byłam,że załatwia to Aga9999.Ale rzeczywiście jeszcze sprawa wysyłki.I tu pewnie zaczynają się schody......
    Przykro mi,ale ja z przyczyn zdrowotnych nie mogę się za to zabrać.Basia

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 10:35:46

Jak ja to widzę?
    Wstępnie. Nic lepszego nie wymyslilam.
    Poza tym jeszcze nie ustalilismy ceny.
    Na pewno nie zalatwiam tego ja, bo niby jak? :-D
    Jestem otwarta na propozycje.

Po pierwsze, najpierw trzeba oszacowac, ile osob chetnych i po ile wszystko.
    Potem wplacamy kase na konto WŻ, domyslam sie ze dostep do tego konta maja nieliczni.
    Czyli niestety ale cala sprawa spadnie na Pampasa.. No moze nie cala.

Jak to mialoby wygladac.
    Otoz, zalozmy ze wplynie 20 zamowien.  Z tego 3 osoby sa z miejscowosci A, 2 osoby z miejscowosci B, 5 osob z miejscowosci C, a reszta kolejno z miejscowosci D,E,F,G,H..itd.
    Osoby z miejscowosci A chca by ich kubki przyszly w 1 paczce w ten sposob zaoszczedza na przesylce. Podobnie osoby z miejscowosci B i C.

Jak zamawiamy. Jak ustalimy juz cene za kubki (umowmy sie na razie ze bedzie to tak 11.90 za kubek + 12zł przesylka + 10 zł na WZ), dowiemy sie czy koszty przesylki pokrywamy sami czy dzielimy miedzy innych uzytkownikow, wplacamy pieniadze na konto WZ.
    I teraz tak osoby z miejscowosci A wplacaja po 25.90zł przy zalozeniu ze zamawiaja po 1 kubku. W tytule przelewu zaznaczaja
    1 kubek, Miejscowosc A, koszt przesylki 4 zł (bo 3 osoby). Adres np: Jan Iksinski, ul. Konwaliowa 5, 99-100 A (taki adres podaja wszystkie osoby z miejscowosci A)
    Itd.
    Wtedy Pampas albo inna osoba do tego upowazniona, podlicza wszystko.
    I robi zamowienie. Dla kazdej miejscowosci oddzielnie.

Czy nagmatwalam?
    Jest z tym troche roboty. Nie wiem czy ten pomysl zostanie zaakceptowany. Moze ktos ma lepszy.
    Pozdrawiam

• Autor: leszczynka Data: 2007-06-21 10:15:40

Szkoda,ze nie ma mnie w Polsce,jakis czas temu moj maz wypalal kubki dla znajomych z pracy.Wygladalo to tak,ze w hurtowni zakupili odpowiednia ilosc kubkow,zaniesli do firmy,ktora wypalila,no nie bylo kosztow wysylki,bo dostarczyli do reki,ale z tego co pamietam koszt jednego kubka (bialy) z wypaleniem + skromny:) zysk dla meza wynosil 25 zl.No,ale to bylo jakies 3-4 lata temu:):)Teraz pewnie ceny uslug w Polsce "nieco" wzrosly.
    Poza tym mam jakies takie niejasne odczucie,ze robi sie powoli maly balagan z tymi kubkami.Ja rozumiem,ze gusta sa rozne,ale pierwotnie mielismy zorganizowac konkurs (szkoda,ze nikt wiecej nie zaproponowal zadnego pomyslu) by wybrac jedno logo,ktore podobac bedzie sie wiekszosci (byc moze staloby sie rowniez nowym logo strony),co do organizacji dystrybucji kubkow nie wiem czy zauwazyliscie,ale Pampas byl chetny pomoc w tym zakresie i nie wydaje mi sie to glupim pomyslem,tym bardziej,ze on prowadzi buchalterie strony.Odwoluje sie tu do glosu rozsadku WZ-owiczow i przemyslenie calej sprawy jeszcze raz bez pospiechu.Moze Pampas zajmie stanowisko w tej sprawie?
    P.S.Co do mnie,udzialu w glosowaniu nie biore z racji braku obiektywizmu do pracy mojego meza:):),jestem jednak chetna kupic 2 kubki z logo wybranym przez Was.Pozdrawiam serdecznie.Edyta.

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 10:40:56

Hej leszczynka, mial byc konkurs..ale chyba zalezy nam na tym by jak najwiecej tych kubkow sprzedac..
    25zl? To drogo. Na allegro łącznie z przesylka jest za 23.90.
    Przy czym jakby ktos dokladnie czytal to doczytalby ze mozna zaoszczedzic na przesylce...
    Wystarczy sie dogadac z innymi uzytkownikami.
    Na pewno cene winduje datek na WZ, choc jesczze tak naprawde nie wiadomo jaki to datek bo niewiele osob sie wypowiedzialo w tej kwestii.
    No ale to chyba oczywiste, celem nie jest zakup kubka po cenie promocyjnej ale wsparcie finansowe WZ.
    Tez lcize na to ze Pampas zabierze glos w calej sprawie..

• Autor: leszczynka Data: 2007-06-21 10:46:47

Napisalam 25 zl z zyskiem dla meza,co tutaj oznaczaloby datek na WZ,to nie wiem czy tak drogo...
    Poza tym kilka lat temu allegro nie bylo tak popularne,wiec moge sie zgodzic,ze kubki mozna pewnie kupic taniej niz w hurtowni,chociaz doliczajac koszt przesylki,to nie wiem czy nie lepiej jest samemu podjechac do hurtowni i kupic,albo producenta (prosto z fabryki sa zwykle tansze).Oczywiscie to takie moje glosne przemyslenia,pytanie tylko na ile ktos chcialby sie tak zaangazowac w te sprawe?

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 10:51:57

No tak, ale sama zauwazylas ze maz wlasnorecznie dostarczyl kubki... niestety w naszym przypadku jest to niemozliwe.

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 11:45:51

Mozna zrobic jeszcze inaczej. Otoz mozemy kupic tylko logo. Wplacamy na konto WZ np 10zl. I sami zanosimy wzor do najblizszego punktu w naszym miescie
    gdzie wykonuja takie nadruki. :-)
    Odpada koszt przesylki.
    Co Wy na to?

• Autor: ata Data: 2007-06-21 12:18:08

Dobry pomysł podoba mi się.

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 14:36:20

Sprawdzilam, u mnei w miescie takie kubki za 21.90zl.

• Autor: Glumanda Data: 2007-06-21 12:32:00

Sluchajcie, a nie mozna by tak tych kubkow wstawic do sklepu Wielkiego Zarcia (cena kubka + dotacja na WZ + wysylka) kto chce idzie na strone sklepu zamawia i dostaje co chce. ?? W koncu ktos w tym sklepie chyba sprzedaje... i jest mu chyba obojetne czy sprzedaje szybkowary, mieszanki ziolowe czy kubki... I tak musi to wyslac. Czy to jest realny pomysl? jak myslicie?

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 12:41:48

Glumanda niby tak.
    Ale problem z kosztami przesyłki zostaje ten sam. A moze nawet wiekszy.
    A 2 ktos musi zainwestowac w te kubki czytaj Pampas, a jaka ma gwarancje ze ktos te kubki wykupi???

• Autor: woila Data: 2007-06-21 13:02:47

Nie bardzo orientuję się w cenach w kraju ale może zamist kubków byłoby taniej zrobić np koszulki z nadrukiem? Poza tym są lżejsze, nie trzeba płacić dodatkowao za "uwaga szkło", albo mogą to być jakieś długopisy z nadrukiem " Wielkie Żarcie" czy inne gadżety, tańsze niż np kubki. W końcu liczy się pomysł i to ile można zarobić na rzecz naszej stronki...

• Autor: Petra Data: 2007-06-21 14:16:31

Mnie się podoba trzeci wzór, ale kubki dość drogie, fakt.

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 14:41:04

Jak kto chce, ja juz podalam pomysl, placimy za logo umowna stawke, jeszcze nie wiadomo jaka, bo kazdy wybrzydza i szuka dziury w calym ale swojej konkretnej propozycji nie podaje...
    Ludzie robcie sobie z tym logo co chcecie..
    Mozna sobie wydrukowac i oprawic w ramke, mozna sobie zrobic nadruk na koszulce, an kubku..na talerzu, dowolna technika.
    Mozna sobie wg logo nawet ogrodek urzadzic. Albo udekorowac tort...
    Nie o to chodzi przeciez...
    Pozdrawiam

• Autor: Glumanda Data: 2007-06-21 14:53:21

Albo fartuchy kuchenne! :) tez bylyby niezle, takie z logo WZ!

• Autor: Glumanda Data: 2007-06-21 14:55:21

No fakt, nie pomyslalam. Sorry. To tak jak z zza krotka koldra... jak podciagniesz zbyt wysoko to ci nogi wyjda... a tu tez jak juz sie cos wymysli, to zaraz z drugiej strony baaaaaaach...i po zawodach.

• Autor: bahus Data: 2007-06-21 15:03:46

W sklepiku to nie przejdzie, nie mam kasy na wyłożenie...(ja odpowiadam za towar w sklepiku), zresztą musiałoby być drożej bo tu doszedłby jeszcze podatek.
    Bahus

• Autor: makusia Data: 2007-06-22 11:06:26

Bahus , a gdyby zastapić te przeterminowane zajaczki , na gadzety wż?

• Autor: makusia Data: 2007-06-21 14:28:06

z tym sklepem do dobry pomysł , tak mi sie wydaje i długopisy też ok ;) dużo nas to pewnie cos wymyslimy , byle szybko bo licznik jakoś stoi w miejscu

• Autor: nonka4 Data: 2007-06-21 14:21:32

jesli stanie na kubkach,poproszę 2szt wzór n r1

• Autor: Petra Data: 2007-06-21 16:10:24

Coś mi przyszło do głowy, a może rzeczywiście rozsyłać mailem konkretny wzór, jaki kto chce w odpowiedniej rozdzielczości mailem na pocztę po dokonaniu wpłaty, którą tu ustalimy. Może każdy sobie wtedy użyć zgodnie z upodobaniem i wydrukować gdzie mu sie podoba, nawet na serwisie obiadowym i ręcznikach, przecież chodzi o szczytny cel- istnienie strony, którą kochamy. Z wydrukiem nie ma problemów, można poszukać w internecie, a może ktoś ma sprawdzone linki? Wtedy ponosimy sami koszty wydruku, materiału i przesyłki i nikt nam nie zagląda na czym to jest, choćby na stringach, gdzie kto chce.
    Rozważcie to proszę odpada zdecydowana wiekszość roboty, bo ktoś to by musiał robić.
    Pozdrawiam
                                                          Irena
    Ps. może też już wpadł ktoś na ten pomysł, bo czytałam na wyrywki

• Autor: Bodek Data: 2007-06-21 17:12:59

ja poprosze wzor na moj email : jak najwiekszej rozdzielczosci -- koszulki zrobie plus na 2 bluzy w pracy sobie naloze--- przy wysylaniu maila prosze o uwzglednienie minimalnej - optymalnej ceny... mozna pisac na
    bodekgrzech@wp.pl
    bodekgrzech@o2.pl
    dziekuje

• Autor: Ave Data: 2007-06-21 21:22:48

Mnie tez sie ten pomysł podoba. Głosuje na logo nr 1.
    Fajnie byłoby w Galerii zobaczyc jak wykorzystaliście wybrane przez siebie logo - ja napewno zrobię nadruk na koszulce i fartuszku- w sklepach papierniczych mozna kupić specjalny papier do nadruków (do domowych drukarek), który potem się wprasowuje na materiał. Robiłam to juz i nawet pranie w pralce go nie "ruszało".
    Generalnie jestem za "sprzedażą" wzoru w duzej rozdzielczości przysłanego na maila.

• Autor: miauka Data: 2007-06-21 19:29:45

Przeczytałam sobie wszystkie wypowiedzi i dochodze do wniosków takich ...iż.. :D:D:D

skoro mamy w planach zmiane logo na stronie to najlepszym, moim zdaniem, wyjsciem byloby faktycznie wybranie loga stronki w glosowaniu a co za tym idzie odpadlby problem kto jakie kubki chce oraz  logo byloby jedno i wużetowicze z całego świata byliby połączeni jednym "znakiem firmowym" pijąc kawę z takiego samego naczynka i moze nawet o tej samej porze (zawsze umówić sie można).

Uważam, że logo to właśnie znak firmowy więc powinno być jedno jedyne.

Poza tym myślę sobie, że tyle osób się zorganizowało, poświęciło czas i pieniądze ponieważ lubią tę stronę i chcą by nadal egzystowała - Lucky, Bodek, Ci któzy będą gościć Marylkę w domach w ramach wycieczki na rzecz WŻ, Leszczynka i jej mąż, Aga... oraz wszyscy którzy wpłacili mniejsze czy większe pieniądze....to swtierdzam, że Bahusie Twoje stwierdzenie "ładnie pięknie ale kto się tym zajmie?" jest trochę nieładne, ja cały czas myślałam, że właśnie moderatorzy. Zdaje sobie całkowicie sprawę iż jesteśćie zajęci własną pracą i domami i dlatego myślę, że sprawę trzeba uprościć maksymalnie. Czyli jedno logo a użytkownicy sami między sobą ustalają na gg czy mailu do kogo przychodzą "zbiorcze paczki", lub też bez zbiorczych jak Bahusie wolisz.
    Dla przykladu ja sie dopinam to zmowienia Eleka i ona zamawia u Ciebie czy Pampasa.... paczke z konkertna ilością kubków, płaci, czeka na paczkę a jak się z nią rozliczę to już nasza sprawa.

Pozdrawiam :)

• Autor: miauka Data: 2007-06-21 19:30:38

tym samym glosuje na logo nr 1

:):):)

• Autor: Elek Data: 2007-06-21 20:15:25

Faktycznie przyznaję miauce rację !!

Mieliśmy wybrać jedno logo , które by było na kubkach jedno dla wszystkich ,

a w przyszłości mogłoby być logo naszej stronki !! A tak wychodzi z tego wielki galimatias .

Myślę ,że powinniśmy jednak się trzymać pierwotnej wersji :) i pozostać przy głosowaniu na jedno logo -

a dalej tak jak miauka proponuje !!

Natomiast zakup logo na koszulki to inna i wcale niegłupia sprawa .

Fajny pomysł , żeby sobie we własnym juz zakresie , samemu zrobić taka WuŻetową koszulkę ( oczywiście kto będzie chciał ) .

Tak więc - ja głosuję na logo nr 1 .

• Autor: marinik Data: 2007-06-21 20:32:26

ja tez !!!!

• Autor: ata Data: 2007-06-21 21:39:59

Zgadzam sie z Miauka- powinno być ,jedno logo ,które bedzie w przyszłosci znakiem firmowym stronki.
    Tez pomyslałam o koszulkach,- taki znak rozpoznawczy- WŻ ,fajnie ,gdyby mozna było spotkac kogos np. na wakacjach w takiej koszulce.
    Uwazam też,ze  gadżety,z logo stronki powinny byc sprzedawane w sklepie WŻ i tym powinni zajac sie własciciele stronki,w końcu to w ich interesie,aby strona zarabiała.Jak widać, zainteresowanie jest duże,więc chetnych napewno by nie brakowało,,ja sama bym cos kupiła.Wiadomo na poczatku koszty sa,ale napewno szybko sie zwrócą.Dla zmiejszenie kosztów mozna by było zaproponować jakies wiekszej znanej  firmie reklamę na kubku wraz z reklama strony WŻ.- i to by było takie 2 w 1.
    To takie podsuniecie pomysłu dla właścicieli tej strony,mam nadzieje,ze sie nie obrazicie- chciałabym ,aby strona istniała i cieszyła sie coraz wiekszą popularnoscią Pozdrawiam

• Autor: ata Data: 2007-06-21 21:56:00

Teraz jest jak jest.Aga9999 włozyła tutaj wiele pracy,wzór/samo/ logo nr 1podoba mi sie i chetnie bym kupiła.Pozdrawiam

• Autor: aga9999 Data: 2007-06-21 22:06:12

Musze sprostowac, to nie moja praca to praca leszczynki i jej meza.
    Pozdrawiam
    :-)

• Autor: ata Data: 2007-06-21 22:12:56

Juz poprawiam sie -leszczynka i jej mąż włozyli wiele pracy,ale ty Aga9999 tez się napracowałaś.pozdrawiam

• Autor: leszczynka Data: 2007-06-21 22:14:46

• Autor: alidab Data: 2007-06-21 20:57:44

Elek, myślę, że logo na kubki należy zdecydowanie wybrać jedno.I tu całkowicie zgadzam się z Miauką ...:))) To ułatwi realizację zamówienia. Natomiast nie jest to równoznaczne z logo naszej strony - mam na myśli to, że w tym przypadku wybór i akceptacja należy zdecydowanie do właścicieli WŻ.  Nam pozostaje taki wybór uszanować a nie narzucać, chyba,że Pampas i Wkn zechcą wziąć pod uwagę nasze zdanie.:)))

• Autor: Elek Data: 2007-06-21 21:11:30

Dokładnie tak jak piszesz - masz rację !!

• Autor: miauka Data: 2007-06-21 21:20:34

Nic nikomu nie narzucam, przedstawiam swoje zdanie i kieruje właśnie do moderatorów. Co oni zrobią ...to zrobią.

:)

• Autor: alidab Data: 2007-06-21 21:42:02

Miauko, nie neguję Twojej wypowiedzi , intencje masz dobre i pomysł także. Wiem, że niczego nikomu nie narzucasz, poprostu rozmawiamy...:))) Może to ja żle myślę a Twój pomysł jest dobry. Najlepiej będzie jak wypowie się w tej sprawie Pampas. Miałam na myśli tylko to, że szybciej powinniśmy się zdecydować na logo na kubki, bo oznacza to wpływ gotówki na konto WŻ . Natomiast wybór logo strony to sprawa nad którą można się dłużej zastanowić , jeśli będzie nam dana taka możliwość. To jest tylko moje zdanie i mam nadzieję, że nie rzuci cienia na ton w dalszej dyskusji. :))

• Autor: miauka Data: 2007-06-21 22:29:14

:)
    mrrruu

• Autor: alidab Data: 2007-06-21 22:31:07

Bardzo się cieszę, że tak ciepło pomruczałaś...:))))

• Autor: miauka Data: 2007-06-21 22:42:51

mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrru mmmmmmmmmmmmmmmrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuu :):):):)

• Autor: leszczynka Data: 2007-06-21 22:13:52

O tym samym pisalam kilka postow wyzej:):),czekam tylko na reakcje Pampasa...

• Autor: andzia005 Data: 2007-06-21 22:58:11

Witam
    Jestem za powinno byc jedno logo.A poniewaz cena kubka jest dla co niektórych wysoka albo i bardzo za wysoka , to powinny pojawic się w sklepiku WŻ kubki i np koszulki czy długopisy.Mysle sobie że na taki długopisik każdego bedzie stac.Jednakże najpierw trzeba wybrac jedno logo.Osoba odpowiedzialna za sklepik wypowiedziala sie ze niestac jej na takie inwestycje.A gdyby to zorganizowac tak zamówic np wstepnie po 10 kubków i 10 koszulek ,jak sie sprzedadza do mówic jeszcze ,bedzie wtedy tez wiadomo jakie jest zapotrzebowanie.Pierwsze 10 kubkow było by od reki do wysyłki zaraz po zaksiegowaniu pieniążków a ci co później by kupili musieli by troszke dłużej poczekac az doprodukuja dla nich.Ale były by wpłacone juz pieniazki na konto wiec tez bylo by za co te kubki czy koszulki kupic,  nietrzeba by inwestowac własnej kasy czytaj tutaj osoby odpowiedzialnej za sklepik,Taka ot przedsprzedaz.Takie sa moje przemyslenia na ten temat.
    Pozdrawiam
    Agnieszka

• Autor: makusia Data: 2007-06-21 23:14:28

extra pomysł i pieniązki napewno szybciej by wpływaly :))

• Autor: Ave Data: 2007-06-22 09:14:02

• Autor: gosik Data: 2007-06-22 10:21:13

Myślę, że to bardzo dobry pomysł

• Autor: makusia Data: 2007-06-22 11:03:38

i co Wy na na to? Pampasku , jesteś??

• Autor: ata Data: 2007-06-22 17:42:10

• Autor: makusia Data: 2007-06-23 15:07:30

no to moze watek  pod nosek ?

• Autor: luckystar Data: 2007-06-23 16:00:17

Ata, Makusia i inni, nie chcialabym abysmy odczytywali milczenie Pampasa w sprawie kubkow jako brak zainteresowania, ale obawiam sie, ze akurat w tej chwili ma naprawde wazniejsze sprawy na glowie, nie moge nic wiecej napisac, ale nie oceniajmy tylko dlatego, ze nie wiemy .....

• Autor: makusia Data: 2007-06-24 15:35:49

Marylko , tutaj nikt nikogo nie ocenia.. ja tylko wątek podnoszę

• Autor: luckystar Data: 2007-06-24 15:49:40

Wiem Makusiu :)) i to nie tylko do Ciebie, po prostu akurat wiem, ze Pampas nie moze w tej chwili zadeklarowac zaangazowania w taka akcje (tak sie domyslam znaczy sie) I nie chcialabym abysmy odbierali to jako "tumiwisizm" :))) 

• Autor: krysia64 Data: 2007-06-23 18:10:23

Powiem zdaniem zacytowanym ze skeczu Halamy...............

,, ja wiedziałam że tak bezie aha aha aha ............ja wiedziałam ze tak będzie ..........,,

Ludzie nie wierzę że ktoś sie tym naprawdę zajmie .
    Ja sama osobicie napewno nie chciałabym się tym zajmować ,powód --------- bardzo prosty------jeszcze nikt nikomu nie dogodził .
    zawsze znajdzie sie ktos,komu nie bedzie coś pasowało . Ile , ludzi tyle zdań i charakterów.
    Uważam ze nie powinien sie parać Tym żaden z uzytkowników wż .
    Takie jest moje zdanie .Co bedzie z rozliczeniem nikt tego nie będzie sprawdzał bo i jak ...........wiecie jaka będzie draka , pomówienia ,zgrzyty itp. itd
    Moje zdanie jest takie .
    Fajnie by było pic rano kawkę klikając z kubka wż-towego razem ze znajomymi z chata itp.
    ale tak naprawde zobaczcie sami , jakie jest poruszenie co do ceny , fakt jest to dla niektórych drogo ............nie dziwi mnie to wcale , bo i niektórzy mają tyle na wyżywienie rodziny na jeden dzień .
    Smutne to ale takie mamy czasy i takie jest zycie.Myśle ze sprzedaż logo byłaby najlepszym rozwiazaniem .Otóż logo zostało zaprojektowane przez meza uzytkownika wż , prawda? (za darmo).
    Wysłanie maila tez nic nie kosztuje,wiec odpadają koszty przesyłki. A zamawiajac kubki nabawimy sie złosci do siebie nawzajem.Czy jest to nam naprawde potrzebne?.Sytuacja jakoś sie ustabilizowała miedzy nami Zapanowała ogólna chęć ratowania WŻ.więc najlepszym rozwiazaniem jest w/g mnie wysłanie logo przez maila, i niech potem każdy sobie robi z tym co chce -nawet na stringach jak to ktoś wspomniał wczesniej..........(musze to rozważyć )
    A kupując kubki napchamy tylko kieszeń temu co bezie je grawerował oraz poczcie ----lecz niestety dla nas do kasy wż trafi i tak te 10 zł.
    Więc czy nie lepiej zrobić tak jak proponuję?????
    Bez zgrzytów , emocjii ,nerwów,niedomówień a do kasy wż i tak wpłynie tyle samo.
    Jeżeli uznacie że jednak kubki to ja sie pisze na kubek z logo nr.1
    zostawiam wam to pod rozwagę .
    pozdrawiam
    Krystyna

• Autor: miauka Data: 2007-06-23 18:35:52

ja mam bialy rum chcesz?

• Autor: Elek Data: 2007-06-23 18:44:05

.... .....a ja przyłączam się z ......malibu wg miaukowego przepisu :):):)

Przejdź do pełnej wersji serwisu