W tym roku znowu zakwitło moje geranium, co roku po zimie obcinam wybujałe pędy i wystawiam je na balkon. Kwiatki są małe, niepozorne, ale w przybliżeniu - śliczne.
U mojej siostry natomiast, już drugi raz będzie kwitł zamiokulkas, który w mieszkaniach kwitnie bardzo rzadko. Tak wyglądał w zeszłym roku ten kwiat...
Bardzo się cieszę kiedy w mieszkaniu kwitną kwiaty, ponieważ to oznacza, że dobrze o nie dbamy
Śliczne te Twoje kwiaty i widać, że potrafią się odwdzięczyć za opiekę :))) Ja też lubię mieć coś kwitnącego w mieszkaniu ; lubię fiołki i mam je w kilku kolorach , na wiosnę zakwitł mi amarylis a najdłużej kwitną skrętniki. Tak kwitną teraz : Też ładne, prawda ? :)))))
Sliczne te kwiaty ma twoje geranium. A ja nie znam takiego kwiatka a nazwie ziamiokulkas ale powiem szczerze ze prezentuje sie super . A czy ten kwiatek to wiecej nie rozkwita ?
Dada - geranium masz przepiękne !! Mnie -mimo ,ze w domku mam naprwdę bardzo dużo różnych kwietków - o geranium nigdy tak pięknie nie rosło , nie mówiąc już o kwitnieniu !! Zamiokulkas też jest w mojej hodowli - i to nie jeden , ale i ten nigdy mi nie kwitł :(( W pozytywnym słowa znaczeniu : zazdroszczę Ci reki do kwitków !! Pozdrawiam - Elek
Moje zamiokulkasy też nigdy nie kwitły, a ten, jak napisałam, kwitnie u mojej siostry. Geranium co roku przycinam, zimą z pwodu krótkiego dnia bardzo się wyciągają pędy, mam je już kilka lat, ale kwitnie dopiero drugi raz, może Twój też potrzebuje trochę czasu?
W tym roku znowu zakwitło moje geranium, co roku po zimie obcinam wybujałe pędy i wystawiam je
na balkon. Kwiatki są małe, niepozorne, ale w przybliżeniu - śliczne.
U mojej siostry natomiast, już drugi raz będzie kwitł zamiokulkas, który w mieszkaniach kwitnie bardzo
rzadko. Tak wyglądał w zeszłym roku ten kwiat...
Bardzo się cieszę kiedy w mieszkaniu kwitną kwiaty, ponieważ to oznacza, że dobrze o nie dbamy
dada , aż Ci zazdroszczę , moje geranium jeszcze nigdy nie zakwitło :((( a staram się i bardzo dbam o swoje kwiaty ... ciekawe co źle zrobię?
Moje też kwitnie dopiero od dwóch lat, a zaczęło dopiero od czasu kiedy wystawiam je na balkon,
i to wczesną wiosną
Bardzo lubie oba te kwiaty. Ten zamiokulkas to naprawde bardzo wdzieczna roslinka! Kocha cien i jeszcze do tego potrafi oczarowac kwiatkiem! :)
Śliczne te Twoje kwiaty i widać, że potrafią się odwdzięczyć za opiekę :))) Ja też lubię mieć coś kwitnącego w mieszkaniu ; lubię fiołki i mam je w kilku kolorach , na wiosnę zakwitł mi amarylis a najdłużej kwitną skrętniki. Tak kwitną teraz :
Też ładne, prawda ? :)))))
Śliczne
Też kiedyś hodowałam fiołki, ale brakowało już miejsca na parapetach
Alu , bezapelacyjnie masz rękę do kwiatów, przepiekne...
Piekne to Twoje geranium Dado. Dzieki twoim zdjeciom obejrzałam sobie z bliska jego kwiatki. Super.
Dziękuję, cieszę się
Sliczne te kwiaty ma twoje geranium. A ja nie znam takiego kwiatka a nazwie ziamiokulkas ale powiem szczerze ze prezentuje sie super . A czy ten kwiatek to wiecej nie rozkwita ?
Zamiokulkas tak właśnie kwitnie, to tylko taka kolba.
Dada - geranium masz przepiękne !!
Mnie -mimo ,ze w domku mam naprwdę bardzo dużo różnych kwietków -
o geranium nigdy tak pięknie nie rosło , nie mówiąc już o kwitnieniu !!
Zamiokulkas też jest w mojej hodowli - i to nie jeden , ale i ten nigdy mi nie kwitł :((
W pozytywnym słowa znaczeniu : zazdroszczę Ci reki do kwitków !!
Pozdrawiam - Elek
Moje zamiokulkasy też nigdy nie kwitły, a ten, jak napisałam, kwitnie u mojej siostry.
Geranium co roku przycinam, zimą z pwodu krótkiego dnia bardzo się wyciągają pędy, mam je już kilka lat,
ale kwitnie dopiero drugi raz, może Twój też potrzebuje trochę czasu?