Forum

Galeria

Kwitnące kwiaty...

• Autor: dada Data: 2007-06-21 13:49:59

W tym roku znowu zakwitło moje geranium, co roku po zimie obcinam wybujałe pędy i wystawiam je
    na balkon. Kwiatki są małe, niepozorne, ale w przybliżeniu - śliczne.

U mojej siostry natomiast, już drugi raz będzie kwitł zamiokulkas, który w mieszkaniach kwitnie bardzo
    rzadko. Tak wyglądał w zeszłym roku ten kwiat...

Bardzo się cieszę kiedy w mieszkaniu kwitną kwiaty, ponieważ to oznacza, że dobrze o nie dbamy

• Autor: makusia Data: 2007-06-21 14:35:35

dada , aż Ci zazdroszczę , moje geranium jeszcze nigdy nie zakwitło :((( a staram się i bardzo dbam o swoje kwiaty ... ciekawe co źle zrobię?

• Autor: dada Data: 2007-06-21 15:28:27

Moje też kwitnie dopiero od dwóch lat, a zaczęło dopiero od czasu kiedy wystawiam je na balkon,
    i to wczesną wiosną

• Autor: Glumanda Data: 2007-06-21 14:51:19

Bardzo lubie oba te kwiaty. Ten zamiokulkas to naprawde bardzo wdzieczna roslinka! Kocha cien i jeszcze do tego potrafi oczarowac kwiatkiem! :)

• Autor: alidab Data: 2007-06-21 16:38:25

Śliczne te Twoje kwiaty i widać, że potrafią się odwdzięczyć za opiekę :))) Ja też lubię mieć coś kwitnącego w mieszkaniu ; lubię fiołki i mam je w kilku kolorach , na wiosnę zakwitł mi amarylis a najdłużej kwitną skrętniki. Tak kwitną teraz :
    Też ładne, prawda ? :)))))

• Autor: dada Data: 2007-06-21 16:57:35

Śliczne
    Też kiedyś hodowałam fiołki, ale brakowało już miejsca na parapetach

• Autor: Ave Data: 2007-06-21 20:00:47

Alu , bezapelacyjnie masz rękę do kwiatów, przepiekne...

• Autor: Ave Data: 2007-06-21 20:02:33

Piekne to Twoje geranium Dado. Dzieki twoim zdjeciom obejrzałam sobie z bliska jego kwiatki. Super.

• Autor: dada Data: 2007-06-21 22:16:24

Dziękuję, cieszę się

• Autor: monia00 Data: 2007-06-22 01:24:20

Sliczne te kwiaty ma twoje geranium.                                                                                                                                                                                                                                                                  A  ja nie znam takiego kwiatka a nazwie ziamiokulkas  ale powiem szczerze ze prezentuje sie super . A czy ten kwiatek to wiecej nie rozkwita ?

• Autor: dada Data: 2007-06-25 20:22:58

Zamiokulkas tak właśnie kwitnie, to tylko taka kolba.

• Autor: Elek Data: 2007-06-22 10:08:22

Dada - geranium masz przepiękne !!
    Mnie -mimo ,ze w domku mam naprwdę bardzo dużo różnych kwietków -
    o geranium nigdy tak pięknie nie rosło , nie mówiąc już o kwitnieniu !!
    Zamiokulkas też jest w mojej hodowli - i to nie jeden , ale i ten nigdy mi nie kwitł :((
    W pozytywnym słowa znaczeniu : zazdroszczę Ci reki do kwitków !!
    Pozdrawiam - Elek

• Autor: dada Data: 2007-06-25 20:26:57

Moje zamiokulkasy też nigdy nie kwitły, a ten, jak napisałam, kwitnie u mojej siostry.
    Geranium co roku przycinam, zimą z pwodu krótkiego dnia bardzo się wyciągają pędy, mam je już kilka lat,
    ale kwitnie dopiero drugi raz, może Twój też potrzebuje trochę czasu?

Przejdź do pełnej wersji serwisu