Forum

Galeria

jak pienke sa domy.......

• Autor: Bodek Data: 2007-06-21 16:30:15

.......... pokrywane strzecha...
    mam u siebie na podworku remont domu. wlasciciele ziemi sie tam maja zamiar przeprowadzic. a dzis ladnie pokrywaja strzecha i tak pomyslalem zeby wam to pokazac, poniewaz jest to piekne.. nie wiem jak w polsce z prawem budowy domu pokrytego strzecha ale tu w anglii jest to bardzo kosztowne i popularne. aa co bede wam pisac -- wkoncu to galeria :)

a tu jak obcina :)

a tak wyglada jak zakonczyli chlopaki :)

widok z naszego domku od wejscia :)

pozdrawiam..........

• Autor: didloo Data: 2007-06-21 16:48:42

Piękne!!!

• Autor: luckystar Data: 2007-06-21 17:31:14

Faktycznie cudenko, najbardziej podoba mi sie zdjecie 4 z tymi oknami pod okapem....

• Autor: ata Data: 2007-06-21 19:14:04

Ekstra to wyglada, podoba mi sie,tez widziałam takie domki.

• Autor: Ave Data: 2007-06-21 20:06:24

piekne...

• Autor: alidab Data: 2007-06-21 20:10:00

Kiedyś oglądałam katalog z domami , których dachy były pokryte właśnie taką strzechą.... Piękne :)))  Gdyby jednak taki dach zaczął się palić.....

• Autor: monia00 Data: 2007-06-21 20:22:00

Dom z taka strzecha wyglada super .  Czy takich domow jest wiecej?  Czy taka jest teraz moda ? 

• Autor: smakosia Data: 2007-06-21 21:38:54

Oj, piękne te domy ze strzechą, oj piękne. Faktycznie chyba przyszła teraz moda na takie wykonanie dachu. W Polsce też już się pojawiają te cudeńka. Przepiękne "okazy" oglądałam w zeszłym roku w Belgii. Dachy ze strzechy doskonale harmonizują się z domami z drewna. Marzenie...normalnie marzenie! Wiem jednak, że właśnie w Polsce owa strzecha jest najtańsza. Zagraniczne firmy sprowadzają ją tirami. Kiedy byłam latem w Synkowcach (Białostocczyzna), to właśnie tam na jednym z pól rolnik zajął się taką "uprawą". Wygląda na to, że to była z jego strony bardzo trafiona inwestycja. Jeśli chodzi o zagrożenie pożarowe, to ten problem został rozwiązany dzięki specjalnym impregnatom, które zabezpieczaja poszycie dachowe przed grzybami i ogniem.

• Autor: piq Data: 2007-06-21 22:01:24

Pomarzyć można..... eh.... Ale faktycznie cudeńka - tez bym taki chciała !!!

• Autor: smakosia Data: 2007-06-21 22:04:16

Noooo, ja też...

• Autor: Rosa Data: 2007-06-22 08:52:48

Faktycznie -wygląda to bajecznie -ja jednak  obawiałabym się o trwałość tego dachu, pozdrawiam  - rosa

• Autor: Elek Data: 2007-06-22 09:37:20

Faktycznie te strzechy są niesamowite i pięknie wyglądają !!
    Jak widać śa też bardzo pracochłonne , ale jaaaaaaaaaki efekt :)))))))
    Super ujęcia !!
    Bodek - fajnie ,że podzieliłeś się z nami swoim widokiem z okna :)))))))))))))
    Pozdrawiam - Elek

• Autor: gosik Data: 2007-06-22 11:19:11

Fantastyczny ten dach - naprawdę można się rozmarzyć!!!!! Sama bym taki chciała

• Autor: monika mi Data: 2007-06-22 12:03:40

hejka
    domki kryte strzecha są naprawde urocze, mają w sobie coś co przyciąga....
    moi znajomi też zaszaleli i pokryli swój letni domek strzechą już jakis czas temu(kidy była to dużo tańsza inwestycja) i wygląda to bosko a co do trwałości to naprwde nie ma sie tym co martwic sa bardzo trwałe a pozatym mają wieloletnie gwarancje co do wytrzymałości i trwałości nawet do 25 lat (tylko musza byc kładzione przez wykwalifikowanego fachowca)
    pozdrawiam i zgadzam sie ze taki domek to marzenie wielu osób.... szkoda ze mnie na takiego nie stać :(
    papatki

Przejdź do pełnej wersji serwisu