Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kochani pomóżcie!

• Autor: jadkin Data: 2007-06-21 20:01:37

Wielkimi krokami zbliżają się imieniny mojego taty (78 lat) .Piszę w imieniu mojej córki , która nie ma pomysłu na prezent może Wy coś ciekawego podrzucicie? Pozdrawiam.Każdą moją propozycję odrzuca , wiec może Wy... :)

• Autor: Ave Data: 2007-06-21 20:50:27

Moje córki na imieniny swojej Babci zrobiły kolaż ze zdjeciami (zeskanowały zdjęcia z róznych okresów swojego zycia na których były z babcią i dziadkiem, a nieraz same, ale w smiesznych sytuacjach. Poprzycinały te zdjecia, ułożyły na kartonie pod różnymi kątami, zasłaniając całą jego powierzchnię, na dole dodały napis (cos o miłości do Babci ). Kolaż umieściły w ramce z szybą - wyszedł spory obraz, który wisi na ścianie w pokoju mojej Teściowej na honorowym miejscu. Teściowa nie kryła wzruszenia, a moje córki były bardzo szczęśliwe.

• Autor: ABA Data: 2007-06-21 20:54:29

Droga Jadziu trudno tutaj coś doradzać.
    Na wybór prezentów potrzebne jest :
    - zainteresowania solenizanta,
    - potrzeby solenizanta,
    - kwota jaką dysponujemy,
    - umiejetność jeżeli chodzi o rękodzieło.
    Ty najlepiej znasz te wszystkie punkty.
    Twoja córka nie chce posłuchać Twojej rady.
    Serce córki najlepiej jej podpowie czym uszczęśliwić dziadziusia.
    Bardzo mi przykro,że nie mogę pomóc. Niestety nie mam pomysłu.
    Serdecznie pozdrawiam ABA

• Autor: Izuś Data: 2007-06-21 21:14:38

Jeśli córka jest ulubienicą dziadka (jak mój syn, nas może nie być)- to wystarczy aktualne zdjęcie z dedykacją dla Dziadka i ładnie oprawione.Do tego kwiatek. Starsze osoby nie cenią prezentów za ich wartość materialną, ale cieszy ich każda oznaka pamięci o Nich i naszej miłości.Takie jest moje zdanie, pozdrowienia Iza.

• Autor: Ave Data: 2007-06-21 21:25:46

Masz rację Izuś

• Autor: Sweetya Data: 2007-06-21 21:27:58

Podobnie jak Izuś myślałam o jakims zdjęciu ładnie oprawionym-tylko,że myslałam o zdjęciu całej Rodziny z jakimś ciepłym tekstem pod spodem w stylu-,,Kochamy Cię ...''-myslę,że Twojemu Tacie będzie zawsze miło spojrzeć na takie zdjęcie ustawione na szafce obek łóżka czy na stoliku.......

• Autor: Rosa Data: 2007-06-22 09:12:13

Drudno doradzać drugiemu w sprawach prezentów jak się go nie zna ,ale mimo wszystko wiem ,że starsi ludzie nie przywiązują  tak uwagi do materialnych prezentów ,większą wagę ma to ,że ktoś o nich pamięta i kocha ich,że nie są sami ,dlatego też popieram moje przedmówczynie ,pozdrawiam  - rosa

• Autor: pandora Data: 2007-06-23 20:52:04

A do tego koniecznie jakieś własnoręcznie zrobione ciasto ! Na pewno będzie w dziesiątkę
    p.

• Autor: jadkin Data: 2007-06-24 18:09:59

Dziękuję Wam wszystkim za rady.Pozdrawiam i zycze miłego dnia :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu