Bodek, jesteś wielki, ktoś Ci to powiedział? Masz tyle inwencji, spokojnie byś nie usiedział. Serce masz wielkie, pomysłów bez liku, działasz na rzecz WŻ, wesoło, bez krzyku. Wszyscy z Ciebie przykład brać mamy, takiego wyjątkowego żarłoka jednego mamy. Chylę czoła przed Twoją zaradnością o tym jak trzymasz fason , z godnością. Trochę Cię nerwy dzisiaj ponoszą? Czemu? Że do gotowania nie proszą? Wszyscy na rękach do kuchni Cię zaniosą, Każdy ugościć Ciebie by w kuchni chciał, każdy ochotę na żarełko od Ciebie by miał Spokojnie, dzisiaj numerek sobie zanucimy, 96 1140 2017 0000 4202 0656 3300 i jak już zbierzemy, to Cię zaprosimy. Spotkanie wspaniałe wspólnie urządzimy, tam się wszyscy poznamy i zabawimy. By chwila spotkania tak szybko nastała, dobrze by było, by wiara grosik wpłacała. Więc sympatycy, za portfele sięgajcie, nie żałujcie, na nowy serwer wpłacajcie. Każdemu zaś osobiście gwarantuje, że tych z inicjatywą tu zanotuję.
Jest tu na stronie radosna dusza, Nasza Luckystar, ona WŻ rusza. Jej pomysł, by serwer nowy wstawić, poważny temat, czy też się bawić? Rozmowy z Pampasem skutek miały, że powstał nowy pomysł śmiały. Nasza Maryla tak się rozochociła, że sama serwer zaraz by kupiła. Dobrze, że się trochę pochamowała, bo nam wpłacać by zabraniała. Długo Pampasa o numer dusiła, aż go do podania na forum zmusiła. Ostro zagrzewa do rywalizacji, do zbędnych zaskórniaków kasacji. Kochani, woła, Wy się nie ociągajcie, na nasz serwer gotówkę wpłacajcie. Pomysły co chwila w niej wybuchają, do wpłacania pieniążków zachęcają. Zanim ktoś z nią podyskutuje, Ona wpierw numer każdemu dyktuje 96 1140 2017 0000 4202 0656 3300 Na taki apel Maryli ulegamy, mamy ten numer, no to wpłacamy. Więc chwalę Marylu Twoje zdolności, dzięki Tobie, radość tu gości. Pomyślcie tylko, że bez serwera, zginie nam strona, jasna ch....a. WŻ-cy, zawziętość w sobie mamy, dzięki takim ludziom, kasę uzbieramy.
Lajanie, nie ukrywam jest mi bardzo przyjemnie, ale nic bym nie zrobila, ani ja, ani Bodek gdyby nie Wy wszyscy, ktorzy wspomagacie strone. Tak jak juz gdzies napisalam, to nie moja wina, ani zasluga, ze pieniadze tutejsze maja troche wieksza wartosc w Polsce, osobiscie (zaznaczam osobiscie) uwazam, ze wlasnie w takich sytuacjach powinniscie Wy tam w Polsce liczyc glownie na nasza pomoc.... Gdyby nie bylo Was, nie byloby atmosfery strony i nie byloby tego zapalu do ratowania.....to wszystko dzieki Wam, moze cichym i bezimiennym ale to wlasnieWy stworzyliscie ten nastroj, to Wy nadajecie zycie tejstronie, to dzieki Wam jestem tutaj codziennie i chce pozostac tak na zawsze, o ile "na zawsze" istnieje...... Wiec, dziekuje bardzo za wiersz, ale nie sadze, zeby moje poczynania zasluzyly na az takie wyroznienie......niestety nie umiem pisac wierszy..... Wiec Wam powiem po prostu dziekuje.....za to, ze jestescie, za cieple przyjecie mnie do Waszego grona i za to ze nie dajecie tej stronce zaginac ..... Serdecznie, z glebi serca ......DZIEKUJE .....wszystkim i kazdemu z osobna - maryla
Lajanie, a ja dziękuję Tobie po stokroć i z głebi duszy za Twoje bardzo trafione wiersze. Chodziło mi ciągle po głowie, że Marylka i Bodek zrobili tak wiele, że chciałam im w jakiś sposób okazać uznanie. Myślalam jednak... jak?...w jaki sposób?...jakimi słowami? No i trafiłam na Twoje rymowanki. Jak zwykle zabawne i takie szczere. Jest w nich wszystko, co chciałam wyrazić. Jeszcze raz ściskam Cię za to i kieruję za Twoimi rymami swoje wyrazy uznania do Marylki i Bodka. Emila.
Naszej szarej WŻ-ej braci przykro by było, gdyby o ich zbiorowym udziale się rozmyło. Wiadomo, że lokomotywa być musi, głośna, sapiąca, silna, to kusi. Spójrzmy na nasze strony w koło, zobaczcie, zbieramy powoli, na wesoło. Cegiełki i ziarnka do kupki zbieramy, ile kto może, odrobinę, lecz damy. Ileż sposobów na wpłaty wymyślamy, buzia w podkówkę, mężu, wysyłamy. Cały wachlarz panie uruchomiły, panowie nie oponują, zadowolone by były. Po co na gazety pieniądze trwonić, lepiej tu wpłacić, przepisów nie gonić. Nawet zwątpienia tu się wkradają, że licznik stoi, nic myszki nie dają. Lecz pamiętać zawsze o tym musimy, że dajemy szczerze, nikogo nie zmusimy. Nie każdy pieniążkami dysponuje, wpłacić drobną sumę, bardzo to krępuje. Pamiętaj o przysłowiu,koleżanko, kolego. "złoty do złotego a zbierze się milion tego" Ta Nasza strona urok jakiś posiada, nie tylko tu gotujemy, ale każdy pogada. Stresy, smutki, szybko tutaj mijają, bo tylko klikniesz, już rady dają. Ileż przyjaźni już tutaj zawiązano, ile też pytań różnych tu zadano. Zamiast poranne słuchać wiadomości, każdy z kawką rano tu gości. To nic, że wpisów zaraz nie robimy, czytamy co inni wpisali i się nie nudzimy. Kiedy interesujący temat czytamy, nie siedzimy obojętnie, odpowiadamy. Sami zobaczcie, czy stracić to mamy? Zbierzemy na serwer? Czy się poddamy? Niech nikt się tutaj nie krępuje, za każdy grosik WŻ nam podziękuje. Słynny nasz numer rozpowszechniamy 96 1140 2017 0000 4202 0656 3300 reklamujemy go, bo stronę kochamy. Każdemu w imieniu WŻ dziękuję. Każdego sympatyka bardzo szanuję. Jeszcze trochę się sprężymy... i ... ZWYCIĘŻYMY
Zwyciężymy, zwyciężymy!!!! W tak doborowym towarzystwie z pewnością!!!! Dla Ciebie i dla wszystkich, którzy tworzą tę stronę i "walczą"o jej przetrwanie
Jest w internecie lokomotywa, wielka, ogromna, WŻ się nazywa. Stronę całą tutaj zajmuje wielkiezarcie.com tak się firmuje. Jest maszynista, który ją prowadzi. To Pampas, poznać go nie zawadzi. Jest też Wkn, niech każdy zanotuje, Ona gotowaniem się tutaj zajmuje. Pampas kolej założyć chciał, taki więc pomysł na lokomotywę dał. Najpierw nieśmiało plany tworzył, aż całe imperium kolejowe stworzył. Wagoniki już same się budowały, żarłoczkami powszechnie się nazywały. Rozrosła się ta kolej, sami wiecie, jest wielka, największa na świecie. Nie ma dnia by wagonika przybyło, już coraz więcej się doczepiło. Gapiów jest również już co niemiara, przyglądają się i wsiada tu wiara. Lokomotywa ruszyła, pędu nabiera! Trach! Awaria! Jasna cholera! Za duże obciążenie silnika było, to przeciążenie maszynę rozwaliło. Koniec! Finito! Poszły marzenia, silnik nawalił, nie do naprawienia. Pampas zasmucony, za jazdę dziękuje, niestety, pusto w kasie, kolej rozwiązuje. Hej! Pampas! Co Ci się stało? Pasażerów masz tutaj za mało? Miejsca wygodne myśmy pozajmowali, na nowy silnik będziemy zbierali. Nasz maszynista wiary ma za mało. Zebrać tą kwotę? Pewnie by się nie udało. Sztandar z numerem jest wywieszony 96 1140 2017 0000 4202 0656 3300 każdy zbiera grosiki jak szalony. Tysiąc! Dwa! Trzy! Cztery,Pięć tysięcy, Pampas zdziwiony, z zachwytu jęczy. Jest i sześć tysięcy, wszyscy się radują! Za już, każdemu ofiarodawcy dziękują. Jeszcze chwila, jeszcze się sprężamy, już niedużo, jeszcze tysiąc zbieramy. Już lokomotywa jest wybłyszczona, jeszcze silnik i ruszy jak szalona. Wtedy ruszymy, wszystkich zabieramy. Na świątecznym pikniku się spotkamy. Jeszcze ostatnie zróbmy przygotowania, wypełnijmy tylko druki do wpłacania. Jak już na ten numerek wpłacimy 96 1140 2017 0000 4202 0656 3300 wesoło sobie wspólnie zanucimy. Już niedługo lokomotywę uruchamiamy i w drogę.... RUSZAMY!
Bodek, jesteś wielki, ktoś Ci to powiedział?
Masz tyle inwencji, spokojnie byś nie usiedział.
Serce masz wielkie, pomysłów bez liku,
działasz na rzecz WŻ, wesoło, bez krzyku.
Wszyscy z Ciebie przykład brać mamy,
takiego wyjątkowego żarłoka jednego mamy.
Chylę czoła przed Twoją zaradnością
o tym jak trzymasz fason , z godnością.
Trochę Cię nerwy dzisiaj ponoszą?
Czemu? Że do gotowania nie proszą?
Wszyscy na rękach do kuchni Cię zaniosą,
Każdy ugościć Ciebie by w kuchni chciał,
każdy ochotę na żarełko od Ciebie by miał
Spokojnie, dzisiaj numerek sobie zanucimy,
96 1140 2017 0000 4202 0656 3300
i jak już zbierzemy, to Cię zaprosimy.
Spotkanie wspaniałe wspólnie urządzimy,
tam się wszyscy poznamy i zabawimy.
By chwila spotkania tak szybko nastała,
dobrze by było, by wiara grosik wpłacała.
Więc sympatycy, za portfele sięgajcie,
nie żałujcie, na nowy serwer wpłacajcie.
Każdemu zaś osobiście gwarantuje,
że tych z inicjatywą tu zanotuję.
I po raz kolejny BRAWO
Lajan - wierszyk super - BRAWO
Jest tu na stronie radosna dusza,
Nasza Luckystar, ona WŻ rusza.
Jej pomysł, by serwer nowy wstawić,
poważny temat, czy też się bawić?
Rozmowy z Pampasem skutek miały,
że powstał nowy pomysł śmiały.
Nasza Maryla tak się rozochociła,
że sama serwer zaraz by kupiła.
Dobrze, że się trochę pochamowała,
bo nam wpłacać by zabraniała.
Długo Pampasa o numer dusiła,
aż go do podania na forum zmusiła.
Ostro zagrzewa do rywalizacji,
do zbędnych zaskórniaków kasacji.
Kochani, woła, Wy się nie ociągajcie,
na nasz serwer gotówkę wpłacajcie.
Pomysły co chwila w niej wybuchają,
do wpłacania pieniążków zachęcają.
Zanim ktoś z nią podyskutuje,
Ona wpierw numer każdemu dyktuje
Na taki apel Maryli ulegamy,
mamy ten numer, no to wpłacamy.
Więc chwalę Marylu Twoje zdolności,
dzięki Tobie, radość tu gości.
Pomyślcie tylko, że bez serwera,
zginie nam strona, jasna ch....a.
WŻ-cy, zawziętość w sobie mamy,
dzięki takim ludziom, kasę uzbieramy.
Lajanie, nie ukrywam jest mi bardzo przyjemnie, ale nic bym nie zrobila, ani ja, ani Bodek gdyby nie Wy wszyscy, ktorzy wspomagacie strone.
Tak jak juz gdzies napisalam, to nie moja wina, ani zasluga, ze pieniadze tutejsze maja troche wieksza wartosc w Polsce, osobiscie (zaznaczam osobiscie) uwazam, ze wlasnie w takich sytuacjach powinniscie Wy tam w Polsce liczyc glownie na nasza pomoc.... Gdyby nie bylo Was, nie byloby atmosfery strony i nie byloby tego zapalu do ratowania.....to wszystko dzieki Wam, moze cichym i bezimiennym ale to wlasnie Wy stworzyliscie ten nastroj, to Wy nadajecie zycie tej stronie, to dzieki Wam jestem tutaj codziennie i chce pozostac tak na zawsze, o ile "na zawsze" istnieje......
Wiec, dziekuje bardzo za wiersz, ale nie sadze, zeby moje poczynania zasluzyly na az takie wyroznienie......niestety nie umiem pisac wierszy.....
Wiec Wam powiem po prostu dziekuje.....za to, ze jestescie, za cieple przyjecie mnie do Waszego grona i za to ze nie dajecie tej stronce zaginac .....
Serdecznie, z glebi serca ......DZIEKUJE .....wszystkim i kazdemu z osobna - maryla
Chwała tym żarłokom i przyszłym
Lajanie, a ja dziękuję Tobie po stokroć i z głebi duszy za Twoje bardzo trafione wiersze. Chodziło mi ciągle po głowie, że Marylka i Bodek zrobili tak wiele, że chciałam im w jakiś sposób okazać uznanie. Myślalam jednak... jak?...w jaki sposób?...jakimi słowami? No i trafiłam na Twoje rymowanki. Jak zwykle zabawne i takie szczere. Jest w nich wszystko, co chciałam wyrazić. Jeszcze raz ściskam Cię za to i kieruję za Twoimi rymami swoje wyrazy uznania do Marylki i Bodka. Emila.
No i kolejne Brawa!!!!!!

Naszej szarej WŻ-ej braci przykro by było,
gdyby o ich zbiorowym udziale się rozmyło.
Wiadomo, że lokomotywa być musi,
głośna, sapiąca, silna, to kusi.
Spójrzmy na nasze strony w koło,
zobaczcie, zbieramy powoli, na wesoło.
Cegiełki i ziarnka do kupki zbieramy,
ile kto może, odrobinę, lecz damy.
Ileż sposobów na wpłaty wymyślamy,
buzia w podkówkę, mężu, wysyłamy.
Cały wachlarz panie uruchomiły,
panowie nie oponują, zadowolone by były.
Po co na gazety pieniądze trwonić,
lepiej tu wpłacić, przepisów nie gonić.
Nawet zwątpienia tu się wkradają,
że licznik stoi, nic myszki nie dają.
Lecz pamiętać zawsze o tym musimy,
że dajemy szczerze, nikogo nie zmusimy.
Nie każdy pieniążkami dysponuje,
wpłacić drobną sumę, bardzo to krępuje.
Pamiętaj o przysłowiu,koleżanko, kolego.
"złoty do złotego a zbierze się milion tego"
Ta Nasza strona urok jakiś posiada,
nie tylko tu gotujemy, ale każdy pogada.
Stresy, smutki, szybko tutaj mijają,
bo tylko klikniesz, już rady dają.
Ileż przyjaźni już tutaj zawiązano,
ile też pytań różnych tu zadano.
Zamiast poranne słuchać wiadomości,
każdy z kawką rano tu gości.
To nic, że wpisów zaraz nie robimy,
czytamy co inni wpisali i się nie nudzimy.
Kiedy interesujący temat czytamy,
nie siedzimy obojętnie, odpowiadamy.
Sami zobaczcie, czy stracić to mamy?
Zbierzemy na serwer? Czy się poddamy?
Niech nikt się tutaj nie krępuje,
za każdy grosik WŻ nam podziękuje.
Słynny nasz numer rozpowszechniamy
reklamujemy go, bo stronę kochamy.
Każdemu w imieniu WŻ dziękuję.
Każdego sympatyka bardzo szanuję.
Jeszcze trochę się sprężymy...
i ... ZWYCIĘŻYMY
Zwyciężymy, zwyciężymy!!!! W tak doborowym towarzystwie z pewnością!!!! Dla Ciebie
i dla wszystkich, którzy tworzą tę stronę i "walczą"o jej przetrwanie
wspólnymi siłami coś naprawimy i zwyciężymy chcę też dorzucić cegiełkę myślę że w poniedziałek uda mi się a wiersz lajanku piękny gratuluję
super "Jeszcze trochę się sprężymy...
i ... ZWYCIĘŻYMY"
Czemu ten wątek leży w cieniu? Nieładny?
ja sie podpisze pod tym co marylka napisala !!!! i dziekuje :)
Jest w internecie lokomotywa,
wielka, ogromna, WŻ się nazywa.
Stronę całą tutaj zajmuje
wielkiezarcie.com tak się firmuje.
Jest maszynista, który ją prowadzi.
To Pampas, poznać go nie zawadzi.
Jest też Wkn, niech każdy zanotuje,
Ona gotowaniem się tutaj zajmuje.
Pampas kolej założyć chciał,
taki więc pomysł na lokomotywę dał.
Najpierw nieśmiało plany tworzył,
aż całe imperium kolejowe stworzył.
Wagoniki już same się budowały,
żarłoczkami powszechnie się nazywały.
Rozrosła się ta kolej, sami wiecie,
jest wielka, największa na świecie.
Nie ma dnia by wagonika przybyło,
już coraz więcej się doczepiło.
Gapiów jest również już co niemiara,
przyglądają się i wsiada tu wiara.
Lokomotywa ruszyła, pędu nabiera!
Trach! Awaria! Jasna cholera!
Za duże obciążenie silnika było,
to przeciążenie maszynę rozwaliło.
Koniec! Finito! Poszły marzenia,
silnik nawalił, nie do naprawienia.
Pampas zasmucony, za jazdę dziękuje,
niestety, pusto w kasie, kolej rozwiązuje.
Hej! Pampas! Co Ci się stało?
Pasażerów masz tutaj za mało?
Miejsca wygodne myśmy pozajmowali,
na nowy silnik będziemy zbierali.
Nasz maszynista wiary ma za mało.
Zebrać tą kwotę? Pewnie by się nie udało.
Sztandar z numerem jest wywieszony
każdy zbiera grosiki jak szalony.
Tysiąc! Dwa! Trzy! Cztery,Pięć tysięcy,
Pampas zdziwiony, z zachwytu jęczy.
Jest i sześć tysięcy, wszyscy się radują!
Za już, każdemu ofiarodawcy dziękują.
Jeszcze chwila, jeszcze się sprężamy,
już niedużo, jeszcze tysiąc zbieramy.
Już lokomotywa jest wybłyszczona,
jeszcze silnik i ruszy jak szalona.
Wtedy ruszymy, wszystkich zabieramy.
Na świątecznym pikniku się spotkamy.
Jeszcze ostatnie zróbmy przygotowania,
wypełnijmy tylko druki do wpłacania.
Jak już na ten numerek wpłacimy
wesoło sobie wspólnie zanucimy.