cześć , ja robię łazanki tak : 1. kapustę białą szatkuję i gotuję w wodzie z dodatkiem wegety, po ugotowaniu odcedzam 2. gotuję makaron ( tez potem odcedzam) 3. na patelni przrumieniam cebulkę , boczek i ewentualnie kiełbaskę 4.mieszam wszystko razem i przyprawiam pieprzem ,solą i czosnkiem w granulkach :)) pycha
Ja robię dokładnie tak jak Makusia, tyle, że mieszam kapustę białą z kiszoną - tak nam bardziej smakują. No i przyprawy - to już wg uznania i smaku Zanim włożysz do naczynia do zapiekania - można jeszcze wbić surowe jajko i wymieszać - tak fajnie wszystko poskleja. Powodzenia i smacznego!!!!
Aniu, wpisz w wyszukiwarkę WŻ słowo "łazanki" jest tam tego trochę. Juz chciałam Ci "wklepać" jeden z namiarów, ale to nie ma sensu. Sama najlepiej wybierzesz czytając opis wykonania. Powodzenia i dobrego wyboru życzę. Z pewnością Ci się udadzą.
Makusiu, od razu mi sie humor poprawił, jak przeczytałam Twój przepis. Ja też robię łazanki ze słodkiej kapusty i usłyszałam wiele razy, że tak się łazanek nie robi, bo jedynie słuszne są z kapusty kiszonej, ewentualnie z pomiesznych obu rodzajów. Pozdrawiam cieplutko !
potrzebuje przepisu na lazanki wmiare prostego bo moje zdolnosci kulinarne pozostawiaj wiele do zyczenia
cześć , ja robię łazanki tak :
1. kapustę białą szatkuję i gotuję w wodzie z dodatkiem wegety, po ugotowaniu odcedzam
2. gotuję makaron ( tez potem odcedzam)
3. na patelni przrumieniam cebulkę , boczek i ewentualnie kiełbaskę
4.mieszam wszystko razem i przyprawiam pieprzem ,solą i czosnkiem w granulkach :)) pycha
dzieki wielkie!! Uratowalas mnie.dopiero ucze sie gotowac wiec nawet proste ptrawy niekiedy sprawiaja mi trudnosc.Pozdrowionka
nie ma za co :) smacznego
Ja robię dokładnie tak jak Makusia, tyle, że mieszam kapustę białą z kiszoną - tak nam bardziej smakują. No i przyprawy - to już wg uznania i smaku
Zanim włożysz do naczynia do zapiekania - można jeszcze wbić surowe jajko i wymieszać - tak fajnie wszystko poskleja. Powodzenia i smacznego!!!!
Przenoszę tutaj posty ze zdublowanego wątku. till
potrzebuje przepisu na lazanki wmiare prostego bo moje zdolnosci kulinarne pozostawiaj wiele do zyczenia
Odpowiedz ♦ Odpowiedz cytując ♦ Edycja
Temat: Odp: potrzebuje przepisu na lazanki
Data: 2007-06-26 17:37:26
Data: 2007-06-26 17:50:25
Data: 2007-06-26 19:56:40
Makusiu, od razu mi sie humor poprawił, jak przeczytałam Twój przepis. Ja też robię łazanki ze słodkiej kapusty i usłyszałam wiele razy, że tak się łazanek nie robi, bo jedynie słuszne
są z kapusty kiszonej, ewentualnie z pomiesznych obu rodzajów.
Pozdrawiam cieplutko !
tu sa moje lazanki moze cie zainteresuja http://wielkiezarcie.com/przepis22269.html