Po długim namyśle i wielu rozmowach z mężem postanowiłam,że sprzedaje działke.Nie mam do tego smykałki,nie pociąga mnie dziubanie w ziemi,traktuje to jako kare boską a przecież nie o to w tym chodzi.Wiem,że są ludzie,którzy przy pieleniu chwastów świetnie się relaksują jednak ja do tych ludzi nie należe a nie ukrywajmy,że samo koszenie trawy co jakiś czas to nie wszystko.Działka jest zarośnięta i zaniedbana a chwast to rzecz,która rośnie tam najlepiej. nie mam pojęcia ile mogłabym za tą działkę wołać-podpowiedzcie,choć w przybliżeniu. Działka ma 382 metry kw. i jest bardzo atrakcyjnie położona.Na działce jest altanka(podpiwniczona) z szopką na narzędzia i osobnym wychodkiem(kanalizacji nie ma). 2 lata temu była wymieniana cała instalacja elektryczna,są nowe kable i wodomierze.Altanka jest już bardzo stara (to jeszcze poniemieckie działki) jednak dach nie przecieka ani nie grozi zawaleniem.Po zimowej wizycie złodzieji w oknach są wibite szyby i uszkodzone drzwi wejściowe. Nie ma praktycznie żadnych atrakcyjnych roślin:bez,piwonie,troche konwalii.Są 2 wiśnie,2 jabłonki w tym jedna zimowa i wspaniała czereśnia!Tych czereśni będzie mi najbardziej żal bo możecie mi wierzyć,albo nie ale nigdy nie jadłam lepszych:są ogromne,czarne i bardzo słodkie-nigdzie takich nie widziałam. Czy po takim opisie jesteście w stanie coś mi zasugerować?Monika.
myślę że tych potrzebnych informacji jest trochę mało, czy to jest działka ROD czy własnościowa? działki w miejscu w którym ja mam działkę (ROD) o pow. ok.300m2 (ale zadbane i obsadzone) z altanką murowaną cenią się od 10.000 do 20.000 złotych.co to znaczy atrakcyjnie położona? w mieście, na obrzeżu czy po za miastem, nad wodą itp. pozdrawiam Wiesia
Wiesiu,to także jest działka ROD a pisząc o atrakcyjnym położeniu miałam na myśli fakt,że działki przylegają do parku i znajdują się prawie w centrum miasta,dojazd jest więc bardzo dogodny.
Jezeli jest to działka na ROD to zapewne jest tam Zarząd i gospodarz. Oni najlepiej sa zorientowani w jakich cenach "chodzą na Twoim terenie działki". Kto pyta nie błądzi.
Rozmawiałam już z prezesem działek,ale nie chciał się wypowiadać na temat cen .Zasłaniał się tym,że mu nie wypada,że nie chce być powiązany ze sprzedażą działek aby nie być posądzonym o korupcje,łapówkarstwo i uzyskiwanie jakichkolwiek zysków z tego tytułu.Jednym słowem-ponoć mu nie wolno.
To spróbuj tak: jezeli macie na działkach tablicę ogłoszeń to daj ogłoszenie z Twoim numerem telefonu, że kupisz działkę. Zobaczysz po jakich cenach będą Ci oferowali /oczywiście nie kupisz jej/ i będziesz się mogła odnieść w ten sposób do wartości swojej działki.
Po długim namyśle i wielu rozmowach z mężem postanowiłam,że sprzedaje działke.Nie mam do tego smykałki,nie pociąga mnie dziubanie w ziemi,traktuje to jako kare boską a przecież nie o to w tym chodzi.Wiem,że są ludzie,którzy przy pieleniu chwastów świetnie się relaksują jednak ja do tych ludzi nie należe a nie ukrywajmy,że samo koszenie trawy co jakiś czas to nie wszystko.Działka jest zarośnięta i zaniedbana a chwast to rzecz,która rośnie tam najlepiej.
nie mam pojęcia ile mogłabym za tą działkę wołać-podpowiedzcie,choć w przybliżeniu.
Działka ma 382 metry kw. i jest bardzo atrakcyjnie położona.Na działce jest altanka(podpiwniczona) z szopką na narzędzia i osobnym wychodkiem(kanalizacji nie ma).
2 lata temu była wymieniana cała instalacja elektryczna,są nowe kable i wodomierze.Altanka jest już bardzo stara (to jeszcze poniemieckie działki) jednak dach nie przecieka ani nie grozi zawaleniem.Po zimowej wizycie złodzieji w oknach są wibite szyby i uszkodzone drzwi wejściowe.
Nie ma praktycznie żadnych atrakcyjnych roślin:bez,piwonie,troche konwalii.Są 2 wiśnie,2 jabłonki w tym jedna zimowa i wspaniała czereśnia!Tych czereśni będzie mi najbardziej żal bo możecie mi wierzyć,albo nie ale nigdy nie jadłam lepszych:są ogromne,czarne i bardzo słodkie-nigdzie takich nie widziałam.
Czy po takim opisie jesteście w stanie coś mi zasugerować?Monika.
myślę że tych potrzebnych informacji jest trochę mało, czy to jest działka ROD czy własnościowa? działki w miejscu w którym ja mam działkę (ROD) o pow. ok.300m2 (ale zadbane i obsadzone) z altanką murowaną cenią się od 10.000 do 20.000 złotych.co to znaczy atrakcyjnie położona? w mieście, na obrzeżu czy po za miastem, nad wodą itp.
pozdrawiam Wiesia
Wiesiu,to także jest działka ROD a pisząc o atrakcyjnym położeniu miałam na myśli fakt,że działki przylegają do parku i znajdują się prawie w centrum miasta,dojazd jest więc bardzo dogodny.
Jezeli jest to działka na ROD to zapewne jest tam Zarząd i gospodarz. Oni najlepiej sa zorientowani w jakich cenach "chodzą na Twoim terenie działki". Kto pyta nie błądzi.
Rozmawiałam już z prezesem działek,ale nie chciał się wypowiadać na temat cen .Zasłaniał się tym,że mu nie wypada,że nie chce być powiązany ze sprzedażą działek aby nie być posądzonym o korupcje,łapówkarstwo i uzyskiwanie jakichkolwiek zysków z tego tytułu.Jednym słowem-ponoć mu nie wolno.
To spróbuj tak: jezeli macie na działkach tablicę ogłoszeń to daj ogłoszenie z Twoim numerem telefonu, że kupisz działkę. Zobaczysz po jakich cenach będą Ci oferowali /oczywiście nie kupisz jej/ i będziesz się mogła odnieść w ten sposób do wartości swojej działki.
Mońcia , w jakim rejonie miasta masz tą działeczkę?
Dzielnica- ulica, jaki to park?
jasia,zapraszam na gg albo wyślij maila to odpisze.Wszystkie dane masz w moim profilu.