Od pewnego czasu nie dodaję vegety do potraw tylko sól i nne przyprawy naturalne i zioła i stwierdziłam że moje potrawy na tym zyskały.Gdy używałam vegety wszystko smakowało sztucznie i tak samo..Co o tym myślicie?
Z vegety to ja już dawno zrezygnowałam. Czasami dodaję tylko jakiś bulion w kostce. W bardzo dawnych czasach, vegeta wyglądała i smakowała zdecydowanie inaczej. W tej chwili, głównym składnikiem jest chyba sól.
wegeta-jarzynka to jest to bez czego nie wyobrażam sobie kuchni -ale faktycznie ostatnio stwierdziłam ,że coraz mniej w niej warzywek a coraz więcej soli i barwnika,może czas to zmienić , pozdrawiam - rosa
Ja korzystam z jarzynki (jak tylko ktos z kraju mi ja przysle albo jak dostane w polskim sklepie) ale nie uzywam jej do wszystkiego. Tutejsze "jarzynki" czyli bardzo popularna firma OXO sa okropne.
Z vegety to ja już dawno zrezygnowałam. Czasami dodaję tylko jakiś bulion w kostce. W bardzo dawnych czasach, vegeta wyglądała i smakowała zdecydowanie inaczej. W tej chwili, głównym składnikiem jest chyba sól.
Ja dodaje do zup ,sosow , miesa i nawet jak gotuje ziemniaki to dodaje vegete bo zdecydowanie poprawia smak ziemniakow i ich kolor .
ja od lat wiernie uzywam jarzynki z winiar nie przesadzam z iloscia ale tak delikatnie zawsze dosypię szczególnie do mies wtedy mniej delikatnie ;-)
wegeta-jarzynka to jest to bez czego nie wyobrażam sobie kuchni -ale faktycznie ostatnio stwierdziłam ,że coraz mniej w niej warzywek a coraz więcej soli i barwnika,może czas to zmienić , pozdrawiam - rosa
ja również stosuję ale WINIARY. jezeli doprawiam danie to
ta przyprawa nie jest jedyną, daje ją tak do smaku i doprawiam
jeszcze po swojemu.
Ja korzystam z jarzynki (jak tylko ktos z kraju mi ja przysle albo jak dostane w polskim sklepie) ale nie uzywam jej do wszystkiego. Tutejsze "jarzynki" czyli bardzo popularna firma OXO sa okropne.