Forum

Kuchenne porady

czy dodajecie vegety do potraw?

  • Autor: myszamycha Data: 2007-06-28 20:24:12

    Od pewnego czasu nie dodaję vegety do potraw tylko sól i nne przyprawy naturalne i zioła i stwierdziłam że moje potrawy na tym zyskały.Gdy używałam vegety wszystko smakowało sztucznie i tak samo..Co o tym myślicie?

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-06-28 20:32:51

    Z vegety to ja już dawno zrezygnowałam. Czasami dodaję tylko jakiś bulion w kostce. W bardzo dawnych czasach, vegeta wyglądała i smakowała zdecydowanie inaczej. W tej chwili, głównym składnikiem jest chyba sól.

  • Autor: aga1 Data: 2007-06-28 20:46:24

    Ja nadal dodaję ale w małych ilościach,często natomiast sama komponuję różne mieszanki ziołowe i dodaję je potem do potraw!

  • Autor: monia00 Data: 2007-06-28 20:49:55

      Ja dodaje do zup ,sosow , miesa i nawet jak gotuje ziemniaki to dodaje vegete bo zdecydowanie poprawia smak ziemniakow i ich kolor .

  • Autor: małgoska Data: 2007-06-28 21:30:03

    ja od lat wiernie uzywam jarzynki z winiar nie przesadzam z iloscia ale tak delikatnie zawsze dosypię szczególnie do mies wtedy mniej delikatnie ;-)

  • Autor: dolce vita Data: 2007-06-28 22:14:33

    Nie dodaje, bo zawiera wzmacniacz smaku i zapachu.

  • Autor: Rosa Data: 2007-06-29 07:43:00

    wegeta-jarzynka  to jest to bez czego nie wyobrażam sobie kuchni -ale faktycznie ostatnio stwierdziłam ,że coraz mniej w niej warzywek a coraz więcej soli i barwnika,może czas to zmienić , pozdrawiam  - rosa

  • Autor: shiraja Data: 2007-06-29 13:42:20

    ja również stosuję ale WINIARY. jezeli doprawiam danie to
    ta przyprawa nie jest jedyną, daje ją tak do smaku i doprawiam
     jeszcze po swojemu.

  • Autor: Shanna Data: 2007-06-29 15:31:53

    Ja korzystam z jarzynki (jak tylko ktos z kraju mi ja przysle albo jak dostane w polskim sklepie) ale nie uzywam jej do wszystkiego. Tutejsze "jarzynki" czyli bardzo popularna firma OXO sa okropne.

Przejdź do pełnej wersji serwisu