Piękne Te Twoje juki... Wiesz Wróbelku, ja zauważyłam, że w tym roku wyjątkowo pieknie kwitną juki albo wcześniej rosło ich znacznie mniej... Ja mam na działce jedną jukę kwitnącą, chociaż rośnie dopiero drugi rok i do największych nie należy. Oto ona : Kiedys w przydomowym ogrodzie (nie moim, niestety...) widziałam kilkanaście kwitnących juk, stałam jak zaczarowana...))))
Śliczna, moja jeszce nie ejst tak bardzo rozkwitnięta. Moi je zobaczyli na działce u CIoci jak byli. I tam t eż było ich sporo i wszystkie kwitły. Tak się rodzicą spodobał że kupili i posadzili 4. Mam nadzieje, że w przyszłym roku zakwitnie więcej.
moja juka zakwitła w ty roku po raz pierwszy,a mam ją juz 3 czy 4 lata ale zato wyrosła mąż mierzył i ma coś ok 2,3m,szkoda że nie mogę wstawić zdjęcia pozdrawiam
Juka tak naprawdę jest piękna dopiero wtedy gdy kwitnie.Ma kwiaty podobne troszkę do dzwoneczków. Czy na balkonie udałoby się taką (no troszke miejszą)wychodować?
Wrobelku , ja mieszkam za oceanem i juki sa tu bardzo czestym gosciem w domowych ogrodkach. Moja sasiadka ma cztery takie juki przed domem i kwitna co roku . Sa wyzsze odemnie i przepieknie sie prezentuja . Ona co roku obcina lodyge z kwiatem i stare,dolne liscie .W tym roku wyciagala z ziemi calosc i porozdzielala na pare mniejszych ...
Twoja juka jest sliczna i zycze zeby jeszcze zakwitly pozostale ...z pozdrowieniami monika
to prawda -juki są przepiękne gdy kwitną ,moje są jeszcze młode i jakoś nie chcą zakwitnąć ,ale jak zakwitną to spróbuję wstawić też zdjęcia ,pozdrawiam - rosa
kochani,czy wy czyms specialnie nawozicie juki,ja mam 4 lata,ale jeszcze nie zakwitla,kupilam jedna,na nastepny rok zrobily sie trzy ,ale nie kwitna,juz czasami mam ochote ich wykopac.
Juka lubi wapno.Poczekaj jeszcze trochę ,z nimi tak czasami jest.Ja swoją rozsadzałam dwa lata temu i z pięciu rozsadzonych zakwitła tylko jedna.A ta juka ma około 10 lat i była wiele razy dzielona.Ponoć nie lubi być mocno zagęszczona.Muszę przyznąc, ze piękny to kwiat.
Mma w ogródku 4, ale jedna zdecydowała się zakwitnąć.
To zdjątka pare dni temu robione (na ostatnim zdjęciu Malućki):
I zdjątka zrobione dzisiaj:
Piękne Te Twoje juki... Wiesz Wróbelku, ja zauważyłam, że w tym roku wyjątkowo pieknie kwitną juki albo wcześniej rosło ich znacznie mniej...
Ja mam na działce jedną jukę kwitnącą, chociaż rośnie dopiero drugi rok i do największych nie należy. Oto ona :
Kiedys w przydomowym ogrodzie (nie moim, niestety...) widziałam kilkanaście kwitnących juk, stałam jak zaczarowana...))))
Śliczna, moja jeszce nie ejst tak bardzo rozkwitnięta. Moi je zobaczyli na działce u CIoci jak byli. I tam t eż było ich sporo i wszystkie kwitły. Tak się rodzicą spodobał że kupili i posadzili 4. Mam nadzieje, że w przyszłym roku zakwitnie więcej.
moja juka zakwitła w ty roku po raz pierwszy,a mam ją juz 3 czy 4 lata ale zato wyrosła mąż mierzył i ma coś ok 2,3m,szkoda że nie mogę wstawić zdjęcia pozdrawiam
Chyba jednak urodzaj w tym roku na kwitnące juki. :)))
Juka tak naprawdę jest piękna dopiero wtedy gdy kwitnie.Ma kwiaty podobne troszkę do dzwoneczków.
Czy na balkonie udałoby się taką (no troszke miejszą)wychodować?
Wrobelku , ja mieszkam za oceanem i juki sa tu bardzo czestym gosciem w domowych ogrodkach.
Moja sasiadka ma cztery takie juki przed domem i kwitna co roku . Sa wyzsze odemnie i przepieknie sie prezentuja .
Ona co roku obcina lodyge z kwiatem i stare,dolne liscie .W tym roku wyciagala z ziemi calosc i porozdzielala na pare mniejszych ...
Twoja juka jest sliczna i zycze zeby jeszcze zakwitly pozostale ...z pozdrowieniami monika
to prawda -juki są przepiękne gdy kwitną ,moje są jeszcze młode i jakoś nie chcą zakwitnąć ,ale jak zakwitną to spróbuję wstawić też zdjęcia ,pozdrawiam - rosa
kochani,czy wy czyms specialnie nawozicie juki,ja mam 4 lata,ale jeszcze nie zakwitla,kupilam jedna,na nastepny rok zrobily sie trzy ,ale nie kwitna,juz czasami mam ochote ich wykopac.
Juka lubi wapno.Poczekaj jeszcze trochę ,z nimi tak czasami jest.Ja swoją rozsadzałam dwa lata temu i z pięciu rozsadzonych zakwitła tylko jedna.A ta juka ma około 10 lat i była wiele razy dzielona.Ponoć nie lubi być mocno zagęszczona.Muszę przyznąc, ze piękny to kwiat.
znalazłam jeszcze zdjęcie mojej juki.