Forum

Galeria

Moje wycieczki po Irlandii

• Autor: Ola1979 Data: 2007-07-01 02:53:06

W  związku  tym że w końcu miałamwolna niedzielę namówiłam moja rodzinke na małą wycieczkę. Pojechaliśmy na kolejna wycieczkę po Irlandii. Zwiedzalismy miejscowośc która nazwywa się Cashel, znajduja się w niej ruiny zamku-klasztoru w którym koronowano królów irlandii. Bardzo ciekawe i robiace wrażenie. Zachecam do oglądania.

Tutaj mały opis miejsca
     widok z daleka prawda że imponujace miejsce
     tutaj z innej strony
     a tutaj juz z bliska
     ten sufit nas bardzo zaciekawił bo wszystko wokoło opadło a ten sufit pozostał.
    Pozdrawiam Ola

• Autor: monia00 Data: 2007-07-01 03:43:10

Olu ,jakim cudem zwiedzasz Irlandie ,w ustawieniach masz Zywiec ? Czy to tak blisko ze mozesz wpadac na weekend do Irlandii ?
    A tak na powaznie to piekny ten zamek i wcale nie wyglada na ruiny . A czy mozna zagladac do srodka ?  pozdrawiam monika

• Autor: Ola1979 Data: 2007-07-01 10:16:48

Żywiec tomiasto  którego pchodzę i do którego kiedyś wrócę bo zostawiłam tam wszystko. Chciałabym żeby było blisko.....................  Wpadałabym do mamy na kawke. Poprawie to na ZYWIEC-NEWBRIDGE. Można tam wchodzić zwiedzać, robić djecia jest nawet dobrze zachowana część, gdzie jest sala tródno to nazwać jadalna. 
    Wstep rodzinny dla 3 osób kosztuje 11 euro. Pozatym jest tam wiecej do zwiedzania my tym razem bylismy tylko w tym zamku, ale są tam ruiny innych klasztorów
     miedzy innym Benedyktów mozna zobaczyć makiety miasta itp pozdrawiam

• Autor: nadia Data: 2007-07-01 08:20:59

Przepiękny zamek i napewno piękne klimaty....Lubię takie miejsca...

• Autor: Ifasia Data: 2007-07-01 10:07:45

Witam powiem kródko piękny zamek i napewno piękne klimaty!!
    ale chciałam zauważyc ze u nas w Polsce jest tyle pięknych miejśc  i zamków że mogą nam pozazdrościć inne kraje!!
    pozdrawiam!!!

• Autor: Ola1979 Data: 2007-07-01 23:47:17

Droga Ifasiu ale ja absolutnie nie twierdzę w swoim wątku że Polska jest nie ciekawa nie ma co w niej zwiedzać. Nie tylko zamków mogą nam pozazdrościć inne kraje. W Polsce jest wszystko: sa piekne góry gdzie się wychowałam, jest też morze, wspaniałe jeziora, my Polacy mamy wspaniałe tradycje {których niestety nie ma tutaj}. Sama mam w Żywcu wiele atrakcji między innymi: zamek Habsburgów, przepiekny park z domkiem chińskim, stawem w korym pływaja łabedzie, jezioro żywieckie, górę żar na którą teram wyjeżdza się kolejką górską, itp. I jak tylko będę miała możliwosc {za 4 tygodnie jadę do domku na urlop } to wsxystko sfotografuję i też pokarzę. Ale na razie jestem tutaj { nie wiem jak długo} i chciałabym jak najwięcej zobaczyć, bardzo lubię fotografować i to jest moje hobby niestety nie potrafię robić innych rzeczy. Pozdrawiam

• Autor: Ola1979 Data: 2007-07-01 23:50:40

Ja też bardzo lubię takie miejsca jak się dobrze wczujesz w klimat to możesz sobie wyobrazić jak to wszystko wyglądało dawno dawno temu...... Dziękuję i pozdrawiam

• Autor: Baśka Data: 2007-07-01 11:35:25

Z przyjemnością oglądam wszystkie zdjęcia.
    A tak na marginesie,to wśród zalogowanych Żarłoków jest bardzo dużo "przebywających na obczyźnie".Miło,że dzielicie się z nami wrażeniami z wycieczek.Zwiedzamy świat nie wstając od komputera.

• Autor: krysia64 Data: 2007-07-01 18:34:35

Piękne widoki , cudownie położony zamek ...uwielbiam zwiedzać zamki ale tam mi nie po drodze ....mam jeszcze tyle do zwiedzenia Polskich zamków i ruin, ale moze kiedyś , hmmmm

• Autor: Ola1979 Data: 2007-07-01 23:59:03

Krysiu64 półtorej roku temu nawet nie myślałam że tu bedę, rzadko z mężem wybieraliśmy się na wycieczki bo oboje pracowaliśmy w niedzielę
     w Polsce  a nasze zarobki nie pozwalały nam na częste wypady, tutaj jest troszkę innaczej...
     Może kiedyś uda ci się pzyjechać tutaj i zobaczyć to wszystko powodzenia.
     Zwiedzaj nasz kraj i dziel się swoimi doswiadczeniami, na pewno się przydadzą.
    Nasza młodzież ma teraz super może wyjeżdzać do krajów uni bez problemu za pracą i przy okazji zwiedzać. Pozdrowienia

Przejdź do pełnej wersji serwisu