Zepsuł mi się tradycyjy mikser.Czas na zmianę.Doradźcie co kupić.Może robot kuchenny?Zależy mi,żeby to nowe cudo wyrabiało ciasto,a pełnia szczęści,to wyrabianie ciasta drożdżowego.Proszę o pomoc.
ja kupilam obrzydliwie drogi mikser Artisan KitchenAid i wyrabia drozdzowe, buleczki, chlebek, miksuje, uciera.... jest super i do tego jak wyglada... polecam szczerze.
Chyba jestem tradycjonalistką , bo pomimo posiadanego miksera -ciasto drożdżowe wyrabiam zawsze ręcznie ,ale gdyby popsuł mi się mikser ,to chyba zainwestowała bym w taki robot wielofunkcyjny po prostu do wszystkiego ,żeby mieć jedno dobre urządzenie do wszystkiego a nie wiele różnych ,które zajmują dużo miejsca ,ceny są też różne ,wiec chyba najpierw sprawdź w różnych sklepach ,żeby jednak nie przepłacać tylko np. za markę ,pozdrawiam - rosa
Dziękuję za pomoc.Na coś muszę się zdecydować.Wielofunkcyjne urządzenie to świetna sprawa,tylko co zrobić z tymi pojedynczymi,które zajmują tyle półek?
Ja mam od lat Robota firmy Bosch. Ma wiele zalet choc moze nie ma "wygladu"http://www.hoopla.pl/product_info.php/pid/1216/Robot_kuchenny_Bosch_Profi_Mixx_MUM_4655_z_Mozliwoscia_Rozbudowy/. Tu tylko przyklad. Ja zaczelam najpierw od systemu podstawowego to znaczy motor, miska z pokrywa i mieszadla. Swietnie wyrabia nawet bardzo ciezkie ciasta. Miska jest duza wiec i z kilograma maki mozna ciasto wyrobic.Jest stabilny a chodzi juz (czesto uzywany bez najmniejszej awarii od osiemnastu lat! Poniewaz pracowalam kiedys w biurze obslugujacej klientow Boscha wiem ze bardzo wiele tych mnaszyn chodzi i od lat trzydziestu bez problemu. Poniewaz wyglad robota pozostaje przez lata taki sam wierc do dzisiaj sa i beda czesci zamienne nawet do robotow z lat 60-siatych! Nie bylo wlasciwie skarg na motor jedynie najczescie na plastykowa pokrywke ktora nieraz potrafila peknac lub sie lekko brzeg odlamac przy upadku. Ale tro raczej problem kosmetyczny. bo i bez pokrywy mozna nim pracowac i pokrywe wlasciwie zakladam gdy wyrabiam ciasto z kilograma maki no bo wtedy zanim ciasto sie polaczy sila rzeczy w czasie mieszania maka moze sie rozsypac. Sa tez juz i nowsze ladniejsze modele z misa stalowa ale o ile wiem to motor (a to najwazniejsze) pozostaje bez zbytnich zmian bo jest po prostu niezawodny.
Ja w nim robie doslownie wszystko : ciasta, kremy, pasztety, wyrabiam mieso na mielone, ubijam piane. Mozna dostac blender, zestaw do rozdrabniania - idzie blyskawicznie, maszynke do miesa...
Jeżeli dysponujesz sporą kasą zastanów się nad termomixem. Nie dosyć, że zrobisz w nim praktycznie każde ciasto (te nowe mogą nawet wyrobić ciasto na faworki, chleb), wszystkie surówki, placki ziemniaczane - w minutę od obrania ziemniaków masz gotowe ciasto, zmielisz mieso, kawę, bułkę na tartę, cukier na puder, ser do zapiekanek, do tego możesz gotować - te nowe mają taką część, która pozwala na zachowanie cząstek warzyw, ugotujesz na parze lub tradycyjnie, zobisz przetwory - z kg owoców (dżemy) czy pomidorów (przecier) zważysz produkty. Ilość urządzeń - podstawa + metalowy garnek.
ja swój mam 15 lat - wtedy kosztował moją pełną niemiecką pensję (na nasze wolę nie przeliczać) i do tej pory ani razu nie żałowałam.
A w innym przypadku albo jakiś robot (może nawet i zelmer) albo multi quick brauna (jeżeli tak się to pisze)
Zepsuł mi się tradycyjy mikser.Czas na zmianę.Doradźcie co kupić.Może robot kuchenny?Zależy mi,żeby to nowe cudo wyrabiało ciasto,a pełnia szczęści,to wyrabianie ciasta drożdżowego.Proszę o pomoc.
ja kupilam obrzydliwie drogi mikser Artisan KitchenAid i wyrabia drozdzowe, buleczki, chlebek, miksuje, uciera.... jest super i do tego jak wyglada... polecam szczerze.
dziękuję,poszukam coś na temat tego urządzenia ,czasami warto drożej zapłacić,jeżeli wiemy,że warto.
właśnie zobaczyłam go w necie, super jest, tylko ta cena 250$
a może ten http://www.nokaut.pl/roboty-kuchenne/robot-siemens-mk-55300.html
http://www.nokaut.pl/roboty-kuchenne/robot-siemens-mk-55300.html i na niebiesko
Chyba jestem tradycjonalistką , bo pomimo posiadanego miksera -ciasto drożdżowe wyrabiam zawsze ręcznie ,ale gdyby popsuł mi się mikser ,to chyba zainwestowała bym w taki robot wielofunkcyjny po prostu do wszystkiego ,żeby mieć jedno dobre urządzenie do wszystkiego a nie wiele różnych ,które zajmują dużo miejsca ,ceny są też różne ,wiec chyba najpierw sprawdź w różnych sklepach ,żeby jednak nie przepłacać tylko np. za markę ,pozdrawiam - rosa
Dziękuję za pomoc.Na coś muszę się zdecydować.Wielofunkcyjne urządzenie to świetna sprawa,tylko co zrobić z tymi pojedynczymi,które zajmują tyle półek?
Ja mam od lat Robota firmy Bosch. Ma wiele zalet choc moze nie ma "wygladu"http://www.hoopla.pl/product_info.php/pid/1216/Robot_kuchenny_Bosch_Profi_Mixx_MUM_4655_z_Mozliwoscia_Rozbudowy/.
Tu tylko przyklad. Ja zaczelam najpierw od systemu podstawowego to znaczy motor, miska z pokrywa i mieszadla. Swietnie wyrabia nawet bardzo ciezkie ciasta. Miska jest duza wiec i z kilograma maki mozna ciasto wyrobic.Jest stabilny a chodzi juz (czesto uzywany bez najmniejszej awarii od osiemnastu lat! Poniewaz pracowalam kiedys w biurze obslugujacej klientow Boscha wiem ze bardzo wiele tych mnaszyn chodzi i od lat trzydziestu bez problemu. Poniewaz wyglad robota pozostaje przez lata taki sam wierc do dzisiaj sa i beda czesci zamienne nawet do robotow z lat 60-siatych! Nie bylo wlasciwie skarg na motor jedynie najczescie na plastykowa pokrywke ktora nieraz potrafila peknac lub sie lekko brzeg odlamac przy upadku. Ale tro raczej problem kosmetyczny. bo i bez pokrywy mozna nim pracowac i pokrywe wlasciwie zakladam gdy wyrabiam ciasto z kilograma maki no bo wtedy zanim ciasto sie polaczy sila rzeczy w czasie mieszania maka moze sie rozsypac. Sa tez juz i nowsze ladniejsze modele z misa stalowa ale o ile wiem to motor (a to najwazniejsze) pozostaje bez zbytnich zmian bo jest po prostu niezawodny.
Ja w nim robie doslownie wszystko : ciasta, kremy, pasztety, wyrabiam mieso na mielone, ubijam piane. Mozna dostac blender, zestaw do rozdrabniania - idzie blyskawicznie, maszynke do miesa...
od roku posiadam zelmera fnomena i polecam go z całego serducha jest fantastyczny
Jeżeli dysponujesz sporą kasą zastanów się nad termomixem. Nie dosyć, że zrobisz w nim praktycznie każde ciasto (te nowe mogą nawet wyrobić ciasto na faworki, chleb), wszystkie surówki, placki ziemniaczane - w minutę od obrania ziemniaków masz gotowe ciasto, zmielisz mieso, kawę, bułkę na tartę, cukier na puder, ser do zapiekanek, do tego możesz gotować - te nowe mają taką część, która pozwala na zachowanie cząstek warzyw, ugotujesz na parze lub tradycyjnie, zobisz przetwory - z kg owoców (dżemy) czy pomidorów (przecier) zważysz produkty. Ilość urządzeń - podstawa + metalowy garnek.
ja swój mam 15 lat - wtedy kosztował moją pełną niemiecką pensję (na nasze wolę nie przeliczać) i do tej pory ani razu nie żałowałam.
A w innym przypadku albo jakiś robot (może nawet i zelmer) albo multi quick brauna (jeżeli tak się to pisze)
Narobiłam sobie ochoty tym robotem- ale gdzie moge go kupić mało kto prowadzi Kenwooda a w mojej mieścinie nikt
Interesuje mnę Koszalin lub Słupsk no i żeby dawali na raty - straszniesie napaliłam- pomocy