Co proponowalibyście do koziego sera? Ja kiedyś robiłam krewetki zapiekane, nadziewane kozim serem ze szczypiorkiem zawijane w szynkę parmeńską. I chociaż nie lubię koziego sera to ten "mix" był naprawdę pyszny. Mamy teraz taki wybór produktów w marketach. Proponowałabym żeby wymienić najbardziej "wyuzdane" produkty, które możecie znaleźć w marketach. Kocham "inna" kuchnię i byłabym wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrowionka
Gosiu, dzieki serdeczne za ten watek....wlasnie sobie uswiadomilam, ze popelnilam pomylke w jednym z moich przepisow na salatke ze szpinaku i zamiast kozi napisalam owczy serek....A kozi serek bardzo lubie, szczegolnie w polaczeniu ze szpinakiem ...:)
Oh tak. Owczy ser też jest pycha. Zwłaszcza z wiadomego źródła. Ja zawsze mam prosto z gór. Koziego nigdy nie tolerowałam w potrawach. Ale ten z krewetkami... I do tego cukinie zapiekane z serem parmeńskim to niebo w gębie... A za cukinią też nie przepadałam. Jednak wszystko zależy od połączenia odpowiednich składników.
jak lubisz krewetki to bardzo polecam właśnie z krewetkami. Świeże krewety rozkrajałam na pół, roztłukłam bardzo lekko tłuczkiem. Na to dałam mieszanke koziego sera zmieszanego ze szczypiorem i złożyłam krewetke z powrotem. Owinęłam szynką parmeńska i zapiekałam w piekarniku jakieś 15 minut. Ogonki trzeba obowiązkowo zostawić.
Co proponowalibyście do koziego sera? Ja kiedyś robiłam krewetki zapiekane, nadziewane kozim serem ze szczypiorkiem zawijane w szynkę parmeńską.
I chociaż nie lubię koziego sera to ten "mix" był naprawdę pyszny. Mamy teraz taki wybór produktów w marketach.
Proponowałabym żeby wymienić najbardziej "wyuzdane" produkty, które możecie znaleźć w marketach.
Kocham "inna" kuchnię i byłabym wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi.
Pozdrowionka
Gosiu, dzieki serdeczne za ten watek....wlasnie sobie uswiadomilam, ze popelnilam pomylke w jednym z moich przepisow na salatke ze szpinaku i zamiast kozi napisalam owczy serek....A kozi serek bardzo lubie, szczegolnie w polaczeniu ze szpinakiem ...:)
Oh tak. Owczy ser też jest pycha. Zwłaszcza z wiadomego źródła. Ja zawsze mam prosto z gór. Koziego nigdy nie tolerowałam w potrawach. Ale ten z krewetkami... I do tego cukinie zapiekane z serem parmeńskim to niebo w gębie... A za cukinią też nie przepadałam.
Jednak wszystko zależy od połączenia odpowiednich składników.
Proszę o podanie jakiś przepisów w którym bedzie kozi ser.
jak lubisz krewetki to bardzo polecam właśnie z krewetkami. Świeże krewety rozkrajałam na pół, roztłukłam bardzo lekko tłuczkiem. Na to dałam mieszanke koziego sera zmieszanego ze szczypiorem i złożyłam krewetke z powrotem. Owinęłam szynką parmeńska i zapiekałam w piekarniku jakieś 15 minut. Ogonki trzeba obowiązkowo zostawić.
Wpisuje do swoich przepisow "Chilli papryczki z kozim serem". Zapraszam.
Kasiu w moich przepisach jest "salatka ze szpinaku" wlasnie z kozim serem i jezynami polecam :))