Forum

Gawędy o jedzeniu

kozi ser

• Autor: gosiak1978 Data: 2007-07-02 22:40:05

Co proponowalibyście do koziego sera? Ja kiedyś robiłam krewetki zapiekane, nadziewane kozim serem ze szczypiorkiem zawijane w szynkę parmeńską.
    I chociaż nie lubię koziego sera to ten "mix" był naprawdę pyszny. Mamy teraz taki wybór produktów w marketach.
    Proponowałabym żeby wymienić najbardziej "wyuzdane" produkty, które możecie znaleźć w marketach.
    Kocham "inna" kuchnię i byłabym wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi.
    Pozdrowionka

• Autor: luckystar Data: 2007-07-02 23:03:00

Gosiu, dzieki serdeczne za ten watek....wlasnie sobie uswiadomilam, ze popelnilam pomylke w jednym z moich przepisow na salatke ze szpinaku i zamiast kozi napisalam owczy serek....A kozi serek bardzo lubie, szczegolnie w polaczeniu ze szpinakiem ...:)

• Autor: gosiak1978 Data: 2007-07-02 23:25:29

Oh tak. Owczy ser też jest pycha. Zwłaszcza z wiadomego źródła. Ja zawsze mam prosto z gór. Koziego nigdy nie tolerowałam w potrawach. Ale ten z krewetkami... I do tego cukinie zapiekane z serem parmeńskim to niebo w gębie... A za cukinią też nie przepadałam.
    Jednak wszystko zależy od połączenia odpowiednich składników.

• Autor: Kasia76 Data: 2007-07-03 12:38:10

Proszę o podanie jakiś przepisów w którym bedzie kozi ser.

• Autor: gosiak1978 Data: 2007-07-03 12:54:21

jak lubisz krewetki to bardzo polecam właśnie z krewetkami. Świeże krewety rozkrajałam na pół, roztłukłam bardzo lekko tłuczkiem. Na to dałam mieszanke koziego sera zmieszanego ze szczypiorem i złożyłam krewetke z powrotem. Owinęłam szynką parmeńska i zapiekałam w piekarniku jakieś 15 minut. Ogonki trzeba obowiązkowo zostawić.

• Autor: Mari Data: 2007-07-03 14:01:44

Wpisuje do swoich przepisow "Chilli papryczki z kozim serem". Zapraszam. 

• Autor: luckystar Data: 2007-07-03 15:21:09

Kasiu w moich przepisach jest "salatka ze szpinaku" wlasnie z kozim serem i jezynami polecam :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu