Olciu... wydaje mi się, żę jogurt jest za mało tłusty. Więc może całkowicie pomiń. A z ciekawości z jakiego przepisu korzystasz ? Są takie, w ktorych wcale nie ma śmietany - i wtedy masz problem rozwiązany. Ja korzystam z tego : http://wielkiezarcie.com/przepis3526.html
No lepiej pominę. Wiesz nie korzystam z konkretnego przepisu. Zawsze musze zrobić coś po swojemu ;) Mam wydrukowane przepisy na Pleśniak Mniamuśny pau_pau85, Pyszny strzępiec wg Aleex i jeszcze jakieś 2 inne :P i w 3 z tych 4 przepisów są 2 łyzki śmietany i tak się waham .. A jakbym dodała z łyżkę oleju dodatkowo ? W sumie to może lepiej nie wydziwiać ...
do kruchego ciasta NIE DODAJE SIE ANI SMIETANY ANI JOGURTU!!!!!!!!!! bo traci kruchość i staje sie bułowate. jezeli dodamy np. łyzeczke... to i tak to nic nie da... wiec nie widze potrzeby udziwniac przepisy.... pozdrawiam
Pytanie jak w temacie ;)
Mam zamiar zrobić pleśniaka, a śmietany w lodóce brak. Nie chce mi się iść zwłaszcza, gdy widzę ten dezcz za oknem ..
Ech.
Licze na Waszą pomoc.
Olciu... wydaje mi się, żę jogurt jest za mało tłusty. Więc może całkowicie pomiń. A z ciekawości z jakiego przepisu korzystasz ? Są takie, w ktorych wcale nie ma śmietany - i wtedy masz problem rozwiązany. Ja korzystam z tego : http://wielkiezarcie.com/przepis3526.html
No lepiej pominę.
Wiesz nie korzystam z konkretnego przepisu. Zawsze musze zrobić coś po swojemu ;) Mam wydrukowane przepisy na Pleśniak Mniamuśny pau_pau85, Pyszny strzępiec wg Aleex i jeszcze jakieś 2 inne :P
i w 3 z tych 4 przepisów są 2 łyzki śmietany i tak się waham .. A jakbym dodała z łyżkę oleju dodatkowo ?
W sumie to może lepiej nie wydziwiać ...
do kruchego ciasta NIE DODAJE SIE ANI SMIETANY ANI JOGURTU!!!!!!!!!! bo traci kruchość i staje sie bułowate. jezeli dodamy np. łyzeczke... to i tak to nic nie da... wiec nie widze potrzeby udziwniac przepisy.... pozdrawiam
Ja zamiast śmietany dawałm i jogurt i kefir- w obu wersjach sie udawalo.
I dodałam w końcu ten jogurt, bo nie mogłam ciasta zagnieść - wyszło wszystko jak należy ;) uf.