Zamierzam kupić zmywarke,gotówka jaką dysponuje jest ograniczona-powiedzmy nie więcej jak 1200 zł.Wybór ogromny!!! Po wstępnej selekcji bardzo przekonuje mnie zmywarka firmy Amica model ZWA 6414 W. Mam już pralke Amica i jestem bardzo zadowolona i ogólnie uważam,że nie doceniamy polskich produktów. Może ktoś ma tą zmywarke lub zna kogoś kto taką posiada.Czy jesteście zadowoleni? Czekam na opinie i z góry dziękuję.
ja korzystam ze zmywarki INDESIT .posiadam ją już pięć lat i jak do tej pory jets niezawodna.Wbrew reklamom do mycia używam nie Calgonitu lecz kostki Somat.Są naprawdę bardzo dobre i świetnie domywają nawet przypalone naczynia.Z czystym sumieniem polecam INDESIT -ja już spawdziłam od pięciu lat bez najmniejszej awarii.Polecam.
jeżeli zależy ci żeby zmywara funkcjonowała długo to polecam Boscha.taki tańszy bez zbędnych opcji do 1300 kupisz.a jeśli więcej opcji a na krócej to Whirpool..takie jest moje zdanie..
Hmm, a ja mam właśnie Whirpoola i póki co działa jeszcze ale wybierając sprzęt AGD należy kierować się własnymi potrzebami. Zanim kupiłam zmywarkę przeanalizowałam sobie jaka musi być ta moja zmywarka tj. energo- i wodooszczędna czyli klasa AAA lub A+ , cicha, z opóźniony startem - mam tańsze godziny np w nocy i gdy jestem w pracy, dlatego zależało mi na tym, no i możliwość zmywania jednej części zmywarki (górnej lub dolnej), bo nie zawsze jest pełna. Jest jeszcze kilka innych dobrych rzeczy w tej zmywarce ale to już jakby mniej istotne aczkolwiek ułatwiające życie... Nie mam pojęcia jaka jest jej cena w Polsce ale decydując się na zakup polecałabym Ci przejrzeć oferty kilku firm i porównać, wtedy łatwiej jest zdecydować się na tę, która spełnia Twoje wymagania. I jeszcze jedna sprawa, jestem zdania, że lepiej jest trochę dopłacić i mieć sprzęt dobrej jakości, moja mama mówi: "kto mało płaci, dwa razy traci" , choć z drugiej srtony można trafić na wadliwy egzemplarz dobrej marki i wtedy przkreśla się firmę na całej linii. Wiem, że czasem jest trudno "wyskrobać" finanse z domowego budżetu, dlatego ja wolę poczekać trochę i odłożyć, żeby potem cieszyć się długie lata (mam nadzieję..). Życzę Ci trafnego wyboru!
woila,mogłabym przeznaczyć na zmywarke więcej pieniędzy ale po prostu nie chce,uważam,że to nie jest mało-za 1200 zł naprawde można kupić dobrą zmywarke. To jest tak,że słyszałam różne opinie o boschach,whirpoolach i innych renomowanych firmach,były to opinie zarówno negatywne jak i pozytywne,jednym i tym samym modelem zmywarki jedni się zachwycają a inni wręcz przeciwnie.Nie ma reguły. Amica,którą sobie upatrzyłam ma takie parametry:
Zmywarka Amica ZWA 6414 W Instrukcja obsługi Gwarancja Producenta 2 lata Dane techniczne: Kolor: Biały Gwarancja: 24 miesiąceFizyczne:Wysokość [cm]: 85 Szerokość [cm]: 59.8 Głębokość [cm]: 44.8Panel sterujący :Rodzaj panelu: Zewnętrzny Komunikacja: Wskaźnik zaawansowania cyklu Wskaźniki detergentów: Elektroniczny poziomu nabłyszczacza, Elektroniczny poziomu soliFunkcje : 1/2 wsadu: Nie Opóźniony start [max/h]: NieProgramy Ilość: 4 Rodzaje: Mycie wstępne, Szybki - 30 min., Ekonomiczny 50C, Intensywny 65CTemperatury Ilość: 3 Zakres [st.C]: 35/50/65Kosz Górny kosz: Regulowana wysokość, Składane półki Dolny kosz: Składane elementyParametry : Klasa energetyczna: A Klasa efektywności zmywania: A Klasa efektywności suszenia: A Zużycie wody [litr/cykl]: 13 Zużycie energii [kWh/cykl]: 1Woda :Zraszanie: 3 poziomy natrysku Ogrzewanie: Przepływowy ogrzewacz wodyTechniczne:Pojemność [kpl.]: 10 Zabezpieczenie przeciwwypływowe: Tak Pozostałe zabezpieczenia: Przed powrotem zanieczyszczonej wody Konstrukcja: Wnętrze i wewnętrzna strona drzwi ze stali nierdzewnej Poziom hałasu [dB]: 49
Gdyby miała jeszcze funkce 1/2 wsadu i opózniony start byłabym w 100% zadowolona. Co o tym myślicie?
Jeśli ten właśnie model Cię usatysfakcjonuje, no to w czym problem? Idziesz i kupujesz... chyba, że do 100% zadowolenia potrzebujesz jeszcze 1/2 wsadu i opóźniony start, to szukaj innego modelu Amici z tymi funkcjami. Myślę, że powinien takowy być tylko może droższy...
Ja mam taka zmywarke Siemens (analogiczne sa od Boscha), ktora ma prawie identyczne funkcje jak twoja, ktora wybralas. Mysle, ze powinnas byc zadowolona z tego wyboru. 49dB to cicha zmywarka. 13 litrow wody to tez malutko - czyli ekonomicznie. Pozdrowienia :)
mam zmywarkę Candy , działa bez zarzutu juz około 8 lat , jestem zadowolona ale trzeba bedzie pomysleć o nowej bardziej oszczędnej .., ale co do marki to myślę że ponownie wybiorę właśnie ją ;)
je też mam candy - jestem zadowolona, juz jest z tych ciut oszczędniejszych. Ma swoje humory, do których należy niechęć do przepracowywania się - trzy cykle jeden po drugim powodują, że się wyłącza w trakcie mycia. kiedyś zrobiła mi numer - zbiesiła się na jakieś 3-4 dni, a że to był długi weekend to żaden majster nie chciał przyjsc. Po tym czasie, gdy ja już wybrałam wodę kubkiem, umyłam naczynia ręcznie ruszyła jak gdyby nigdy nic. Wtedy też zaczęłam się oglądać za czymś nowym - cóż żadna nie dorównywała ekonomicznością ładowania. A i ona chyba się przestraszyła, że ją wymienimy, bo od tego czasu chodzi bez zarzutu - hehhe.
Po głębokim namyśle i po porównaniu kilku zmywarek zdecydowałam się na zmywarke firmy Whirlpool.ma klase trzy razy A i ma funkcje o które mi chodziło tzn.połowe wsadu i opózniony start.Mieści 12 kompletów naczyń.Zamówiłam przez internet bo jest 600 zł tańsza niż w zwykłym sklepie!!!!Ryzyka nie ma bo sklep jest sprawdzony.Dzisiaj ma do mnie przyjechać.Napisze potem o swoich wrażeniach.Dziękuje wam za rady.Pozdrawiam.
Kobietki,zmywareczke już mam.Za 2 godziny wróci z pracy mój mąż to się nią zajmie.Nie mogę się doczekać kiedy ją wypróbuje.Ciekawi mnie bardzo jak przy uzywaniu zmywarki wychodzicie na zużyciu prądu i przede wszystkim wody.Boje się żebym nie wyszła na tym jak zabłocki na mydle.Na stronie Whirlpoola przy tej zmywarce jest napisane,że w skali roku zużycie prądu wynosi 231 kwh a wody 3520 litrów,nie potrafie sobie jednak wyobrazić czy to dużo czy mało no i oczywiście nie wiadomo jak tą zmywarke testowali,czy raz dziennie czy też więcej razy i na jakim programieJjest to już jednak jakaś wskazówka.
Ja mam od 3 lat zmywarkę ARISTON LD 87. Ma klasę AAA . Kosztowała 2.100,00 zł więc sporo. Piszę ten post ku przestodze bo ta zmywarka jest do d........... wyrzucone pieniądze w błoto i tyle. Zmywarka pomimo potrójnej klasy AAA nie domywa naczyń i nic nie pomaga. Serwis przyjeżdżał do nas kilka razy w tej sprawie, aż skończyła się na nią 2 letnia gwarancja a i tak nic nie pomogli. I nie tylko ja mam z nia problem , inni użytkownicy tej samej zmywarki mają taki sam problem. Wiec odradzam zakup tej konkretnej zmywarki (tutaj możecie poczytać http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic400681-0.html ) Moja mama za to ma zmywarkę od 5 lat BOSCHA za 1.300,00 zl i zmywa super.
Ja mam z Boscha i wody bierze na progr.eco 13 a prądu 0,80 więc na wodzie oszczędzam.na pewno zużycie prądu jest większe bez względu na model zmywarki.
Witam wszystkich! Mam na imię Dorota i również planuję zakup zmywarki. Mam już nawet upatrzony model firmy Bosch (mam już pralkę tej firmy i jestem bardzo zadowolona). Jednak nie wiem czy kupić większą 60 cm, czy mniejszą 40 cm ? Moja rodzina to ja, mąż i 2 dzieci (18 i 14 lat).
Mońciu jak tam zmywareczka??? Też rozpatruję taki zakup i zastanawiam się co wybrać... Czy mogłabyś napisać adres sklepu internetowego , w którym kupiłaś . Jest ich tyle,że można obłędu dostać.
A ja mam Whirlpoola ADG 7440, do zabudowy i z ukrytym panelem, służy mi od półtora roku i jestem BARDZO zadowolona, był to chyba najtańszy model z szerokich zmywarek do zabudowy tej firmy, kupiliśmy go w jakiejś promocji za 900 zł i jest super. Model bardzo prosty, brak jakiś szczególnych dodatkowych funkcji, mało elektroniki, więc przynajmniej zawsze mniej elementów do ewentualnego zepsucia się, klasa AAB, zużycie 16l wody i 1,05 kWh energii, mogłaby pracowac trochę ciszej, bo późnym wieczorem trochę ją słychać (mamy kuchnię połączona z salonem), ale ogólnie polecam.
Zamierzam kupić zmywarke,gotówka jaką dysponuje jest ograniczona-powiedzmy nie więcej jak 1200 zł.Wybór ogromny!!!
Po wstępnej selekcji bardzo przekonuje mnie zmywarka firmy Amica model ZWA 6414 W.
Mam już pralke Amica i jestem bardzo zadowolona i ogólnie uważam,że nie doceniamy polskich produktów.
Może ktoś ma tą zmywarke lub zna kogoś kto taką posiada.Czy jesteście zadowoleni?
Czekam na opinie i z góry dziękuję.
nie mogę dać rdy, nie używam zmywarki, ale wiem,że to bardzo pomcne w życiu każdej gosposi
ja korzystam ze zmywarki INDESIT .posiadam ją już pięć lat i jak do tej pory jets niezawodna.Wbrew reklamom do mycia używam nie Calgonitu lecz kostki Somat.Są naprawdę bardzo dobre i świetnie domywają nawet przypalone naczynia.Z czystym sumieniem polecam INDESIT -ja już spawdziłam od pięciu lat bez najmniejszej awarii.Polecam.
Hmm, a ja mam właśnie Whirpoola i póki co działa jeszcze ale wybierając sprzęt AGD należy kierować się własnymi potrzebami. Zanim kupiłam zmywarkę przeanalizowałam sobie jaka musi być ta moja zmywarka tj. energo- i wodooszczędna czyli klasa AAA lub A+ , cicha, z opóźniony startem - mam tańsze godziny np w nocy i gdy jestem w pracy, dlatego zależało mi na tym, no i możliwość zmywania jednej części zmywarki (górnej lub dolnej), bo nie zawsze jest pełna. Jest jeszcze kilka innych dobrych rzeczy w tej zmywarce ale to już jakby mniej istotne aczkolwiek ułatwiające życie... Nie mam pojęcia jaka jest jej cena w Polsce ale decydując się na zakup polecałabym Ci przejrzeć oferty kilku firm i porównać, wtedy łatwiej jest zdecydować się na tę, która spełnia Twoje wymagania. I jeszcze jedna sprawa, jestem zdania, że lepiej jest trochę dopłacić i mieć sprzęt dobrej jakości, moja mama mówi: "kto mało płaci, dwa razy traci" , choć z drugiej srtony można trafić na wadliwy egzemplarz dobrej marki i wtedy przkreśla się firmę na całej linii. Wiem, że czasem jest trudno "wyskrobać" finanse z domowego budżetu, dlatego ja wolę poczekać trochę i odłożyć, żeby potem cieszyć się długie lata (mam nadzieję..). Życzę Ci trafnego wyboru!
woila,mogłabym przeznaczyć na zmywarke więcej pieniędzy ale po prostu nie chce,uważam,że to nie jest mało-za 1200 zł naprawde można kupić dobrą zmywarke.
To jest tak,że słyszałam różne opinie o boschach,whirpoolach i innych renomowanych firmach,były to opinie zarówno negatywne jak i pozytywne,jednym i tym samym modelem zmywarki jedni się zachwycają a inni wręcz przeciwnie.Nie ma reguły.
Amica,którą sobie upatrzyłam ma takie parametry:
Zmywarka Amica ZWA 6414 W
Instrukcja obsługi
Gwarancja Producenta 2 lata
Dane techniczne:
Kolor: Biały
Gwarancja: 24 miesiąceFizyczne:Wysokość [cm]: 85
Szerokość [cm]: 59.8
Głębokość [cm]: 44.8Panel sterujący :Rodzaj panelu: Zewnętrzny
Komunikacja: Wskaźnik zaawansowania cyklu
Wskaźniki detergentów: Elektroniczny poziomu nabłyszczacza, Elektroniczny poziomu soliFunkcje : 1/2 wsadu: Nie
Opóźniony start [max/h]: NieProgramy Ilość: 4
Rodzaje: Mycie wstępne, Szybki - 30 min., Ekonomiczny 50C, Intensywny 65CTemperatury Ilość: 3
Zakres [st.C]: 35/50/65Kosz Górny kosz: Regulowana wysokość, Składane półki
Dolny kosz: Składane elementyParametry : Klasa energetyczna: A
Klasa efektywności zmywania: A
Klasa efektywności suszenia: A
Zużycie wody [litr/cykl]: 13
Zużycie energii [kWh/cykl]: 1Woda :Zraszanie: 3 poziomy natrysku
Ogrzewanie: Przepływowy ogrzewacz wodyTechniczne:Pojemność [kpl.]: 10
Zabezpieczenie przeciwwypływowe: Tak
Pozostałe zabezpieczenia: Przed powrotem zanieczyszczonej wody
Konstrukcja: Wnętrze i wewnętrzna strona drzwi ze stali nierdzewnej
Poziom hałasu [dB]: 49
Gdyby miała jeszcze funkce 1/2 wsadu i opózniony start byłabym w 100% zadowolona.
Co o tym myślicie?
Jeśli ten właśnie model Cię usatysfakcjonuje, no to w czym problem? Idziesz i kupujesz... chyba, że do 100% zadowolenia potrzebujesz jeszcze 1/2 wsadu i opóźniony start, to szukaj innego modelu Amici z tymi funkcjami. Myślę, że powinien takowy być tylko może droższy...
Ja mam taka zmywarke Siemens (analogiczne sa od Boscha), ktora ma prawie identyczne funkcje jak twoja, ktora wybralas. Mysle, ze powinnas byc zadowolona z tego wyboru. 49dB to cicha zmywarka. 13 litrow wody to tez malutko - czyli ekonomicznie. Pozdrowienia :)
witam ja mam zmywarke bosch ale dopiero 3 tyg , jestem zadowolona , ale wybor nalezy do ciebie :)
Ja mam zmywarke Elekroluxsa juz prawie rok kosztowała 1200zł i jestem zadowolona.
mam zmywarkę Candy , działa bez zarzutu juz około 8 lat , jestem zadowolona ale trzeba bedzie pomysleć o nowej bardziej oszczędnej .., ale co do marki to myślę że ponownie wybiorę właśnie ją ;)
je też mam candy - jestem zadowolona, juz jest z tych ciut oszczędniejszych. Ma swoje humory, do których należy niechęć do przepracowywania się - trzy cykle jeden po drugim powodują, że się wyłącza w trakcie mycia. kiedyś zrobiła mi numer - zbiesiła się na jakieś 3-4 dni, a że to był długi weekend to żaden majster nie chciał przyjsc. Po tym czasie, gdy ja już wybrałam wodę kubkiem, umyłam naczynia ręcznie ruszyła jak gdyby nigdy nic. Wtedy też zaczęłam się oglądać za czymś nowym - cóż żadna nie dorównywała ekonomicznością ładowania. A i ona chyba się przestraszyła, że ją wymienimy, bo od tego czasu chodzi bez zarzutu - hehhe.
i wybór też pewnie będzie podobny
Po głębokim namyśle i po porównaniu kilku zmywarek zdecydowałam się na zmywarke firmy Whirlpool.ma klase trzy razy A i ma funkcje o które mi chodziło tzn.połowe wsadu i opózniony start.Mieści 12 kompletów naczyń.Zamówiłam przez internet bo jest 600 zł tańsza niż w zwykłym sklepie!!!!Ryzyka nie ma bo sklep jest sprawdzony.Dzisiaj ma do mnie przyjechać.Napisze potem o swoich wrażeniach.Dziękuje wam za rady.Pozdrawiam.
Kobietki,zmywareczke już mam.Za 2 godziny wróci z pracy mój mąż to się nią zajmie.Nie mogę się doczekać kiedy ją wypróbuje.Ciekawi mnie bardzo jak przy uzywaniu zmywarki wychodzicie na zużyciu prądu i przede wszystkim wody.Boje się żebym nie wyszła na tym jak zabłocki na mydle.Na stronie Whirlpoola przy tej zmywarce jest napisane,że w skali roku zużycie prądu wynosi 231 kwh a wody 3520 litrów,nie potrafie sobie jednak wyobrazić czy to dużo czy mało no i oczywiście nie wiadomo jak tą zmywarke testowali,czy raz dziennie czy też więcej razy i na jakim programieJjest to już jednak jakaś wskazówka.
a ile wody pobiera na raz? Bo ponizej 15 litrow juz jest ekonomiczniejsza jak zmywanie (z plukaniem)
Dorotko,16 litrów na cykl.
Zużycie wody spadnie.
Ja mam od 3 lat zmywarkę ARISTON LD 87. Ma klasę AAA . Kosztowała 2.100,00 zł więc sporo. Piszę ten post ku przestodze bo ta zmywarka jest do d........... wyrzucone pieniądze w błoto i tyle. Zmywarka pomimo potrójnej klasy AAA nie domywa naczyń i nic nie pomaga. Serwis przyjeżdżał do nas kilka razy w tej sprawie, aż skończyła się na nią 2 letnia gwarancja a i tak nic nie pomogli. I nie tylko ja mam z nia problem , inni użytkownicy tej samej zmywarki mają taki sam problem. Wiec odradzam zakup tej konkretnej zmywarki (tutaj możecie poczytać http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic400681-0.html )
Moja mama za to ma zmywarkę od 5 lat BOSCHA za 1.300,00 zl i zmywa super.
Ja mam od kilku miesięcy zmywarkę Elektroluxa. Rachunki za wodę bardzo się obniżyły, a wzrostu rachunków za prąd nie zauważyłam.
Witam wszystkich! Mam na imię Dorota i również planuję zakup zmywarki. Mam już nawet upatrzony model firmy Bosch (mam już pralkę tej firmy i jestem bardzo zadowolona). Jednak nie wiem czy kupić większą 60 cm, czy mniejszą 40 cm ? Moja rodzina to ja, mąż i 2 dzieci (18 i 14 lat).
Mońciu jak tam zmywareczka??? Też rozpatruję taki zakup i zastanawiam się co wybrać... Czy mogłabyś napisać adres sklepu internetowego , w którym kupiłaś . Jest ich tyle,że można obłędu dostać.
A ja mam Whirlpoola ADG 7440, do zabudowy i z ukrytym panelem, służy mi od półtora roku i jestem BARDZO zadowolona, był to chyba najtańszy model z szerokich zmywarek do zabudowy tej firmy, kupiliśmy go w jakiejś promocji za 900 zł i jest super. Model bardzo prosty, brak jakiś szczególnych dodatkowych funkcji, mało elektroniki, więc przynajmniej zawsze mniej elementów do ewentualnego zepsucia się, klasa AAB, zużycie 16l wody i 1,05 kWh energii, mogłaby pracowac trochę ciszej, bo późnym wieczorem trochę ją słychać (mamy kuchnię połączona z salonem), ale ogólnie polecam.