Forum

Kuchenne porady

Galaretki o nowych smakach

• Autor: alidab Data: 2007-07-04 22:24:05

Byłam dzisiaj w sklepie i wypatrzyłam 3 nowe galaretki z firmy Gellwe : o smaku owoców granatu, kiwi z limonką i brzoskwinia z marakują. Dla mnie przynajmniej są nowe- kupiłam i zamierzam w najblizszym czasie je wykorzystać a póki co chciałam z Wami podzielić się tym odkryciem.
    Tak wyglądają : Może dla większości z Was są już znane...:)))

• Autor: Ave Data: 2007-07-04 22:25:43

Pysznie wygladają, trzeba będzie się za nimi obejrzeć...

• Autor: nonka4 Data: 2007-07-04 22:43:35

znam, ostatnio z granata i kiwi robiłam tęczowiec Piq. Pozdr

• Autor: till Data: 2007-07-04 22:46:46

Właśnie dziś kupiłam kiwi z limonką :)))))))))
    Ale galaretki galaretkami, a ja Ali właśnie zasypuję maliny i wiśnie cukrem, żeby zrobić Twój rewelacyjny placek z rabarbarem - bez rabarbaru oczywiście- Nieletnia Starsza kończy jutro pięć lat... 

• Autor: aga1 Data: 2007-07-04 22:58:52

Zapomniałam,jeszcze jest o smaku kaktusa,pycha!

• Autor: alidab Data: 2007-07-04 22:59:26

Till..., jestem ciekawa efektu. Ja robiłam ten placek ale truskawki w połączeniu z rabarbarem , czereśnie z rabarbarem a także z gruszkami. Uważam jednak, że najlepszy
    jest wtedy, gdy jest w nim choć trochę rabarbaru ale wiśnie z malinami też mogą być dobre. Podziel się wrażeniam ze swojej kombinacji...:)))
    Powinien być jak najbardziej udany - 5 lat to bardzo poważny jubileusz. Przekaż, jeśli możesz Twojej Jubilatce życzenia spełnienia wszystkich marzeń, tych małych i tych dużych i udanego podmuchu na urodzinowym torciku.:))))
    MIło mi, że wracasz to tego przepisu...:)))

• Autor: till Data: 2007-07-04 23:17:23

Właśnie rabarbaru nie udało mi się kupić... natomiast zostało całkiem sporo wiśni i malin. Zobaczę, co z tego wyjdzie, odmelduję.

• Autor: aga1 Data: 2007-07-04 23:12:14

Są pyszne,szczególnie kiwi z limonką,w sam raz na upały gdyz jest orzeźwiająca!

• Autor: Rosa Data: 2007-07-05 07:14:56

znam te galaretki od dawna i wypróbowałam ,mi smakuje najbardziej ananasowa i z granatów,a dzieciakom kaktus ale ogólnie wszystkie (a trochę ich jest )są bardzo dobre ,pozdrawiam  - rosa

• Autor: alidab Data: 2007-07-05 07:26:02

A ja odkryłam je dopiero wczoraj....ale mam refleks...:)))

• Autor: Sarenka Data: 2007-07-05 11:15:35

Ja takich niewidzałam takich Galaretek.

• Autor: olcieek Data: 2007-07-05 13:06:54

Gellwe bardzo rozszerzyło swoją ofertę co mnie bardzo cieszy :)
    Przepadam za tymi nowymi galaretkami :D
    Jest truskawka hiszpańska i wiśnia japońska, które maja niesamowicie intensywny smak i zapach.
    O smaku kaktusa jest b. orzeźwiająca.
    Poza tym jest jeszcze ananas, granat, kiwi-limonka, brzoskwinia-marakuja. Wszystkie na lato jak ulał ;)

Widziałam też ostatnio reklamę nowego produktu Gellwe - aromatów do sernika i makowca, ale w sklepie ich jeszcze nie widziałam. I to dopiero może być ciekawe.

Pozdrawiam ! :*

• Autor: aga9999 Data: 2007-07-05 23:22:45

Hej tez sie na nie kiedys skusilam..ale wg mnie takie sobie.
    Zaznaczam ze wszystkich smakow nie probowalam, testowalam na pewno kiwi z limonka.
    W sumie po tych galaretkach to sie zrazilam do gellwe.
    Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu