Ostatnio w sklepie na półce obok mleka skondensowanego i masy krówkowej zauważyłam mleko kokosowe - w takiej samej puszce ( i cenie chyba też). Na opakowaniu pisało, że ma zastosowanie w kuchni tajskiej :D, a takiej raczej nie używam. Myślałam, że może jakąś masę do ciasta ( jakieś rafaello) można by było z tego wykombinować... no ale nie o tym miało być :). Chciałam zapytać, czy ktoś kiedyś może miał taką masę i jak ona smakowała, do czego można ją było wykorzystać i jaką miała konsystencję ? Liczę na waszą pomoc :)). Sunny.
Co do mleka kokosowego jak dla mnie to zapach jest odzucajacy.Ja tez kupilam i robilam malibu wlasnie ale niestety nie podeszlo mi.Moze nie wiem taki nos wrazliwy mam ale zapach jak dla mnie jest okropny.Oczywiscie ilu ludzi tyle roznach smakow
Ostatnio w sklepie na półce obok mleka skondensowanego i masy krówkowej zauważyłam mleko kokosowe - w takiej samej puszce ( i cenie chyba też). Na opakowaniu pisało, że ma zastosowanie w kuchni tajskiej :D, a takiej raczej nie używam. Myślałam, że może jakąś masę do ciasta ( jakieś rafaello) można by było z tego wykombinować... no ale nie o tym miało być :). Chciałam zapytać, czy ktoś kiedyś może miał taką masę i jak ona smakowała, do czego można ją było wykorzystać i jaką miała konsystencję ? Liczę na waszą pomoc :)). Sunny.
Wpisałam mleczko kokosowe w wyszukiwarke i wyszło mi 18 przepisów,gdzie użyte było właśnie to mleczko.
Sprawdź.
m. in malibu :)
no pewnie!poszperaj w necie to znajdziesz jakies fajne przepisy..jest duuzo mozliwosci.z mlekiem kokosowym to nawet malibu wychodzi lepiej
Co do mleka kokosowego jak dla mnie to zapach jest odzucajacy.Ja tez kupilam i robilam malibu wlasnie ale niestety nie podeszlo mi.Moze nie wiem taki nos wrazliwy mam ale zapach jak dla mnie jest okropny.Oczywiscie ilu ludzi tyle roznach smakow
Dzięki za porady :) poszukam, chociaz malibu raczej nie będę robiła. Przejżę sobie inne. :)
Tak oryginalnie do potraw curry daje się właśnie mleczko kokosowe