Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kochani co jest piękne!!!!!!!!!!!!

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-07 18:48:10

zapraszam do dyskusji co pod mianem piękna się kryje?

może to słowo abstrakcja!!!!!!!!!!!..

kosmos!!!!!!!!!!. .człowiek !!!!!!!!!!!!!! idea.....!!!!!!!!!!!!!1 a może piosenka

rzecz!!!!!!!!!!! a może miłość!!!!!! a może serce!!!!!!!!!!!

film...kino.. o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...kochani myślę ,że

warto wytężyć swoje szare komórki i piszemy piszemy,aby utrwalić nasze osobiste wyrażenie piękna tu na forum

pozdrawiam pieknie kochanych Wz

kamaxyz

• Autor: monia00 Data: 2007-07-07 18:54:15

Piekne jest dziecko ,takie nowo narodzone . Takie malutkie ,rozowe i bezbronne ...

• Autor: smakosia Data: 2007-07-07 18:59:39

Życie :-)

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-07 19:01:27

smakosiu życie...to szerokie znaczenie ale też pięknie..dziekuję

• Autor: smakosia Data: 2007-07-07 19:06:07

Kamuś myślałam jak to napisać... bo w usta cisnęły mi się słowa: "przyroda", "ludzkie serca", "miłość", "przyjaźń", ... i tak bez końca chciałam wymieniać, ale to wszystko, to po prostu ŻYCIE. Na dzień dzisiejszy nie umiem tego inaczej opisać :-)

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-07 19:00:36

pięknie moniu zaczęłaś nowo narodzone dzieciątko.... jest piękne

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2007-07-07 19:12:17

Dlamnie najpiękniejszy jest widok z Zawratu. Wczoraj aż się popłakałam na myśl, że muszę przełożyć urlop na II poł. sierpnia :((((((((
    Nie wiem czy w ogóle w tym wypadku pojadę na moje Podhale.... Kocham... Tęsknię....

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-07 19:19:28

sama jestem zaskoczona co kryje się pod postacią piękna...to jak mgła,która okrywa coś czego nie umiemy pojąć, a tylko umownie nazywamy,że to piękne...sama złapałam się w sieć tego słowa piękna...nie wiem..kochani to takie podniosłe słowo które wyraża wszystko co możemy wymarzyć wyśnić...więc śnijmy,
    np. stopy piękne!!!!!!!
    albo pięknie Was proszę, !!!!
    aby "swoje" piękno widziane oczami każdego z Was było tu zapisane
    zagmatwałam! pięknie...ale wiem że potraficie kamę rozszyfrować prawda?

• Autor: piegusowa Data: 2007-07-07 19:50:52

Ojej, Anuschka, witaj w klubie.
    Należę do tej, nielicznej, niestety,(w moim przynajmniej otoczeniu), grupy kobiet, lubiących gorskie wspinaczki.
    Dolina Pięciu Stawów to dla mnie magia.
     Kocham Tatry i ciągle mnie urzekają.
    Widok ze Szpiglasowego Wierchu...coś niesamowitego.
    W Dolinie Pięciu mieszkamy często w chatce strażnika, bez prądu, wody i wygód. Jest...bosko. Obok szumi Siklawa. Poezja.

• Autor: piegusowa Data: 2007-07-07 19:53:22

Sorki, Anutschka, za przekręcenie Twojego nicku.
    My obie z zachodniopomorskiego się okazuje.
    Pozdrówka!

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2007-07-07 21:50:22

Kochany piegusku, ja jestem z Polic... rzut beretem!!! :)) Pochodzę z Bukowiny Tatrz. jednak mimo zdziwienia znajomych... nie mam obstukanych wszystkich szlaków..no.. cóż, moja babciuńka też bo mówi? że jej się nie chciało"... Jakby cóś mój gg 14439418, a maila masz na ustawieniach:))

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2007-07-07 21:55:40

... byłaś na Orlej.. ja tylko Zawrat-Krzyżne---- a teraz mi odwrót zamknęli... :(((( buuu...

• Autor: libra_bb Data: 2007-07-07 23:07:05

to ja dołączam do tego klubu :)) A oprócz niezaprzeczalnego piękna Tatr, dorzucę od siebie magiczne, urzekające barwnością, przecudne, po prostu piękne Bieszczady jesienią :))

• Autor: monia00 Data: 2007-07-07 19:15:43

Mowia jeszcze ze "male jest piekne " ...i w tym przypadku pewnie kazdy pomysli o czyms innym ...

• Autor: kokliko Data: 2007-07-07 19:59:27

W pieknie nie ma jednoznaczosci, juz Grecy rozwazali pojecie piekna. Moze byc "namacalne",mniej wiecej obiektywne i "odczuwalne", calkowicie subiektywne.
    Tylko, ze ta pierwsza definicja zalezy od wzorcow ktore ci przekazano, od wrazliwosci ktora ci wpajano, albo i nie wpajano, od przezyc estetycznych  w ktorych ktos ci pomogl, wiec i tak poczucie piekna bedzie bardziej sprawa przynaleznosci do jakiejs grupy...
    Piekno "odczuwalne" jest zawsze odzwierciedleniem emocji pewnego momentu jednego czlowieka. Czasem bedzie to zapach nowonarodzonego dziecka, a czasem zapach bzow po deszczu.

• Autor: monia7301 Data: 2007-07-07 20:56:47

Piękne jest dobro , które chyba każdy człowiek posiada i kiedy je okazuje dla innych

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-07 20:59:39

super powiedziane
    pieknie powiedziane
    pozdrawiam kamaxyz

• Autor: monia7301 Data: 2007-07-07 21:11:17

Dziękuję i również pozdrawiam

• Autor: ZANTA Data: 2007-07-07 21:27:54

Dla mnie jest piękny mój dom w którym jest raz lepiej raz gorzej piękni sa ludzie którzy mnie otaczaja i moja najbliższa rodzina.Pękne są pola i łąki szczególnie w maju.Piękny jest mój mąż jak sie nie złości bo coś nie wychodzi.Piękne są moje dzieci chociaż czasami mnie złoszcza.Tak wiec mysle że ogólnie piekne jest nasze życie tylko troszku musimy sie postarać.

• Autor: rynia2 Data: 2007-07-07 21:22:29

Kochani dla mnie  piękno to świat, ludzie, zwierzęta i rośliny.

• Autor: makusia Data: 2007-07-12 23:44:33

podepnę się tutaj , ponieważ uważam tak samo :)) dobro jest piękne i piękny jest człowiek który je czyni :)) po za tym piekne są góry , zachód słońca... i życie( jak go sobie
    sami nie spapramy)  i miłość jest piękna... i śpiew ptaków o poranku..

• Autor: dana39 Data: 2007-07-07 22:06:47

"nie to piękne co piekne, ale co sie komu podoba":)

• Autor: monia00 Data: 2007-07-07 23:23:26

Piekne jest to ze na tym forum bezinteresownie niesiecie pomoc w postaci dobrych porad potrzebujacym .

• Autor: nadia Data: 2007-07-07 23:23:28

Piękno jest wtedy gdy jeden czlowiek kocha drugiego bezinteresownie, mocno i szczerze a miłośc zostaje między nimi aż do końca...

• Autor: piegusowa Data: 2007-07-07 23:31:57

Ładnie powiedziane...

• Autor: wanilia_91 Data: 2007-07-08 00:33:25

Zdecydowanie najpiękniejsza jest odwzajemniona milość i szczescie w milosci  wtedy życie jest łatwiejsze i poprostu cudowne :)

• Autor: małgoska Data: 2007-07-08 00:30:01

najpiekniejszy dla mnie jest usmiech mojego synka, za każdym razem aż sciska mi serce a ze smieje sie wciąż to sciska czesto ;-)

• Autor: luckystar Data: 2007-07-08 02:43:41

Piekno......jest wiele rzeczy i nie tylko, ktore nazwalabym pieknymi ....
    Ale pamietam jak pojechalam na Grand Canyon i pierwsze wrazenie stalam jak wryta i po twarzy plynely mi lzy ....
    Dokladnie to samo zdarzylo sie nad wodospadem Niagara ......jest to chyba piekno polaczone z sila natury.....w obliczu ktorej jestesmy niczym ....
    Nawet nie podejmuje sie tego opisac ....
    Mam wiele utworow muzycznych, czy innych dziel sztuki, ktore sciskaja za serce, ale to sa dziela stworzone przez czlowieka ......
    Natomiast natura ma w sobie cos takiego, co nie tylko sciska, ale zatyka, zapiera dech i pozostaja tylko lzy ......radosci, ze dane mi bylo to zobaczyc.....

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-08 12:06:33

a nie mówiłam Marylko...czytając Ciebie ma się wrażenie,że mamy przed soba dobrą wciągającą w akcję książkę Nic dodać nic ująć...dziękuję Marylko
    piękno pisania, styl pisania, treść pisania, ogólnie piękno duszy i Ty nam tutaj ukazujesz w tych i innych felietonach
    Kochani piszemy pod dyktando swojej duszy wszyscy,którzy wpisujecie swoje odczucia jesteśmy jak świeże powiewy wiosny
    ile nas jest...!!!! tyle odczuć piękna i tak trzymajmy moi kochani

• Autor: monia00 Data: 2007-07-08 17:57:28

Pieknie jest obudzic sie rankiem ...
    ...jak dobrze wstac skoro swit ,jutrzenki blask duszkiem pic ...

• Autor: marinik Data: 2007-07-09 09:20:43

Jejku - kamusku - to pojecie jak ocean - niemierzalne.
    Piekni potrafia byc dla mnie ludzie - choc nie kazdy oczywiscie.
    Pieknem jest muzyka, ktora z wszystkich Muz mnie osobiscie wzrusza najbardziej, ale przeciez jest i taka, ktorej moje uszy nie sa w stanie zdzierzyc.
    Piekne sa niektore krajobrazy - ech poszedlbym gdzies wysoko w gory.
    Pieknem sa rozne dziela natury - kwiaty, motyle, ale czasem tez kamien najzwyklejszy
    Piekne sa niektore dziela ludzkie - ich lista jest nie do ogarniecia.
    Zycie jest piekne choc czasem bolesnie nas kopie w dupe.

• Autor: miauka Data: 2007-07-10 14:38:00

mysle i mysle.....
    wszystko co napisaliscie jest piekne...

dla mnie kwiaty i rozne z nich kombinacje sa piekne, koty sa piekne, psy, ogolnie zwierzeta rowniez iguany :):)
    jedzenie czasem jest piekne, dziela natury ale i czlowieka rowniez.

czasem sie gapie jak zahipnotyzowana na jakies polaczenie kolorow, niewazne gdzie czy w kwiatach, czy na bannerze reklamowym... gdziekolwiek

Piekne sa kraje, piekni sa ludzie, muzyka.............

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-10 19:18:20

a gwiazdy.....kochani a gwiazdy!!!!!!!!!!!!!!! czy One są piękne..............

czasami patrzę w niebo...bezmyślnie..o tak mój wzrok ,kóry błądzi po nieboskłonie nocą ...gwiazdy migocą a ja myślę sobie, czy aby nie "mrugają" do mnie???//,

i dalej śledzę, czasami uda mi się uchwycić " deszcz" spadających gwiazd....chciałoby się wyciągnąć rękę i ...ech marzenia...gdzie mni do gwiazd..

cudnie migające brylanciki oddalone od nas .....ileś lat świetlnych, a co za tą gwiazdą!!!!!!!!.....inna gwiazda?!!!!!!!!...ot takie kamusiowe wyobrażenia..nie bierzcie ich pod uwagę... kama...marzycielka

acha!!!!!!!! a kometa....widziałyście kometę... z ogonem pięknym jak paw!!!!!!!!! ej...kochani komety gwiazdy słońce!!!!!....i my pyłki ludzkie, które też jesteśmy piękni prawda?

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-12 19:08:25

piękny jest nasze życie w IV Rzeczpospolitej.......
    ech.....

• Autor: makusia Data: 2007-07-12 23:50:49

prawda Kamusiu :)) prawda :)))

• Autor: kokliko Data: 2007-07-13 03:52:55

piekny jest moj pies, piekny jest moj stary kot, piekny jest moj maz kiedy sie kloci, piekna jestem ja kiedy juz im wybaczylam,ze sa zwyczajni...
    Czy na tym polega piekno? W takim razie jestesmy piekni wszyscy, w kazdym momencie ,Jezu jaka jestem piekna kiedy nie jestem piekna.
    Pewnie nic nie zrozumialam, przepraszam, dla mnie piekno to jakas sublimacja, cos wyzszego, ale do licha dlaczego sie malujemy na wyjscie,
    dlaczego rozmyslamy nad slowami, dlaczego chcemy byc odswietniejsi?.Chyba  po to zeby cos tam zatuszowac, brzydote dnia codziennego,
    brzydote wlasna ktora chcemy "uladnic", bo troche sie jej wstydzimy.....
    Dla mnie prawdziwe piekno to piekno w ktore nikt nie wkroczyl zeby je upieknic. Piekne sa dzikie zonkile, piekna jest matka ktora po raz pierwszy karmi
    swoje dziecko ....
    A potem juz tylko dodajaemy sobie tego piekna ile wlezie.

• Autor: piegusowa Data: 2007-08-21 21:23:58

Ładnie to napisałaś. Tak prosto z serca...

• Autor: kurkuma Data: 2007-08-22 12:02:38

Podpisuję się pod wypowiedziami, że nie da się wskazać tylko jednego przejawu piękna. Dla mnie bywają piękni ludzie i to niekoniecznie pięknem fizycznym, ale pięknem duszy. Piękna bywa natura, np las prześwietlony promieniami słońca, kropla rosy na płatku kwiata, czy rosa zawieszona na rozpiętej w lesie pajęczynie,  oszronione drzewa i krzewy, zapach maciejki wieczorem, piękne jest rozgwieżdżone niebo, spokój pustej plaży, zapach sosnowego lasu czy skoszonej łąki. Ale porażające piękno może też być dziełem człowieka. Pamiętam jakie wrażenie wywarło na mnie wejście do katedry w Koloni - weszłam i mnie zamurowało. Prostota gotyku i jego potęga zaklęta w kamieniu jest wspaniała. Pamiętam wystawę obrazu Caravagia "Zdjęcie z krzyża" w Muzeum Narodowym w Warszawie - obraz zapiera oddech, przez dłuższą chwilę nie mogłam zrobić kroku dalej. A potęga, majestat i piękno muzyki? I można by tak długo jeszcze.........

• Autor: kamaxyz Data: 2007-09-05 14:55:04

Kochani piękne jest pięknem w sobie tak naprawdę nie da się tego ułożyć  w jednoznaczną definicję piękna...myślę,że pamięć o człowieku to  piękno trwałe ponadczasowe

Przejdź do pełnej wersji serwisu