Wiesz co, ja kupuję często croisanty i pain chocolat mrożone więc wydaje mi się, że możesz spokojnie zrobić co tam masz w planach czyli bułeczki cz jakieś tam inne rzeczy i zamrozić. Kiedyś mroziłam bułeczki-ślimaki z jagodami i wszystko było ok. Przed pieczeniem wykładam na kilka godzin do rozmrożenia i wyrośnięcia a potem sruu do piekarnika. Ciasto nie psuje się, bo przecież jest zamrożone...
Witam czy wie ktoś jak zamrozić surowe ciasto drożdżowe? i czy jak sie je rozmrozi to czy sie nie zepsuje? Pozdrawiam
Wiesz co, ja kupuję często croisanty i pain chocolat mrożone więc wydaje mi się, że możesz spokojnie zrobić co tam masz w planach czyli bułeczki cz jakieś tam inne rzeczy i zamrozić. Kiedyś mroziłam bułeczki-ślimaki z jagodami i wszystko było ok. Przed pieczeniem wykładam na kilka godzin do rozmrożenia i wyrośnięcia a potem sruu do piekarnika. Ciasto nie psuje się, bo przecież jest zamrożone...
Myśle, że można zamrozić. Kiedyś tak zrobiłam i po rozmrożeniu urosło bardziej niż takie świeże. Trochę to zastanawiające ale prawdziwe.