Bardzo proszę o pomoc. Zamarzyły mi się pieczone pierogi z ciasta drożdżowego takie jakie robiła moja babcia. Znalazłam przepis agi9999, robiłam wszystko dokładnie wg przepisu. Ale...ciasto nie odlepiało się od rąk, było jak guma, ledwo udało mi się uformować kilka pierogów, które w pieczeniu wyszły już OK. Co zrobiłam źle???!!!
Robiłąm już kilka razy pierogi w/g przepisu Malenyhttp://wielkiezarcie.com/przepis21129.html. Do ciasta dodaję trochę więcej cukru (2 łyżki), bo takie słodsze ciasto lubię.Pierogi są bardzo smaczne a z farszem można kombinowac w/g własnego uznania.:)))
Bardzo proszę o pomoc. Zamarzyły mi się pieczone pierogi z ciasta drożdżowego takie jakie robiła moja babcia. Znalazłam przepis agi9999, robiłam wszystko dokładnie wg przepisu. Ale...ciasto nie odlepiało się od rąk, było jak guma, ledwo udało mi się uformować kilka pierogów, które w pieczeniu wyszły już OK. Co zrobiłam źle???!!!
Aneciuk, odpowiedziałam Ci pod przepisem.
Pozdrawiam
Robiłąm już kilka razy pierogi w/g przepisu Maleny http://wielkiezarcie.com/przepis21129.html. Do ciasta dodaję trochę więcej cukru (2 łyżki), bo takie słodsze ciasto lubię.Pierogi są bardzo smaczne a z farszem można kombinowac w/g własnego uznania.:)))
A ja po prostu robię ciasto jak na pizzę,orginalny słoski przepis.Z jakimkolwiek nadzieniem mniamuśne