wiem że sporo z Was wyjechało do Anglii czy Irlandii mój syn chce wyjechać tam do pracy, sytuację finansową mamy trudną, czy możecie pomóc przez jaką agencję albo jakieś inne namiary.. on jest gotów podjąć każdą fizyczną pracę, angielski na poziomie komunikatywnym. jak ktoś mógłby pomóc to bardzo proszę..
Jestem w Szkocji i przyznam ze praca tu jest, fizyczna tymbardziej. Moj maz ostatnio szukal pracy dla znajomego, wiec mamy w tym jakies rozeznanie. Gdybys brala pod uwage i ten region daj m znac na gg. Powiem Ci co i jak. Gdybys na gg nie mogla mnie znalezc (cos nie zawsze mozna a ja nie wiem dlaczego) to daj odp. do tej wiadomosci i swoj numer gg to sie z Toba skontaktuje. Pozdrawiam Shanna
Ja jestem z rodzinką w Irlandii i muszę powiedzieć że z pracą tu co raz to ciężej. nIEDAWNO BYLY TU MOJE KOLEZANKI KTÓRE twierdza ze przeszly wszystko wszerz i wzdluz i pracy nie znalazly! Przedwczoraj wrocily do Polski do domu. Z praca dla mezczyzn tez jest ciezko bo kazdy wymaga doswiadczenia, safe pass-u ktory jest przeszkoleniem bhp. Jednak jak wroci moj maz bede w stanie podac ci namiary do faceta ktory mieszka Polsce i zalatwia prace przez biuro pracy w Irlandii. Moj maz dostal przez niego prace, jednak w bardzo ciezkich warunkach. Jesli bedziesz chciala podam ci do niego numer wieczorem. Moze akurat sie uda.
A szukał w wyborczej albo na www.pracuj.pl, tam też są oferty zagraniczne? Niech poszuka bezpośrednio przez internet ofert tamtejszych, na przykład w Tesco, Sainsbury's czy innych marketach, czy na przykład w firmach typu Dell czy Hitachi (w Irlandii). Albo na tamtejszych portalach z pracą - wystarczy wrzucić w googla i coś znajdzie na pewno. Jeśli potrzebne byłyby informacje co do formalności w Irlandii, służę radą. Powodzenia!
wiem że sporo z Was wyjechało do Anglii czy Irlandii
mój syn chce wyjechać tam do pracy, sytuację finansową mamy trudną, czy możecie pomóc przez jaką agencję albo jakieś inne namiary..
on jest gotów podjąć każdą fizyczną pracę, angielski na poziomie komunikatywnym.
jak ktoś mógłby pomóc to bardzo proszę..
Jestem w Szkocji i przyznam ze praca tu jest, fizyczna tymbardziej. Moj maz ostatnio szukal pracy dla znajomego, wiec mamy w tym jakies rozeznanie. Gdybys brala pod uwage i ten region daj m znac na gg. Powiem Ci co i jak. Gdybys na gg nie mogla mnie znalezc (cos nie zawsze mozna a ja nie wiem dlaczego) to daj odp. do tej wiadomosci i swoj numer gg to sie z Toba skontaktuje.
Pozdrawiam
Shanna
Shanno
niestety nie mam gg, ale podaję Ci adres mailowy sylwia.g2@wp.pl
za wszystkie informacje będę bardzo wdzięczna..
pozdrawiam
Ja jestem z rodzinką w Irlandii i muszę powiedzieć że z pracą tu co raz to ciężej. nIEDAWNO BYLY TU MOJE KOLEZANKI KTÓRE twierdza ze przeszly wszystko wszerz i wzdluz i pracy nie znalazly! Przedwczoraj wrocily do Polski do domu. Z praca dla mezczyzn tez jest ciezko bo kazdy wymaga doswiadczenia, safe pass-u ktory jest przeszkoleniem bhp. Jednak jak wroci moj maz bede w stanie podac ci namiary do faceta ktory mieszka Polsce i zalatwia prace przez biuro pracy w Irlandii. Moj maz dostal przez niego prace, jednak w bardzo ciezkich warunkach. Jesli bedziesz chciala podam ci do niego numer wieczorem. Moze akurat sie uda.
każda informacja jest dla mnie cenna, napisz mi na maila...dziekuję
ciężka praca też wchodzi w grę, chłopak jest zdeterminowany...
A szukał w wyborczej albo na www.pracuj.pl, tam też są oferty zagraniczne? Niech poszuka bezpośrednio przez internet ofert tamtejszych, na przykład w Tesco, Sainsbury's czy innych marketach, czy na przykład w firmach typu Dell czy Hitachi (w Irlandii). Albo na tamtejszych portalach z pracą - wystarczy wrzucić w googla i coś znajdzie na pewno. Jeśli potrzebne byłyby informacje co do formalności w Irlandii, służę radą. Powodzenia!
aha, sprawdzone portale to np. www.grafton.pl czy www.grafton-group.com (tamtejsza strona firmy grafton recruitment) czy też www.jobs.ie (mam nadzieję, że nie uprawiam kryptoreklamy
)
tutaj masz link do szkockiej strony - sa zakladki z pracą i ogłoszenia, nie tylko o pracy ale tez mieszkania, poczytaj sobie. Pozdrawiam
http://www.szkocja.net/ - nie wkleiłam wczesniej
dziękuję wszystkim i czekam na wiadomość od Kasi ...
Odezwe sie dzisiaj na maila. Wczoraj nie moglam znalezc tego numeru.
mail wyslany daj znac czy doszedl.