Forum

Gawędy o jedzeniu

Dobre I Niedrogie Jedzenie W Zakopanym

• Autor: ewelinak_26 Data: 2007-07-12 13:47:01

• Autor: Paola_r Data: 2007-07-12 14:24:52

Po ostatniej swojej bytności w Zakopanem, kolega polecał mi restaurację Adamo :
    http://www.restaurants.pl/stary/zakopane/Restauracje/Adamo/adamo.htm
    Zatem na jego odpowiedzialność ;)

• Autor: ruti12 Data: 2007-07-12 16:59:12

Bedąc ostatnio w Zakopanem tez stołowalismy sie w Adamo .Polecam .

• Autor: ptysioch Data: 2007-07-12 15:19:52

Witaj!
    Podczas weekendu majowego byłam w Zakopanem i z całego pobytu najsmaczniejsze jedzenie było w restauracji "U Babci" (lub coś w tym stylu). Znajduje się ona vis a vis Nosala przy głównej szosie. Dania są zróżnicowane co do wielkości, dla dzieci można zamówić mniejszą porcję. Ja za zupę ogórkową i naleśniki zapłaciłam mniej niz 20 zł! A wszystko było po prostu palce lizać!Polecam!Łatwo znaleźć, przy szosie znajduje się śmieszne menu, na które wszyscy zwracaja uwagę. Jadąc w strone centrum od Cyrhli, Morskiego Oka restauracja jest po prawej stronie:)

• Autor: ewelinak_26 Data: 2007-07-12 15:29:14

świetnie się składa bo będziemy mieszkać na pardłówce

• Autor: iwona_p Data: 2008-03-12 22:35:55

Użytkownik ptysioch napisał w wiadomości:
    > Witaj!Podczas weekendu majowego byłam w Zakopanem i z całego pobytu
    > najsmaczniejsze jedzenie było w restauracji "U Babci" (lub coś w tym
    > stylu). Znajduje się ona vis a vis Nosala przy głównej szosie. Dania są
    > zróżnicowane co do wielkości, dla dzieci można zamówić mniejszą porcję. Ja za
    > zupę ogórkową i naleśniki zapłaciłam mniej niz 20 zł! A wszystko było po
    > prostu palce lizać!Polecam!Łatwo znaleźć, przy szosie znajduje się śmieszne
    > menu, na które wszyscy zwracaja uwagę. Jadąc w strone centrum od Cyrhli,
    > Morskiego Oka restauracja jest po prawej stronie:)

Ja również rekomenduję. Zawsze po nartkach jemy u Babci. Nie jest super wykwintnie, ale za to super smacznie, tanio i z klimatem. Zięciunio podający do stołu też rewelacja :-)

• Autor: kinga_d Data: 2007-07-12 19:42:25

w Zakopcu spróbuj koniecznie placków ziemniaczanych z okienka gdzieś na końcu Krupówek (tj w kierunku Gubałówki), o ile jeszcze istnieje. Dobre jedzonko jest też w jadlodajni niedaleko za rogiem jak schodzisz z Krupówek i jest ta ulica (a za nią rynek), to idziesz w prawo i tam mozna sie w miarę tanio(i smacznie) najesc. Nie pamiętam niestety jak się nazywa

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-04-15 12:35:17

Restauracja nazywa się Kurczak http://www.kurczak.z-ne.pl/
    serwuje dania orientalne , regionalne i tradycyjne , mieści się na ul Nowotarskiej
    i hicior danie dnia ( zupa + drugie danie ) było za 10,50 zł ! ale jak się rozniesie to miejsca nie upatrzysz , jedzenie bardzo smaczne , placki z okienka to atrakcja turystyczna , ale bryndze od baby przy Gubałówce oraz pyszny bundz to trzeba popróbować , żętycy się opić , pstrąga z grila i kwaśnicę posmakować , albo władować w plecak i na szlaku się delektować -

Przejdź do pełnej wersji serwisu