Forum

Rozmowy wolne i frywolne

proszę o pomoc

• Autor: Ola1979 Data: 2007-07-13 11:28:34

Moze ktoś mógłby mi pomóc. A mianowicie mam problem zdrowotny. Od jakiegoś czasu miałam problem z bólem szyi.
    Więc myslałam że to węzły chłone wysmarowałam się wickiem maścią rozgrzewającą i tak to zostawiłam, ale po kilku dniach zaczęły boleć mnie uszy. 
    Pobolewało dokładnie pod uszami centralnie i przestawało. Wiec to zbagatelizowałam. Bóle szi się nasilały wiec zaczęłam brać rozmaite środki przeciwbólowe.
    Tak działo się przez tydzień aż pewnego dnia nie wzięłam środka przeciwbólowego na noc i obudziłam się ze straszliwym bólem szyi głowy i gardła.
    Nastepnego dnia nie poszłam do pracy i mąż zawiózł mnie do lekarza. Lekarz obejrzał szyję i powiedział mi że to nie więzy chłonne tylko mięsnie szyi, które pewno gdzieś przesiliłam,
    zajrzał do gardła dał antybiotyk na gardło i leki osłonow bo muszę dodać że już od paru dni nie mogę jeść. Po powrocie dod domu wzięłam antybiotyk i położyłam się do łóżka, po 2 dniach brania antybiotyku nie odczułam żadnej poprawy, wręcz nawet czuję się gorzej dalszy ból gardła całej szyi niesamowite osłabienie i ból głowy. Ryczę mojemu mężowi do rękawa a on pyta mierzyłaś temperaturę, nie to  zmierz. Okazałao się że mam temperaturę 38,6 więc wziełam polopirynę s i po pół godziny czułam się jak nowo narodzona. I tak do wieczora kiedy to temperatura zaczyna znowu rosnąc  i tak przez dwa dni brałam polopirynę s.
    temperatura ciągle wraca  a z nią bóle głowy i szyi. Ciagle muszę brać jakiś środek przeciwbólowy żeby normalnie sie wyspać. Może ktoś miał podobny przypadek i poradziłby mi co mam zrobić. Dziękuję

• Autor: cantara Data: 2007-07-13 12:05:08

Olu, nie bagatelizuj tego, jeśli czujesz się aż tak bardzo źle, i to od tak długiego czasu. Skonsultuj się z innym lekarzem, podejdź do spółdzielni albo prywatnie, jeśli w swojej przychodni nie masz możliwości skorzystać z porady kogoś innego. Dziwi mnie, że lekarz przepisał Ci leki na gardło, jeśli stwierdził, że główna sprawa to mięśnie szyi. I w dodatku dał antybiotyk, nie zlecając posiewu. Nie czekaj na pomoc internautów, tylko idź do fachowca. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

• Autor: monia00 Data: 2007-07-13 16:58:31

Ja rowniez mialam kiedys bol szyi z tym ze sie moglam wogule przekrecac glowa .Gdy chcialam sie odwrocic to musialam skrecac caly tulow . Bol byl ogromny . Lekarz zalecil mi bardzo mocna dawke srodkow przeciwbolowych i czeste masaze goraca woda .Czyli siadalam w wannie bralam prysznic do reki ,b.ciepla woda i przez 20 min pare razy dziennie polewalam szyje .
    Nie wiem czy w twoim przypadku to bedzie dobre bo mnie nie bolalo gardlo ani szyja .  Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia ...monika

• Autor: Ave Data: 2007-07-13 17:09:18

Ja tez radziłabym ponowną konsultację z innym lekarzem. Jesli potwierdzi poprzednią diagnozę, to poprostu wybierzesz antybiotyk do końca i zobaczysz czy pomógł. Ale moze diagnoza po dniach brania leków będzie inna, może da skierowanie na jakies dodatkowe badania.  Porady jakie uzyskasz na forum moga byc przydatne, ale każda choroba jest jednak inna (bo róznie wpływa na róznych ludzi) i niekoniecznie zastosowanie rad z forum przyniesie poprawę (oby nie zaszkodziło). Zdrowie ma się jedno.

• Autor: smakosia Data: 2007-07-13 17:16:56

Ave ma rację. Stawiam na poradę u drugiego lekarza. Domyslam się, że nie masz ochoty na kolejną wizytę, ale może ona spowoduje, że nie będziesz musiała walczyc z tym bólem?

• Autor: aki Data: 2007-07-13 20:03:56

Idź do innego lekarza.Dawno temu moja znajoma miała takie objawy i okazało się ,że miała przesunięty krąg szyjny,czy jak to się fachowo nazywa.Lekarz masarzysta się poznał i parę razy jeżdziła na masarze.Też miała temperaturę. i okropny ból głowy,  Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

• Autor: kamaxyz Data: 2007-07-13 20:23:06

tak to może być od kręgosłupa...ból jest mocny,a przy tym może być i temperatura...koniecznie do lekarza..może do neurologa

Przejdź do pełnej wersji serwisu