czasem mam chec zrobic "cos" natychmiast. Przepis znaleziony, produkty w posiadaniu i jednak cos nie pasi. Okazuje sie, ze niby wszystko wiem ale jednak nie wiem. I tak sobie mysle, ze fajnie byloby podawac w przepisach na ciasta przyblizone wymiary foremek. Wiem, ze roznie mozna, ze kombinacje z proporcjami zmieniaja postac rzeczy. Mysle jednak, ze do ilosci produktow jakie sa podawane w przepisie, autor wie choc w przyblizeniu jaki romiar blaszki bedzie najlepszy. Nie zawsze jest czas na zapytanie i czekanie na odpowiedz, wiec moze to dobry pomysl.
czasem mam chec zrobic "cos" natychmiast. Przepis znaleziony, produkty w posiadaniu i jednak cos nie pasi. Okazuje sie, ze niby wszystko wiem ale jednak nie wiem. I tak sobie mysle, ze fajnie byloby podawac w przepisach na ciasta przyblizone wymiary foremek. Wiem, ze roznie mozna, ze kombinacje z proporcjami zmieniaja postac rzeczy. Mysle jednak, ze do ilosci produktow jakie sa podawane w przepisie, autor wie choc w przyblizeniu jaki romiar blaszki bedzie najlepszy. Nie zawsze jest czas na zapytanie i czekanie na odpowiedz, wiec moze to dobry pomysl.
Moja zgode juz macie :))
Nie wiem na ile moja aprobata się przyda ale popieram. Niektóre z Dziewczyn podają ale tylko niektóre, a i to nie zawsze.
Janek
Jestem za.Przyda się przede wszystkim początkującym i nie tylko.
taka informacja o rozmiarach zastosowanej foremki jest również bardzo przydatna
przy pieczeniu chleba, pasztetu....
jestem oczywiście za..
jasia
Wydaje mi się, że komentarz: "A jaki jest rozmiar blachy?" jest jednym z najczęściej powtarzanych na WŻ :))))