Kochani szukam przepisu na ogórki w zalewie z ketchupem. W zeszłym roku znalazłam taki przepis po sezonie ogórkowym a teraz chciałabym go wypróbować ale gdzieś mi go ,,wcięło''. Jeśli ktoś zna taki przepis to baaaardzo proszę o informację. POZDRAWIAM AJKA.
Ogorki obrac,wydrazyc nasiona, miazsz pokroic w paski, posolic i odstawic na godzine. Nastepnie ogorki ulozyc w sloikach i do kazdego dodac przyprawy. Wode zagotowac z octem,cukrem i sola, Nastepnie przestudzic i dokladnie wymieszac z keczupem. Tak przygotowana zalewa zalac ogorki, dokladnie zakrecic, pasteryzowac 5-7 minut.
Nie wiem, nie jadlam. Znalazlam w swoich notatkach dopiero jak ajka5 szukala przepisu na ogorki w keczupie. Jak masz duzo ogorkow to sprobuj moze z polowy porcji, powinny byc smaczne bo skladniki tez sa OK. Jak sie zdecydujesz to zawiadom mnie prosze jak Ci wyszly. Pozdrawiam.
Bardzo jestem ciekawa jakie beda. Jak to ze Wy juz robicie ogorki skoro u mnie dopiero kwitna? A jestem bardziej na poludnie od Was. Pozdrawiam i nie moge sie doczekac swoich dzialkowych ogorasow.
Kochani szukam przepisu na ogórki w zalewie z ketchupem. W zeszłym roku znalazłam taki przepis po sezonie ogórkowym a teraz chciałabym go wypróbować ale gdzieś mi go ,,wcięło''. Jeśli ktoś zna taki przepis to baaaardzo proszę o informację. POZDRAWIAM AJKA.
Znalazłam tylko takie z przecierem pomidorowym http://wielkiezarcie.com/przepis19100.html
Ajka5, mam:
5 kg ogorkow
3 lyzki soli
gorczyca
pieprz
liscie laurowe
ziele angielskie
Zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
2 lyzki soli
12 lyzeczek pikantnego keczupu
Ogorki obrac,wydrazyc nasiona, miazsz pokroic w paski, posolic i odstawic na godzine.
Nastepnie ogorki ulozyc w sloikach i do kazdego dodac przyprawy.
Wode zagotowac z octem,cukrem i sola, Nastepnie przestudzic i dokladnie wymieszac z keczupem.
Tak przygotowana zalewa zalac ogorki, dokladnie zakrecic, pasteryzowac 5-7 minut.
O to chodzilo?
Mam pytanko czy smakują Ci te ogórki bo mam ochotę zrobić ale nie wiem czy dobre?
Nie wiem, nie jadlam. Znalazlam w swoich notatkach dopiero jak ajka5 szukala przepisu na ogorki w keczupie. Jak masz duzo ogorkow to sprobuj moze z polowy porcji, powinny byc smaczne bo skladniki tez sa OK. Jak sie zdecydujesz to zawiadom mnie prosze jak Ci wyszly. Pozdrawiam.
Bardzo jestem ciekawa jakie beda. Jak to ze Wy juz robicie ogorki skoro u mnie dopiero kwitna? A jestem bardziej na poludnie od Was. Pozdrawiam i nie moge sie doczekac swoich dzialkowych ogorasow.
Nie pamiętam dokładnie jak ogórki były krojone ale będę eksperymentować bo wydaje mi się że to ten przepis.
Dziękuję bardzo. Napiszę jak wyszły.
gdzieś w necie spotkałam, poszukaj na innej stronie kulinarnej
ja znalazłam taki http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4083 i mam zamiar go wypróbować:))
Hej jeszcze nigdy nie robiłam takich ogórków .Powiedz jak one smakują ,są łagodne ,czy bardzo pikantnę???
Wypróbowałam ten przepis.Warty polecenia.Zawsze coś innego.