Witajcie zgodnie z obietnicą dzisiaj zapraszam do Szkocji.
Wybrałam się tam z bratową do brata i jego żony.
No to zaczynamy wizytówka tego miasta zamek w samym centrum trochę krajobrazu kościół przerobiony na restaurację szkoccy żołnierze było trochę zimno a oni biedni mieli wartę i trochę zmarzli obowiązkowe zdjęcie z budką za mną bratowa z którą pojechałam jeszcze raz zamek jeden z wielu parków za nami brat z żoną olbrzymi seagal-albatros są po prostu gigantyczne i jest ich tam w środku miasta pełno
1 dzień poświęciliśmy na wycieczkę do Rosllyn żeby zobaczyć Rosllyn Chapel tj. kościółek gdzie kręcili ostatnie sceny Kodu Da Vinci. Niestety jest odnawiana i nie mam zdjecia w calej okazlosci.
Kolejna porcja super fotek! Ale przyjemność mi zrobiłaś od rana. Fajnie jest tak na chwilę przenieść się w inne miejsce. Szkoda tylko, że pogoda taka trochę "niewyjściowa" :-) Za tę fotkę z fontanną a w tle zamek dostajesz medal :-) Pozdrawiam i dziękuję.
Dziękuje za medal też mi się podoba to zdjęcie. Dzięki dużej wilgotności zieleń w Szkocji jest po prostu piękna taka soczysta. Tego dnia trochę mżyło ale nas to nie odstraszyło na drugi dzień było słoneczko i wtym parku trudno było znaleźć skrawek wolnego miejsca na trawniku. To była krótka, ale za to intensywna wizyta trwała wszystkiego 4 dni. Nie zobaczyłyśmy wielu fajnych miejsc z braku czasu. Ale myślę, że jeszcze wiele wizyt przed nami.
Super zdjęcia, pooglądałam z przyjemnością. Ten kościół przerobiony na restaurację mnie zaciekawił, jak jest w środku czy na ścianach pozostały jakieś malowidła kościelne czy wszystko jest przerobione?
Piękne miasto dużo zieleni piękne stare budownictwo w centrum. No i oczywiście piętrusy
ten jest akurat wycieczkowy grupa wykupuje kurs i jeżdżą po całym mieście.
Poza tym naj bardziej podobał mi się sklep Disneya. to są tylko 3 rzeczy które tam kupiłam byłam niestety ograniczona bagażem bo gdybym mogła to wykupiłabym chyba wszystko.
Widac, ze mialas wspaniala wycieczke, piekne krajobrazy, zabytki ..... w takich sceneriach nawet pogoda jest mniej istotna. Dziekuje za podzielenie sie z nami :)))
Przepiekne zdiecia . Podoba mi sie to ogromne zamczysko ...jest takie dostojne . A budki telefoniczne i autobusy sa mi znane ... ale tylko z filmow . Dziekuje za pieknie pokazany mi daleki kraj ...pozdrawiam monika
Witajcie zgodnie z obietnicą dzisiaj zapraszam do Szkocji.
Wybrałam się tam z bratową do brata i jego żony.
No to zaczynamy
wizytówka tego miasta zamek w samym centrum
trochę krajobrazu
kościół przerobiony na restaurację
szkoccy żołnierze było trochę zimno a oni biedni mieli wartę i trochę zmarzli
obowiązkowe zdjęcie z budką za mną bratowa z którą pojechałam
jeszcze raz zamek
jeden z wielu parków za nami brat z żoną
olbrzymi seagal-albatros są po prostu gigantyczne i jest ich tam w środku miasta pełno
1 dzień poświęciliśmy na wycieczkę do Rosllyn żeby zobaczyć Rosllyn Chapel tj. kościółek gdzie kręcili ostatnie sceny Kodu Da Vinci.
Niestety jest odnawiana i nie mam zdjecia w calej okazlosci.
okolice Roslyn
Dzieki za super zdjęcia i miłą wycieczkę. Szkocja to piękny kraj.
Kolejna porcja super fotek! Ale przyjemność mi zrobiłaś od rana. Fajnie jest tak na chwilę przenieść się w inne miejsce. Szkoda tylko, że pogoda taka trochę "niewyjściowa" :-) Za tę fotkę z fontanną a w tle zamek dostajesz medal :-) Pozdrawiam i dziękuję.
Dziękuje za medal też mi się podoba to zdjęcie.
Dzięki dużej wilgotności zieleń w Szkocji jest po prostu piękna taka soczysta.
Tego dnia trochę mżyło ale nas to nie odstraszyło na drugi dzień było słoneczko i wtym parku trudno było znaleźć skrawek wolnego miejsca na trawniku. To była krótka, ale za to intensywna wizyta trwała wszystkiego 4 dni. Nie zobaczyłyśmy wielu fajnych miejsc z braku czasu. Ale myślę, że jeszcze wiele wizyt przed nami.
Też pomyślałam o nagrodzie dla Magoo za to zdjecie - rewelacyjne. No i dzieki za kolejną wirtualna wycieczkę. Super.
Super zdjęcia, pooglądałam z przyjemnością. Ten kościół przerobiony na restaurację mnie zaciekawił, jak jest w środku czy na ścianach pozostały jakieś malowidła kościelne czy wszystko jest przerobione?
Szczerze mówiąc to nie wiem . Brat powiedział nam o tym jak byliśmy na drugim końcu miasta i jakoś nie chciało nam się wracać i sprawdzać.
Od rana w Szkocji,tam jeszcze z WŻ chyba nie byliśmy.
Pozazdrościc,pozwiedzałaś troszkę.Napisz może jeszcze coś więcej.
Coś więcej
Piękne miasto dużo zieleni piękne stare budownictwo w centrum.
No i oczywiście piętrusy
ten jest akurat wycieczkowy grupa wykupuje kurs i jeżdżą po całym mieście.
Poza tym naj bardziej podobał mi się sklep Disneya.
to są tylko 3 rzeczy które tam kupiłam byłam niestety ograniczona bagażem bo gdybym mogła to wykupiłabym chyba wszystko.
Dzieki za poczucie humoru i za "coś więcej".Niedługo będzie serwer,to moja" świnka " zacznie zbierać na wycieczkę...
Widac, ze mialas wspaniala wycieczke, piekne krajobrazy, zabytki ..... w takich sceneriach nawet pogoda jest mniej istotna.
Dziekuje za podzielenie sie z nami :)))
wspaniałe zdjęcia dziekuje za wycieczkę
Przepiekne zdiecia . Podoba mi sie to ogromne zamczysko ...jest takie dostojne .
A budki telefoniczne i autobusy sa mi znane ... ale tylko z filmow .
Dziekuje za pieknie pokazany mi daleki kraj ...pozdrawiam monika