Forum

Pomysł czy Problem?

Ulubione

• Autor: Magdal Data: 2007-07-20 15:36:40

Czasami na forum podawane są linki ciekawych stronek,chciałabym je gdzieś zapisac(do tej pory zapisuję na kartce),ale nie wiem gdzie i jak.Kiedyś obiło mi się o oczy,że są jakieś zakładki i tam wpisuje się rzeczy,które chcemy zapamiętac.Napiszcie proszę co z tym fantem dalej robic,bo nie chcę byc dalej takim osłem komputerowym.Z góry dziękuję.Pozdrawiam.Magda

• Autor: ekkore Data: 2007-07-20 16:07:21

Nie wiem jak to działa w innych przeglądarkach - ja mam nadal archaiczne IE. Otóz otwierasz podany link - u góry jest zakładka ulubione(w Windowsie XP miejsce oznaczone gwiazdką, we wcześniejszej wersji był tylko sam napis) - klikasz na nią. Z boku po lewej stronie utworzy się zakładka - klikasz dodaj. I zamykasz ten pasek (chyba, że  Ci nie przeszkadzałby) I gotowe. Jak potem chcesz korzystać ponownie otwierasz zakładkę i wybierasz z listy co potrzeba.

• Autor: Paola_r Data: 2007-07-20 19:42:59

Skoro Ekkore zajęła się IE, spróbuję z Firefoxem ;)
    U góry jest pasek - wybierz menu Zakładki, a następnie Zarządzaj zakładkami.
    Potem wybierz Nowy folder i nazwij go jakoś : nie wiem, może Kulinaria, WŻ, Zoo (jeśli masz zwierzątka domowe), Uroda, Ogród, Zakupy On-line itp.

Załóżmy, że trafiasz na ciekawą stronę, otwierasz ją i po przejrzeniu zawartości decydujesz, że chcesz do niej wrócić.
    Znów wybierasz menu Zakładki na górnym pasku, ale tym razem przechodzisz do Dodaj do zakładek. Firefox zaproponuje Ci foldery, w których już masz swoje działy tematyczne.
    Powiedzmy, że jest tam folder Ogród, a Ty chcesz dodać ciekawą stronę z poradami dotyczącymi uprawy pięknych kwiatów - szukasz folderu na liście i klikasz, że dodać stronę chcesz właśnie do tego folderu.
    I finito.
    Masz porządek w zakładkach, zawsze trafisz szukając konkretnego tematu na zapamiętane wcześniej pokrewne strony.
    Pozdrawiam. Paola

• Autor: Magdal Data: 2007-07-20 21:41:32

Dziękuję Wam bardzo,teraz to już sobie napewno poradzę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu