Czasami na forum podawane są linki ciekawych stronek,chciałabym je gdzieś zapisac(do tej pory zapisuję na kartce),ale nie wiem gdzie i jak.Kiedyś obiło mi się o oczy,że są jakieś zakładki i tam wpisuje się rzeczy,które chcemy zapamiętac.Napiszcie proszę co z tym fantem dalej robic,bo nie chcę byc dalej takim osłem komputerowym.Z góry dziękuję.Pozdrawiam.Magda
Nie wiem jak to działa w innych przeglądarkach - ja mam nadal archaiczne IE. Otóz otwierasz podany link - u góry jest zakładka ulubione(w Windowsie XP miejsce oznaczone gwiazdką, we wcześniejszej wersji był tylko sam napis) - klikasz na nią. Z boku po lewej stronie utworzy się zakładka - klikasz dodaj. I zamykasz ten pasek (chyba, że Ci nie przeszkadzałby) I gotowe. Jak potem chcesz korzystać ponownie otwierasz zakładkę i wybierasz z listy co potrzeba.
Skoro Ekkore zajęła się IE, spróbuję z Firefoxem ;) U góry jest pasek - wybierz menu Zakładki, a następnie Zarządzaj zakładkami. Potem wybierz Nowy folder i nazwij go jakoś : nie wiem, może Kulinaria, WŻ, Zoo (jeśli masz zwierzątka domowe), Uroda, Ogród, Zakupy On-line itp.
Załóżmy, że trafiasz na ciekawą stronę, otwierasz ją i po przejrzeniu zawartości decydujesz, że chcesz do niej wrócić. Znów wybierasz menu Zakładki na górnym pasku, ale tym razem przechodzisz do Dodaj do zakładek. Firefox zaproponuje Ci foldery, w których już masz swoje działy tematyczne. Powiedzmy, że jest tam folder Ogród, a Ty chcesz dodać ciekawą stronę z poradami dotyczącymi uprawy pięknych kwiatów - szukasz folderu na liście i klikasz, że dodać stronę chcesz właśnie do tego folderu. I finito. Masz porządek w zakładkach, zawsze trafisz szukając konkretnego tematu na zapamiętane wcześniej pokrewne strony. Pozdrawiam. Paola
Czasami na forum podawane są linki ciekawych stronek,chciałabym je gdzieś zapisac(do tej pory zapisuję na kartce),ale nie wiem gdzie i jak.Kiedyś obiło mi się o oczy,że są jakieś zakładki i tam wpisuje się rzeczy,które chcemy zapamiętac.Napiszcie proszę co z tym fantem dalej robic,bo nie chcę byc dalej takim osłem komputerowym.Z góry dziękuję.Pozdrawiam.Magda
Nie wiem jak to działa w innych przeglądarkach - ja mam nadal archaiczne IE. Otóz otwierasz podany link - u góry jest zakładka ulubione(w Windowsie XP miejsce oznaczone gwiazdką, we wcześniejszej wersji był tylko sam napis) - klikasz na nią. Z boku po lewej stronie utworzy się zakładka - klikasz dodaj. I zamykasz ten pasek (chyba, że Ci nie przeszkadzałby) I gotowe. Jak potem chcesz korzystać ponownie otwierasz zakładkę i wybierasz z listy co potrzeba.
Skoro Ekkore zajęła się IE, spróbuję z Firefoxem ;)
U góry jest pasek - wybierz menu Zakładki, a następnie Zarządzaj zakładkami.
Potem wybierz Nowy folder i nazwij go jakoś : nie wiem, może Kulinaria, WŻ, Zoo (jeśli masz zwierzątka domowe), Uroda, Ogród, Zakupy On-line itp.
Załóżmy, że trafiasz na ciekawą stronę, otwierasz ją i po przejrzeniu zawartości decydujesz, że chcesz do niej wrócić.
Znów wybierasz menu Zakładki na górnym pasku, ale tym razem przechodzisz do Dodaj do zakładek. Firefox zaproponuje Ci foldery, w których już masz swoje działy tematyczne.
Powiedzmy, że jest tam folder Ogród, a Ty chcesz dodać ciekawą stronę z poradami dotyczącymi uprawy pięknych kwiatów - szukasz folderu na liście i klikasz, że dodać stronę chcesz właśnie do tego folderu.
I finito.
Masz porządek w zakładkach, zawsze trafisz szukając konkretnego tematu na zapamiętane wcześniej pokrewne strony.
Pozdrawiam. Paola
Dziękuję Wam bardzo,teraz to już sobie napewno poradzę.