Forum

Rozmowy wolne i frywolne

czy jest tu ktos z birmingham?

• Autor: edziakalitowa Data: 2007-07-23 08:37:41

czy moze jest tu ktos z birmingham i jak u was sytuacja chodzi o te powódz?

• Autor: alelen Data: 2007-07-23 10:09:20

Ja nie, ale syn jest w okolicach Birmingham. Mowi ze woda podeszla pod budynek ale nie zalalo. Znosi rzeczy na dol, jak mi mowi na gg
    i nie ma czasu rozmwaiac, widocznie na weekend sprzet wyniesli na wszelki wypadek do gory,

Tu linki do zdjec z soboty http://www.betonblog.pl/

• Autor: alelen Data: 2007-07-24 13:12:55

"W mojej okolicy wody juz opadly, biura zostaly czesciowo podtopione, ale nic powazniejszego nie ucierpialo (Prawie nic, gabinet szefa plywal hehehe). Poludniowo zachodnia Anglia dalej walczy z powodzia. Czesc miast w hrabstwach Warwickshire, Worcestershire, Herefordshire, Gloucestershire, Berkshire na poludnie od mojego miejsca zamieszkania dalej znajduje sie pod woda siegajaca czasem nawet do 6m glebokosci. 350,000 domostw w hrabstwie Gloucestershire nadal pozbawionych jest dostepu do bierzacej wody, a organizacja zastepczych metod dostaw wody kuleje. Severn Trent Water - firma zajmujaca sie dostawami wody dla okolicznych hrabstw obiecala dzisiaj ze do konca dnia na zagrozone tereny zostanie oddelegowane 900 beczkowozow. Ze wzgledu na problemy z dostepem do wody mieszkancy ruszyli na sklepy wykupujac wszystkie zapasy jedzenia i picia.
    Przywrocono dostawy energii elektrycznej do domostw pozbawionych jej wczoraj wieczorem ze wzgledu na niebezpieczenstwo zalania elektrowni przez wody powodzi. Fala powodziowa na Tamizie przelewa sie w tej chwili przez hrabstwo Oxfrodshire gdzie ogloszono alarm powodziowy i ewakuowano ludzi z zagrozonych terenow. Podobne alarmy ogloszone zostaly w trzech miejscach na rzece Severn i po jednym na rzekach Ouse w Bedfordshire i Ock w Oxfordshire.Kolejna fala ulewnych deszczy spodziewana w czwartek moze pogorszyc i tak nie najlepsza juz sytuacje."

Relacja mojego syna ze strony http://www.betonblog.pl/ sa tam linki do zdjec nowe.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-07-24 15:45:56

wspolczuje bardzo

Przejdź do pełnej wersji serwisu