Jak mam chwile wolna to lubie ogladac stare polskie komedie.Czy znacie tytuly fajnych komedi z lat 70 lub 80 a nawet starszych?Bo te kture mam juz zgrane to znam prawie na pamiec:)
Oczywiscie Dekalog Kieslowskiego , poza tym komedie Barei ( w tym Nie ma rozy bez ognia ), serial Zmiennicy, Kochankowie mojej mamy , Przesluchanie, Samotna,
oklepane ale "kargule", rozmowy kontrolowane, pieniądze to nie wszystko, kiler, lata dwudzieste lata trzydzieste, wojna domowa, podróż za jeden uśmiech
Do długiej listy dorzucę jeszcze; Niespotykanie spokojny człowiek Nie ma róży bez ognia Małżeństwo z rozsądku Żona dla Australijczyka Mąż swojej żony do tego jeszcze wszystkie filmy z Anatolem np.Anatol szuka kapelusza(może pomyliłam tytuł) i oczywiście filmy z Bogumiłem Kobielą np.Zezowate szczęście sama nie wiedzałam,że znam ich tak dużo,bo jeszcze te wymienione wcześniej,ale to lata ....
Jak mam chwile wolna to lubie ogladac stare polskie komedie.Czy znacie tytuly fajnych komedi z lat 70 lub 80 a nawet starszych?Bo te kture mam juz zgrane to znam prawie na pamiec:)
W mojej rodzinie uwielbiamy polskie komedie.Może wypisz jakie znasz to będzie łatwiej, a my "dokoptujemy"
Mam wszystkie czesci samych swoich,rzeczpospolita babska,kogel mogel i galimatias, rejs, misia to by bylo chyba tyle...
"Seksmisja", "Vabanki" oba.
"Lata dwudzieste, lata trzydzieste" "Halo Szpicbródka" "Rejs" "Szwadron" "Szczęśliwego Nowego Jorku" "Jasminum" i wiele innych
Bahus
Ja uwielbiam: Alternatywy 4 , Misia , Brunet wieczorowa pora , Czterdziestolatek .
Jak przypomne sobie cos jeszcze to dopisze .
ja orrócz prześwietnej listy polecam:
Brunet wieczorową porą
Przepraszam czy tu biją ?
Nie lubię poniedziałków
Oh Karol
Pzdr
A.
NO i King sajz :)) Przecież...
"Jak rozpetalem druga wojne swiatowa"
"Wyjscie awaryjne" !!!! :)
A gdzie komedie z Dymszą, Ćwiklińską?? Przecież to same perełki!!
W tym zestawie nie moze zabraknąć "poszukiwany, poszukiwana" i "seksmisja" :)
prawdziwie polska komedia to U PANA BOGA ZA PIECEM Jacka Bromskiego
Juz zabieram sie do scigania.Dzieki za pomoc i Pozdrawiam
Nikolka Dekalog i Przesłuchanie, to na pewno nie są komedie...
Kariera Nikodema Dyzmy
"Zróbmy sobie wnuka"
oklepane ale "kargule",
rozmowy kontrolowane,
pieniądze to nie wszystko,
kiler,
lata dwudzieste lata trzydzieste,
wojna domowa,
podróż za jeden uśmiech
Do długiej listy dorzucę jeszcze;
Niespotykanie spokojny człowiek
Nie ma róży bez ognia
Małżeństwo z rozsądku
Żona dla Australijczyka
Mąż swojej żony
do tego jeszcze wszystkie filmy z Anatolem np.Anatol szuka kapelusza(może pomyliłam tytuł)
i oczywiście filmy z Bogumiłem Kobielą np.Zezowate szczęście
sama nie wiedzałam,że znam ich tak dużo,bo jeszcze te wymienione wcześniej,ale to lata ....
Dopiero teraz jak podalyscie tytuly to zdalam sobie sprawe z tego ze ja znam te filmy.Nie ma to jak przyjaciele.Pozdrawiam
"operacja koza"
nie lubie poniedziałku
"Komedia małżeńska" z Kasprzyk i Englertem.