W pracy do sałatek używamy gotowanych ziemniaków.Dostajemy je z Francji w 5 kilogramowych opakowaniach wraz z innymi produktami.Problem polaga na tym ze sa one ugotowane, w duzych opakowaniach i maja ok tygodniowy termin ważności.Do sałatek używamy ich nie dużo i najlepszym wyjściem byloby poporcjować je i pomrozić.Każdego dnia wyciagalabym jedna porcje i wkladała do lodówki i bylyby gotowe na nastepny dzien.Zastanawiam sie jednak czy gotowane ziemniaki(nie sa bardzo miekkie)nadaja sie do mrożenia i jesli tak czy plastikowe pojemniaczki sie do tego nadaja.Prosze o porade.
co prawda mroziłam już ziemniaki jak zostały mi z obiadu ale były to ziemniaki tłuczone,z których później robiłam kopytka i wszystko było ok ,jednak nie wiem jak by się zachowały ziemniaki na sałatkę ,moja rada -weź ze 3 ziemniaki zamoź i po dwóch dniach rozmroź i zobacz jak się zachowują i czy będą ok , pozdrawiam - rosa
co prawda mroziłam już ziemniaki jak zostały mi z obiadu ale były to ziemniaki tłuczone,z których później robiłam kopytka i wszystko było ok ,jednak nie wiem jak by się zachowały ziemniaki na sałatkę ,moja rada -weź ze 3 ziemniaki zamoź i po dwóch dniach rozmroź i zobacz jak się zachowują i czy będą ok , pozdrawiam - rosa