Mam ogromne ilości pomidorów i na pewno nie zdążę ich wszystkich zjeść, dlatego prosiłabym o pomysły na przetwory zimowe z pomidorów, najlepiej jakieś sprawdzone. na WŻ jest tyle przepisów, że nie wiem co wybrać. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie:)
polecam ten przepis. jest rewelacyjny. Ja już się nie mogę doczekać kiedy spadna ceny pomidorów, papryki - wszystko muszę kupić. Przeważnie na zimę robię porcję z ok. 10 kg pomidorów - gdzieś w połowie lutego w piwnicy stoją tylko puste słoiki, czekając na nową zawartość. Stosować mozesz go jako ketchup, jako podstawę do sosów pomidorowych, jako sos do pizzy (ja uwielbiam w tym wydaniu)
Bardzo polecam powyższy przepis ekkore. Ketchup ten jest rewelacyjny. W tym roku robię go z 20 kg pomidorów i wiem, że nie jest to wcale za dużo. Aby jeszcze bardziej podkreślić wyśmienitość tego sosu, muszę się przyznać, że ketchupu nie kupuję ...bo nie lubię. Bahus
Mam ogromne ilości pomidorów i na pewno nie zdążę ich wszystkich zjeść, dlatego prosiłabym o pomysły na przetwory zimowe z pomidorów, najlepiej jakieś sprawdzone. na WŻ jest tyle przepisów, że nie wiem co wybrać. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie:)
polecam ten przepis. jest rewelacyjny. Ja już się nie mogę doczekać kiedy spadna ceny pomidorów, papryki - wszystko muszę kupić. Przeważnie na zimę robię porcję z ok. 10 kg pomidorów - gdzieś w połowie lutego w piwnicy stoją tylko puste słoiki, czekając na nową zawartość.
Stosować mozesz go jako ketchup, jako podstawę do sosów pomidorowych, jako sos do pizzy (ja uwielbiam w tym wydaniu)
http://wielkiezarcie.com/przepis8260.html
Bardzo polecam powyższy przepis ekkore. Ketchup ten jest rewelacyjny. W tym roku robię go z 20 kg pomidorów i wiem, że nie jest to wcale za dużo. Aby jeszcze bardziej podkreślić wyśmienitość tego sosu, muszę się przyznać, że ketchupu nie kupuję ...bo nie lubię.
Bahus
suszone pomidorki oczywiscie ktore potem mozna wykorzystac do sałatek lub innych dan