Forum

Gawędy o jedzeniu

Zdjęcia w przepisach

• Autor: till Data: 2007-07-29 22:25:44

Wiadomo nie od dziś, że przepisy ze zdjęciami są dużo chętniej oglądane, niż te, w których znajdujemy sam tekst.
    Nie wszyscy mają możliwość zrobienia i wklejania tutaj zdjęć i czasem właśnie przez brak zdjęcia nie zauważamy jakiegoś fajnego przepisu.
    Dlatego mam dla Was propozycję. Jeśli macie przepis bez zdjęcia, natomiast znajduje się ono w Waszych komentarzach, to za przykładem ściśle współpracującego ostatnio zespołu Mari-Alidab mogę Wam przeklejać zdjęcia z komentarzy do przepisu (jeśli sami nie potraficie tego zrobić), oczywiście pod warunkiem, że Autor zdjęcia wyraża na to zgodę... no... w sumie skoro już zamieścił pod Waszym przepisem, to chyba wyraża???
    Zdjęcie w komentarzach nie skutkuje pojawieniem się magicznej ikonki oznaczającej przepis ze zdjęciem... a właśnie tą ikonką tak często się sugerujemy przy przeszukiwaniu spisu treści.
    Jakby co, to wiecie gdzie mnie szukać :))))

• Autor: alman Data: 2007-07-30 08:14:14

Dobry pomysł, ale co jeśli autora zdjęcia już tu nie ma? przestał bywać albo nie można nawiązać z nim kontaktu? ale pomysł bardzo dobry.

• Autor: ekkore Data: 2007-07-30 08:29:05

popieram Till - też służę pomocą.

Przeważnie jest więcej zdjęć w kolejnych komentarzach. Zawsze można wybrać inne. Gorzej, jak autora przepisu nie ma

A ja mam jeszcze jedna propozycję do posiadaczy cyfrówek. Nie każdy robi zdjęcia potraw wykonywanych - mnie osobiście się nie chce. Moze jednak by warto - tam gdzie nie ma zdjęcia zrobić je i wstawić w komentarzu - a niech autor przepisu decyduje czy chciałby je mieć u siebie

• Autor: Krystyna911 Data: 2007-07-30 08:17:03

Uważam że to bardzo dobry pomysł. Ja właśnie pozwoliłam sobie na wstawienie do swojego przepisu zdjęcia wykonanego przez Wróbelka z komentarza. I teraz mam już przepis z magiczną ikonką.

• Autor: Wróbelek Data: 2007-07-30 15:14:08

No prosze, to sięciesz, że się moje zdjątko przydało:)

Ja nie mam nic przeciwko, żeby moje zdjęcia z komentarzy do przepisów przekładać.

• Autor: Olcik Data: 2007-07-30 08:30:46

Jak najbardziej jestm za. Pomysł bardzo dobry. Popieram!

• Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2007-07-30 09:04:57

dobry pomysł, ale może by tak w regulaminie zamieścić wzmiankę, że dodając zdjęcie pod cudzym przepisem automatycznie wyraża się zgodę na jego wykorzystanie przez autora przepisu ??

• Autor: till Data: 2007-07-30 10:47:55

Po rozmowie z Pampasem ustaliliśmy, że będziemy przeklejać zdjęcia z komentarzy do przepisu z informacją, kto jest autorem zdjęcia.
    Zakładamy, że zamieszczenie zdjęcia w komentarzach jest ze strony Autora chęcia pokazania własnego dzieła, więc nie jest za dużą różnicą, czy wyświetla się juz w samym przepisie, czy tylko w komentarzu.
    Oczywiście najlepiej byłoby jednak mieć zgodę Autora, ale nie zawsze w praktyce Autor jest uchwytny...

• Autor: Glumanda Data: 2007-07-30 11:01:25

Moze nie byloby zle gdyby autor dodajacy przepis a nie posiadajacy zdjecia do przepisu, zaznaczylby w swoim przepisie "zdjecia z komentarzy mile widziane" czy cos w tym stylu. :)

• Autor: piegusowa Data: 2007-07-30 12:12:33

Dobry pomysł!!!

• Autor: Gigi Data: 2007-07-30 13:23:46

Jestem jak najbardziej ZA

• Autor: monia00 Data: 2007-07-30 16:56:37

Pomysl na 6 + .popieram

• Autor: Jola123 Data: 2007-07-30 20:13:50

Ja też jestem ZA, nie mam aparatu a bardzo bym chciała mieć w przepisie zdjęcia.

• Autor: alidab Data: 2007-08-02 22:53:50

Ja ze swojej strony chciałam tylko powiedzieć, że jeśli autor przepisu wyrazi taką wolę, żeby którekolwiek z moich zdjęć zamieszczonych w komentarzach
    było "wizytówką" przepisu, to ma moją oficjalną zgodę...:)))  Wiem, że ta "magiczna" ikonka pomaga zachęcić do wypróbowania przepisu . ...:)))))))

• Autor: nonka4 Data: 2007-08-11 20:41:50

Jakoś mi watek umknął! Jeśli ktoś ma ochotę na moje zdjęcie,to bardzo proszę!Pozdrawiam,iwona

• Autor: piq Data: 2007-08-23 20:27:36

Bardzo dobry pomysł. Ja również wyrażam zgodę na wykorzystywanie moich zdjęć.
    PS. Sama jestem osobą która zaczyna przeglądać przepisy od tych ze zdjęciem... i dlatego parę znakomitych potraw już kilkakrotnie umknęło mojej uwadze.

• Autor: Ave Data: 2007-08-31 21:23:29

Jestem ZA :)))

• Autor: luckystar Data: 2007-09-01 12:49:03

Jaaaaaaa teeeeeeez :))))

Przejdź do pełnej wersji serwisu