Forum

Kuchenne porady

pytanie do baska1512

• Autor: elas Data: 2007-07-31 00:15:13

Witaj. Mam prośbę, napisz kiedy dodaje się cukier -1kg do "ananasów z cukini". Piszesz o cukrach waniliowych, a o zwykłym cukrze nic nie widzę.
    Dlaczego nie można dodawać komentarzy do tego przepisu?.
    Pozdrawiam.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-07-31 11:04:29

elas mozna komentarz dodac ale....wychodzi przekreslony dziwne swoja droga mysle ze autorka ma na mysli iz cukier dodaje sie caly na raz jak w chyba kazdej konfiturze

• Autor: elas Data: 2007-07-31 12:44:06

Też myślę, że cały na raz. Tylko kiedy?. Chyba do tej zalewy razem z cukrami waniliowymi?. Jak myślisz?.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-07-31 13:26:24

Tak wlasnie mialam na mysli. Trzymam kciuki!

• Autor: elas Data: 2007-08-02 13:43:37

Zrobiłam. Trochę z przerwami,łapnęła mnie angina i niestety trochę czasu spędzam w łóżku. Ale do rzeczy.
    zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem i spróbowałam po ugotowaniu. Pomyślałam, do ananasów to tej cukini daleko. Ale dzisiaj rano... to już było super. Raz, przeszło smakami zalewy, a dwa pewnie ja też już odzyskałam odczuwanie smaków.
    Do zalewy dodałam pół łyżeczki szafranu - dla koloru i kandyzowane skórki cytryny i pomarańczy i trochę utartej skórki cytryny. No i dałam 4 łyżeczki kwasku cytrynowego- nie jest mdłe. Goździków tylko kilka na całą porcję cukini, nie chciałam aby w smaku przypominało dynię.
    A najlepsze jest, gdy obierałam cukinie, mąż pyta: co z tego będzie?. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą - ananasy. Zaległa cisza i po chwili usłyszałam - acha.
    Dzisiaj kiedy spróbował, stwierdził: no no no!. Tak, że polecam z czystym sumieniem.
    Pozdrawiam wszystkie Przetwornice!.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-03 08:38:13

super gratuluje! No i zdrowka zycze

Przejdź do pełnej wersji serwisu