mam kilka wisiorków z bursztyna nieszlifowanego i ich nie zakładam .. czemu??? sama niewiem...Mam do Was prośbę , napiszcie czy wiecie coś o właściowościach jakie posiadają bursztyny( czy szkodzą czy nie dla zdrowia) , i jeśli mają dużo zalet to być moze mnie przekonacie do wystrojenia sie w nie!!!
Bursztyn jest ładny-noś go...A tak poważnie bursztyn stosuje się do; 1.kadzidełek-niwelują zmęczenie 2.nalewek-granulat na spirytusie stosuje się na przeziębienie,katar,bóle mięśni itp 3.olej bursztynowy-działa dezynfekująco i antyseptycznie 4.robi się też kremy z dodatkiem bursztynu-są regenerujące i łagodzące. Mieszkając nad morzem nie wyobrażam sobie nie mieć chociaż jeden sznur bursztynu...a wczasowicze uważają za punkt honoru znaleźć chociaż maly okruch bursztynu na plaży po sztormie.
mam kilka wisiorków z bursztyna nieszlifowanego i ich nie zakładam .. czemu??? sama niewiem...Mam do Was prośbę , napiszcie czy wiecie coś o właściowościach jakie posiadają bursztyny( czy szkodzą czy nie dla zdrowia) , i jeśli mają dużo zalet to być moze mnie przekonacie do wystrojenia sie w nie!!!
Poczytaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Bursztyn#W.C5.82a.C5.9Bciwo.C5.9Bci
Najlepiej dziala jednak burstyn nieszlifowany
Bursztyn jest ładny-noś go...A tak poważnie bursztyn stosuje się do;
1.kadzidełek-niwelują zmęczenie
2.nalewek-granulat na spirytusie stosuje się na przeziębienie,katar,bóle mięśni itp
3.olej bursztynowy-działa dezynfekująco i antyseptycznie
4.robi się też kremy z dodatkiem bursztynu-są regenerujące i łagodzące.
Mieszkając nad morzem nie wyobrażam sobie nie mieć chociaż jeden sznur bursztynu...a wczasowicze uważają za punkt honoru znaleźć chociaż maly okruch bursztynu na plaży po sztormie.