Mozesz zrobic z niej grochowke, dodaajc ziemniakow i gotujac cos wedzonego, ew. dodasz kielbasy. W Niemczech sprzedaja takie "ruloniki" z maczka grochowa juz gotowe z wedzonym smakiem, zolte i zielone :) smacznego.
Zastanawiam się co ja za twór posiadam, bo po spróbowaniu tej mąki wcale nie czuję smaku grochu. Też myślałam o dodaniu do zupy, ale wydawało mi się , że wyjdzie gęsta bezsmakowa. Muszę się odważuć i spróbować. Mari jak zrobić z sypkiej mąki puree? bo nie wiem. Udziel wskazówek proszę
Sypac do gotujacej sie wody i mieszac, sypac tyle by bylo odpowiednio geste. Zrob moze z 1/8 litra wody i paru lyzek tej maki, zobaczysz czy da sie to zjesc. Oczywiscie trzeba to posolic w czasie gotowania, glownie nie zapominac o stalym mieszaniu, lubi sie przypalac. A co jest napisane na tej torebce? Moze to cos innego.Jaki kolor ma ten proszek? Zolty, zielony?
Mari dzięki za podpowiedż.Mąka pochodzi ze sklepu ze zdrową żywnością -jest jasnożółtego koloru i pisze na niej "mąka grochowa". Zrobię próbę tak jak radzisz.Dziękuję bardzo.
Mozesz zrobic z niej grochowke, dodaajc ziemniakow i gotujac cos wedzonego, ew. dodasz kielbasy. W Niemczech sprzedaja takie "ruloniki" z maczka grochowa juz gotowe z wedzonym smakiem, zolte i zielone :) smacznego.
Puree grochowe, podaje sie z przysmazona cebulka i kielbaska opieczona na patelni, przekrojona wzdluz.
Mari jak zrobić z sypkiej mąki puree? bo nie wiem. Udziel wskazówek proszę
Sypac do gotujacej sie wody i mieszac, sypac tyle by bylo odpowiednio geste. Zrob moze z 1/8 litra wody i paru lyzek tej maki, zobaczysz czy da sie to zjesc. Oczywiscie trzeba to posolic w czasie gotowania, glownie nie zapominac o stalym mieszaniu, lubi sie przypalac. A co jest napisane na tej torebce? Moze to cos innego.Jaki kolor ma ten proszek? Zolty, zielony?
A może coś takiego, dziś "złowionego" w TV :
http://www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,1419
Wprawdzie tam występuje mąka z ciecierzycy, ale jej smak jest nieco zbliżony do grochowej.
NUżytkownik bugi napisał w wiadomości:
Co zrobic ? najlepiej szybka zupa grochwa albo purree
>