Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Może wspólne grzybobranie?

• Autor: aki Data: 2007-08-03 21:45:29

Co o tym myślicie?Może spotkanie na grzybobraniu, zakończonym ogniskiem z pieczonymi kiełbaskami i piwkiem.Bory Tucholskie, Mazury, czy gdzie tam rosną grzybki.?Kto z Was zna takie tereny?Kto jest chętny?

• Autor: nonka4 Data: 2007-08-03 21:47:45

Nie znam ale jestem chętna,bo UWIELBIAM GRZYBOBRANIE,to jak hobby albo się lubi albo nie!

• Autor: nonka4 Data: 2007-08-09 15:37:40

Czy w Waszych okolicach są jeszcze grzyby! bo u mnie nie ma,czy będzie tak jak 2 lata temu? deficyt grzybowy?

• Autor: monalodz Data: 2007-08-12 00:20:15

Jestem chetna, uwielbiam grzyby w kazdej postaci .To gdzie i kiedy ???

• Autor: Ave Data: 2007-08-12 14:16:53

Na grzybobranie - zawsze - tylko żeby grzyb choc jeden sie znalazł :)))) Moze Żarłoczki, które mieszkaja koło takich terenów dadzą znać, gdzie warto by sie wybrać, i gdzie sa grzyby - napewno grzybiarze będą bardzo wdzięczni...

• Autor: piegusowa Data: 2007-08-12 23:44:31

Lubię zbierać grzyby i przetwarzać je.
    Najbardziej jednak boję się kleszczy, panicznie wręcz! Ten strach zupełnie pozbawia mnie przyjemności grzybobrania.

• Autor: Ave Data: 2007-08-14 12:25:39

Piegusowo - grunt to odpowiednie ubranko - ja nawet kaptur zakładam - i żadne kleszcze szans nie mają na bliski kontakt 3-go stopnia :))), a po grzybobraniu zawsze warto jeszcze przejrzeć ubranie. :))))

• Autor: aki Data: 2007-08-15 16:55:39

Parenaście  lat temu byliśmy na grzybach w Puszczy Noteckiej.Było to niezapomniane przeżycie.Od nas jest to z 250 km.Pojechaliśmy paczką 10- może więcej osób.Ale słuchajcie dzisiaj jest to nie-do-pomyślenia.Nie każdy miał samochód osobowy, więc pojechaliśmy samochodem ciężarowym.Star.Na tak zwanej pace uścieliliśmy materace, na to koce i jakieś gąbki -po bokach(służyły za stołki).Stoliki były ze skrzynek do jabłek.Tył samochodu był zastawiony trzema rzędami skrzynek w razie milicji.Gdy się samochód zatrzymał, był zakaz śpiewania, świecenia lampek i totalna cisza.Słuchajcie tyle grzybów przywieżliśmy, że do dziś o tym opowiadamy.

• Autor: piegusowa Data: 2007-08-16 19:22:33

Mąż, gdy widzi, jak się ubieram na grzyby to ma ubaw. Ja nawet spodnie w skarpetki wkładam.
    To wszystko sprawia, że odchodzi wiele przyjemnosci ze zbierania.
    Z tym kapturem - dzięki, następnym razem nie omieszkam!!

• Autor: Sweetya Data: 2007-08-15 19:12:43

Aki-ja uwielbiam zbierać grzyby....pomijam to że jak wlezę w jakąś pajęczynę-to usłyszą mnie wszyscy w lesie -bo tak się wydzieram i to dośc niecenzuralnie
    (panicznie boję się pająków ,kleszczy itp-ale jakoś to mnie nie powstrzymuje przed grzybobraniem;)))
    -tylko zastanawiam się czy udałoby się nam akurat zmówić w dane miejsce i na dany termin;(-ze spotkaniami są problemy,żeby zebrać choć kilkoro chętnych a co dopiero z takim leśnym spotkaniem

• Autor: Ave Data: 2007-08-16 12:26:53

Tu byłoby chyba łatwiej - żeby tylko ktoś dał znać gdzie te grzybuchy sie pojawią - to szybka decyzja i zjeżdżamy na miejsce - wiadomo, że grzyby nie będą czekać, amatorów na nie bedzie więcej :))))) a jesli nie będzie ich nawet dużo, to chociaż połazimy po lesie, a potem poplotkujemy przy jakiejś kawce... aż sie rozmarzyłam....

• Autor: shoffix Data: 2007-08-16 12:53:49

Znalazłem! Są grzyby! Jedziemy?
    Mapka dojazdu >> TU. Zbiórka na miejscu o 5 rano.

pozdrawiam,
    shiludek

'\/'
    /. .\
    --o00- \ -00o--
    shoffix
    * * * * * * * *

• Autor: Ave Data: 2007-08-16 14:03:09

Ale się Wkn ucieszy :))))) Tylko niech ją Pampas uprzedzi...

• Autor: Baśka Data: 2007-08-16 16:13:18

Brawo za poczucie humoru.Roześmiałam się pierwszy raz dzisiaj.Pogoda nie nastraja optymistycznie.Basia

• Autor: jasia Data: 2007-08-16 12:37:45

A tak wogóle, to gdzie teraz są grzyby ? Bo u nas nie ma
    jasia

• Autor: aki Data: 2007-08-16 14:12:18

U nas też nie ma.Trzeba poczekać do września.Na pewno gdzieś się pojawią
    .Dzwoniłam do Kwiejc-Puszcza Notecka(adres z internetu) tam są tylko kurki i to niewiele.

• Autor: piegusowa Data: 2007-08-16 19:24:10

U nas - zachodniopomorskie - na razie tylko kurki,choć niektórzy maja swoje miejsca, skąd przywożą prawdziwki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu