Forum

Kuchenne porady

Bigos z cebuli - pilnie poszukiwany!

  • Autor: Kropcia Data: 2007-08-08 09:44:35

    Kochani mam do Was straszną prośbę - jakis czas temu znalazłam przepis na bigos z cebuli i nagle nie mogę nigdzie tego przepisu znaleść (a wydawło mi się,że dodawałam do ulubionych), autora(kę) też nie pamiętam.Pomóżcie!!! Bardzo, bardzo proszę!! Przyjeżdżają gości i chciałam im zaserwować to danie. Będę bardzo Wam wdzięczna za pomoc.

  • Autor: mamusia_muminka Data: 2007-08-08 11:36:45

    A może to? http://wielkiezarcie.com/przepis9377.html

  • Autor: Kropcia Data: 2007-08-08 12:55:29

    Niestety to nie ten przepis, w tamtym nie ma mięsa.

  • Autor: renataz36 Data: 2007-08-08 13:01:38

    a ten? http://wielkiezarcie.com/przepis10102.html

  • Autor: Paola_r Data: 2007-08-08 13:09:38

    Na niebiesko : http://wielkiezarcie.com/przepis10102.html

  • Autor: Kropcia Data: 2007-08-08 13:17:28

    Niestety też nie ten, tam była cebula i pieczarki, ale nie pamiętam co jeszcze.Dziękuję,że szukacie!

  • Autor: mamusia_muminka Data: 2007-08-08 14:07:05

    Znalazłam jeszcze cóś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis7672.html

  • Autor: teresa55 Data: 2007-08-08 14:00:48

    A może to ten http://wielkiezarcie.com/przepis7672.html

  • Autor: mamusia_muminka Data: 2007-08-08 14:08:37

    Hi hi hi przed chwilką wkleiłam to samo

  • Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2007-08-08 14:54:59

    swego czasu wydrukowałam sobie ten przepis, ale mam go w domu, jeżeli nadal byś go chciała to poszukam i jutro ci podam

  • Autor: Kropcia Data: 2007-08-08 20:08:10

    Bardzo proszę Aneto o ten przepis, bo powyżej to niestety nie te.Ale naprawdę dziękuję wszystkim za poszukiwania i pomoc.

  • Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2007-08-09 08:57:33

    niestety nie znam autora przepisu, ale wydrukowałam go z tej stronki. Podaję go dokładnie tak jak w oryginale

    "Ulubiony bigosik z cebuli

    10 dużych cebul, 30 dkg pieczarek, 5 dużych łyżek koncentratu pomidorowego + 1 łyżka ketchupu pikantnego lub sosu chili,
    50 dkg kiełbasek koktajlowych lub innych małych kiełbasek, olej, sól, pieprz, trochę cukru, odrobina vegety, szczypta cynamonu

    Cebulę pokroić w półksiężyce, podlać pół szkl. wody trochę oleju i dusić aż będzie miękka i szklista ( ok. 15 min. ). W tym czasie na osobnej patelni podsmażyć pieczarki - pokrojone dowolnie. Gdy cebula jest miękka dodać pieczarki, koncentrat pomidorowy, ketchup lub sos chili - poddusić jeszcze chwilkę doprawiając przyprawami według uznania, u nas jada się tą potrawę dosyć ostrą. Na końcu dodać kiełbaski, można je podgrzać razem z bigosem lub podgrzać w wodzie i dodać przed podaniem na stół."

  • Autor: Kropcia Data: 2007-08-09 11:24:34

    ANETA MUSIAŁ - jesteś cudowna!!! To włanie ten przepis!!!! Dziękuję Ci bardzo!!!! Wiedziałam,że na Was zawsze można liczyć!! A swoja drogą ciekawi mnie co się stało z tym przepisem? Ale najważniejsze,że go mam.Pozdrowienia i jeszcze raz serdecznie dziękuję!

Przejdź do pełnej wersji serwisu