Forum

Galeria

Ostrowite-miejsce na odpoczynek i taaaką rybę

• Autor: Kasia z Płocka Data: 2007-08-12 13:07:34

Chciałabym podzielić się z Wami cudownym miejscem, które niedawno odkryliśmy z Piotrem.

"Wieś kujawska, wieś pomorska, tu jezioro- to jest Polska. Czas zatrzymać w ciszy....
    ... tylko szum drzew i ptaków śpiew i czasem tylko plusk jakiś, jakiś głos spokojny, roześmiany...
    ...To Polska?"

Ostrowite, to maleńka wioska znajdująca się ok. 9 km. od Golubia Dobrzynia, a w niej cudowne miejsce, jakim jest
    ośrodek wypoczynkowo- wędkarski, położony nad prywatnym jeziorem w otoczeniu lasów.

domek na wodzie .

Ośrodek powstał dzięki olbrzymiej pracy Państwa Wachowskich- ludzi bardzo życzliwych i przyjaźnie nastawionych
    do ludzi. Wjeżdżając na teren ośrodka ma się wrażenie, jakby wkraczało się w zupełnie inny świat- świat z bajki

- plac na którym jest miejsce do gry w siatkówkę i koszykówkę.

widok na skarpę
    - plac zabaw dla dzieci

alejki

Właściciele zadbali o wszystko, o każdy szczegół, każdy drobiazg- nawet o kwiatki posadzone przed domkami.

To miejsce pozwala na regenerację sił, na wyciszenie, na odpoczynek a także na złowienie taaaakiej ryby.

Piotruś w łowieniu szczupaków okazał sie mistrzem .
    A to nasze rybki , których łącznie
    złowiliśmy 15 .

Pozdrawim wszystkich serdecznie- Kasia

• Autor: piegusowa Data: 2007-08-12 13:13:37

Bardzo sympatyczne miejsce, z dala od zgiełku. Widać, że tam można odpocząć.

• Autor: Ave Data: 2007-08-12 13:26:30

Rzeczywiście świetne miejsce na odpoczynek, fajne zdjecia, aż chciałoby się tam pojechać. Kasiu może napiszesz coś więcej - czy duzo wczesniej rezerwowaliscie miejsce? jaki jest, mniej więcej, koszt pobytu ? czy wyżywienie na miejscu (w osrodku) czy we własnym zakresie ? Moze wiesz, czy mozna przyjechac ze swoim zwierzakiem ?
    Gratuluję połowów. Rybka złapana samemu smakuje najlepiej...

• Autor: Kasia z Płocka Data: 2007-08-12 13:36:49

Tę relacje zrobiłam troszkę ze względu na Ciebie, ponieważ pisałaś, że Wam pobyt się nie udał. W czerwcu wynajęcie domku kosztowało 80 zł, a w lipcu 120zł.
    Wiem, że własne zwierzątko można zabrać, trzeba tylko wcześniej zawiadomić właścicieli. Odnośnie rezerwacji- myślę, że miesięczne wyprzedzenie wystarczy,
    ale bliższych szczegółów nie znam. Myśmy byli tam dwa razy i chcemy jeszcze wybrać się we wrześniu. Pozdrawiam

• Autor: Ave Data: 2007-08-12 14:21:31

Kasiu to Aki tak nieszczęśliwie trafiła a nie ja :))))) Mój urlop w Świnoujsciu choc bardzo krótki, bo tygodniowy, był baaaardzo udany. Ale dziekuję Ci za wszystkie informacje i może i nam uda się we wrzesniu zrobic mały wypad w to miejsce. Zapytam tylko czy jest szansa na grzyby, bo to dla mnie najfajniejsza atrakcja, a mąz niech próbuje sił na połowach. :)))

• Autor: Kasia z Płocka Data: 2007-08-12 14:24:49

Przepraszam, faktycznie, to Aki- mam nadzieję, że przeczyta wszystkie wypowiedzi. Dobrze, że się nie gniewasz za pomyłkę:). Grzybki ponoć też są, ale na 100% nie powiem, bo sama nie zbierałam, a nie chcę wprowadzać w błąd. Buziaczek w ramach przeprosin

• Autor: Ave Data: 2007-08-12 19:29:00

W życiu bym sie na Ciebie Kasiu nie pogniewała (ja nie jestem gniewalska) , a buziaczki chetnie przyjmę ... z sympatii do Ciebie :)))))

• Autor: aga1 Data: 2007-08-12 13:36:17

Cudowne miejsce,troszkę przypomina mi Zalesie Górne-miejscowoś pod Warszawą gdzie zawitałam podczas tegorocznego urlopu.Cisza,las,woda......ale się rozmarzyłam....

• Autor: Baśka Data: 2007-08-12 13:42:27

No i wydało się ago1 gdzie odpoczywałaś na swoim urlopie.Basia

• Autor: Baśka Data: 2007-08-12 13:40:49

Ośrodek piękny,czy tak mało tam ludzi.Na żadnym zdjęciu a zrobiłas ich sporo jest tak cicho i spokojnie.
     Podoba mi się tam.Basia

• Autor: Kasia z Płocka Data: 2007-08-12 14:27:14

W lipcu wszystkie domki były zajęte, a jest ich tam kilka. Większość osób przebywała na pomostach, a ja mimo wszystko starałam się robić zdjęcia okolicy z myślą o podzieleniu się nimi z Wami- pozdrawiam

• Autor: luckystar Data: 2007-08-12 15:51:30

Kasiu, miejsce piekne i widac, ze bardzo spokojne ....doskonale na terapie z wedka ;)) pozdrawiam - maryla

• Autor: aki Data: 2007-08-15 16:17:11

To jest miejsce super,czysto ,zdjęcia super.Dzięki ,że pamiętałaś.Na pewno się tam wybierzemy.Nie wiem, czy w tym roku damy radę,  jezeli to  też we wrześniu.Miałam gości 5 dni więc dzisiaj dopiero odczytałam twoją wiadomość.Jeszcze raz dziękuję.

• Autor: monia00 Data: 2007-08-15 21:20:03

Wspaniale miejsce na wypoczynek .Widac ze wlasciciele bardzo dbaja aby goscie byli zadowoleni .
    Miejsce szczegolnie spodobalo sie mojemu malzonkowi ktory jest zapalonym wedkarzem . Pozdrawiam ...monika

• Autor: lidka154 Data: 2007-08-16 00:57:00

Czy możesz podać bliższe namiary na p .Wachowskich? Jeśli to podchodzi pod reklamę to bardzo proszę na moje gg.nr w ustawieniach.

• Autor: Kasia z Płocka Data: 2007-08-16 18:16:00

Bardzo dziękuję za umieszczenie linku ze stroną- pozdrawiam serdecznie- Kasia

• Autor: Cletti Data: 2007-08-18 22:38:42

Myslę, że w przyszlym roku sie tam z meżem wybierzemy i kto wie moze się tam spotkamy :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu