Piękne zdjęcia i rzeczywiście oddają wspaniały klimat panujący na Wałach Chrobrego i w ogóle w całym Szczecinie przez te kilka dni.W czasie regat byłam na Wałach dwukrotnie:raz w ciągu dnia a drugi raz nocą i jestem zachwycona!!!Impreza wypadła wspaniale,rewelacyjnie a ja jako rodowita szczecinianka jestem z tego niezwykle dumna i szczęśliwa.Członkowie poszczególnych załóg jednogłośnie stwierdzali,że to najlepszy finał regat od wielu lat,ponoć nawet w Sztokholmie w zeszłym roku nie było tak fajnie.Ten liniowiec widoczny na trzecim zdjęciu to ekskluzywny,pływający apartamentowiec ''The World''.Aby nim popłynąć trzeba wykupić sobie na własność apartement,cena najtańszego wynosi 825 tysięcy dolarów a najdroższego ponad 6 milionów dolarów!!!Chętnych informuję,że apartamentów na sprzedaż obecnie nie ma. Ogromnym powodzeniem wśród zwiedzających cieszył się meksykański ''Cuauhtemoc''.Kapitan był wniebowzięty bo jak mówił szczecinianie wszystkiego byli ciekawi i zadawali mnóstwo pytań a w innych portach ludzie po prostu zwiedzają bez słowa.Niesamowite wrażenie robiły te 2 największe ,rosyjskieżaglowce:122 metrowy ''Sedov'' i niewiele krótszy ""Kruzensztern".Długo by o tym wszystkim opowiadać!Powiem jedno:kto nie mógł być niech żałuje.Gdy te cudne żaglowce odpływały miałam łzy w oczach i coś ściskało mnie za gardło,żal,że już się to wszystko skończyło.Mam tylko nadzieje,że po tym co Szczecin pokazał dane nam będzie niebawem cieszyć się podobną imprezą.
Mnie sie tez udało widzieć część tych żaglowców. W czasie urlopu w Świnoujściu stanęły również na redzie w tej miejscowsci. Moglismy zwiedzić część z nich. Koło nas stanął Dar Młodzieży. Fajnie było :)))
Macie rację, impreza była wspaniała. Szczecin jeszcze nigdy nie wyglądał tak urokliwie. Stwierdzę (za Monią), że nigdy nie byłam tak dumna, że jestem z tego miasta, jak w trakcie tej imprezy. Zdjęcia świetne więc swoich już nie będę wklejała. Miejmy nadzieję, że ten sierpień 2007 roku będzie dobrą wróżbą dla innych, tego typu imprez.
Witam was! Zobaczcie jak pięknie było w Szczecinie:
Takiej imprezy w Szczecinie jeszcze nie było !!!! :)) < zdjęcia są autorstwa moich koleżanek i kolegów z pracy >
Pięknie,widziałam tylko w telewizji strzępki a teraz mogę z bliska.Dzięki!
Tak, to prawda - impreza z rozmachem, no i bardzo widowiskowa!
Ciekawe zdjęcia!
Piękne zdjęcia i rzeczywiście oddają wspaniały klimat panujący na Wałach Chrobrego i w ogóle w całym Szczecinie przez te kilka dni.W czasie regat byłam na Wałach dwukrotnie:raz w ciągu dnia a drugi raz nocą i jestem zachwycona!!!Impreza wypadła wspaniale,rewelacyjnie a ja jako rodowita szczecinianka jestem z tego niezwykle dumna i szczęśliwa.Członkowie poszczególnych załóg jednogłośnie stwierdzali,że to najlepszy finał regat od wielu lat,ponoć nawet w Sztokholmie w zeszłym roku nie było tak fajnie.Ten liniowiec widoczny na trzecim zdjęciu to ekskluzywny,pływający apartamentowiec ''The World''.Aby nim popłynąć trzeba wykupić sobie na własność apartement,cena najtańszego wynosi 825 tysięcy dolarów a najdroższego ponad 6 milionów dolarów!!!Chętnych informuję,że apartamentów na sprzedaż obecnie nie ma.
Ogromnym powodzeniem wśród zwiedzających cieszył się meksykański ''Cuauhtemoc''.Kapitan był wniebowzięty bo jak mówił szczecinianie wszystkiego byli ciekawi i zadawali mnóstwo pytań a w innych portach ludzie po prostu zwiedzają bez słowa.Niesamowite wrażenie robiły te 2 największe ,rosyjskieżaglowce:122 metrowy ''Sedov'' i niewiele krótszy ""Kruzensztern".Długo by o tym wszystkim opowiadać!Powiem jedno:kto nie mógł być niech żałuje.Gdy te cudne żaglowce odpływały miałam łzy w oczach i coś ściskało mnie za gardło,żal,że już się to wszystko skończyło.Mam tylko nadzieje,że po tym co Szczecin pokazał dane nam będzie niebawem cieszyć się podobną imprezą.
Dzięki za taką wspaniałą fotorelację - naprawdę chciałoby się tam być!
Przepiekne zaglowce ... widzialam relacje w TV ale na zdieciach wszystko wyglada wspanialej .
Zdiecia super ...
wspaniałe zdjęcia ,czuję się jak bym sama tam była ,dziękuję i pozdrawiam - rosa
Mnie sie tez udało widzieć część tych żaglowców. W czasie urlopu w Świnoujściu stanęły również na redzie w tej miejscowsci. Moglismy zwiedzić część z nich. Koło nas stanął Dar Młodzieży. Fajnie było :)))
Zdjęcia super ! Ja tez tam byłam z rodzinką i dokładam kilka naszych fotek SEDOV najwiekszy miał 122m dłudości zachwycił mnie najbardziej
a to kilka zdjęć z próby Hitów na czasie
Impreza super i jest co wspominać
No to ja też dodam zdjęcia bo właśnie je porządkuje.Mam ich mase!!!
...aż żal,że to wszystko już się skończyło,ale czytałam,że w 2013 roku Szczecin ma znowu szanse zorganizować zlot żaglowców!!!
piękne te wszystkie wasze zdjęcia , ja niestety na wczasach byłam wczesniej , szkoda , ze nie moglam tam byc
Macie rację, impreza była wspaniała. Szczecin jeszcze nigdy nie wyglądał tak urokliwie. Stwierdzę (za Monią), że nigdy nie byłam tak dumna, że jestem z tego miasta, jak w trakcie tej imprezy. Zdjęcia świetne więc swoich już nie będę wklejała. Miejmy nadzieję, że ten sierpień 2007 roku będzie dobrą wróżbą dla innych, tego typu imprez.
Super zdjęcia! wątek odkryłam dopiero teraz. Ja na wczasach w Świnoujściu byłam w czerwcu - żałowałam, że mogę pooglądać tylko plakaty.