Forum

Galeria

The Tall Ships' Races - Szczecin 08/2007

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2007-08-13 09:56:55

Witam was! Zobaczcie jak pięknie było w Szczecinie:

Takiej imprezy w Szczecinie jeszcze nie było !!!! :)) < zdjęcia są autorstwa moich koleżanek i kolegów z pracy >

• Autor: nonka4 Data: 2007-08-13 12:50:42

Pięknie,widziałam tylko w telewizji strzępki a teraz mogę z bliska.Dzięki!

• Autor: piegusowa Data: 2007-08-13 13:16:24

Tak, to prawda - impreza z rozmachem, no i bardzo widowiskowa!
    Ciekawe zdjęcia!

• Autor: Mońcia Data: 2007-08-13 14:24:10

Piękne zdjęcia i rzeczywiście oddają wspaniały klimat panujący na Wałach Chrobrego i w ogóle w całym Szczecinie przez te kilka dni.W czasie regat byłam na Wałach dwukrotnie:raz w ciągu dnia a drugi raz nocą i jestem zachwycona!!!Impreza wypadła wspaniale,rewelacyjnie a ja jako rodowita szczecinianka jestem z tego niezwykle dumna i szczęśliwa.Członkowie poszczególnych załóg jednogłośnie stwierdzali,że to najlepszy finał regat od wielu lat,ponoć nawet w Sztokholmie w zeszłym roku nie było tak fajnie.Ten liniowiec widoczny na trzecim zdjęciu to ekskluzywny,pływający apartamentowiec ''The World''.Aby nim popłynąć trzeba wykupić sobie na własność apartement,cena najtańszego wynosi 825 tysięcy dolarów a najdroższego ponad 6 milionów dolarów!!!Chętnych informuję,że apartamentów na sprzedaż obecnie nie ma.
    Ogromnym powodzeniem wśród zwiedzających cieszył się meksykański ''Cuauhtemoc''.Kapitan był wniebowzięty bo jak mówił szczecinianie wszystkiego byli ciekawi i zadawali mnóstwo pytań a w innych portach ludzie po prostu zwiedzają bez słowa.Niesamowite wrażenie robiły te 2 największe ,rosyjskieżaglowce:122 metrowy ''Sedov'' i niewiele krótszy ""Kruzensztern".Długo by o tym wszystkim opowiadać!Powiem jedno:kto nie mógł być niech żałuje.Gdy te cudne żaglowce odpływały miałam łzy w oczach i coś ściskało mnie za gardło,żal,że już się to wszystko skończyło.Mam tylko nadzieje,że po tym co Szczecin pokazał dane nam będzie niebawem cieszyć się podobną imprezą.

• Autor: gosik Data: 2007-08-13 18:55:30

Dzięki za taką wspaniałą fotorelację - naprawdę chciałoby się tam być!

• Autor: monia00 Data: 2007-08-13 23:46:37

Przepiekne zaglowce ... widzialam relacje w TV ale na zdieciach wszystko wyglada wspanialej .
    Zdiecia super ...

• Autor: Rosa Data: 2007-08-14 07:19:55

wspaniałe zdjęcia ,czuję się jak bym sama tam była ,dziękuję i pozdrawiam  - rosa

• Autor: Ave Data: 2007-08-14 23:40:14

Mnie sie tez udało widzieć część tych żaglowców. W czasie urlopu w Świnoujściu stanęły również na redzie w tej miejscowsci. Moglismy zwiedzić część z nich. Koło nas stanął Dar Młodzieży. Fajnie było :)))

• Autor: lucyna 1 Data: 2007-08-15 22:55:26

Zdjęcia super ! Ja tez tam byłam z rodzinką i dokładam kilka naszych fotek SEDOV najwiekszy miał 122m dłudości zachwycił mnie najbardziej

a to kilka zdjęć z próby Hitów na czasie

Impreza super i jest co wspominać

• Autor: Mońcia Data: 2007-08-16 13:02:11

No to ja też dodam zdjęcia bo właśnie je porządkuje.Mam ich mase!!!

...aż żal,że to wszystko już się skończyło,ale czytałam,że w 2013 roku Szczecin ma znowu szanse zorganizować zlot żaglowców!!!

• Autor: lucyna 1 Data: 2007-08-16 21:44:35

jak masz jeszcze jakies w wieczora (nocy) daj jeszcze chętnie popatrze ja mam tylko z dnia bo musieliśmy wracać do domu pozdrowienia

• Autor: olusia1p Data: 2007-08-17 17:54:16

piękne te wszystkie wasze zdjęcia , ja niestety na wczasach byłam wczesniej , szkoda , ze nie moglam tam byc

• Autor: smakosia Data: 2007-08-29 21:30:14

Macie rację, impreza była wspaniała. Szczecin jeszcze nigdy nie wyglądał tak urokliwie. Stwierdzę (za Monią), że nigdy nie byłam tak dumna, że jestem z tego miasta, jak w trakcie tej imprezy. Zdjęcia świetne więc swoich już nie będę wklejała. Miejmy nadzieję, że ten sierpień 2007 roku będzie dobrą wróżbą dla innych, tego typu imprez.

• Autor: ekkore Data: 2007-09-02 09:07:33

Super zdjęcia! wątek odkryłam dopiero teraz. Ja na wczasach w Świnoujściu byłam w czerwcu - żałowałam, że mogę pooglądać tylko plakaty.

Przejdź do pełnej wersji serwisu