Forum

Kuchenne porady

Pytanie do Dziewczyn (i nie tylko:-)) z Niemiec

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-13 13:52:03

    Kochane mam ochote na sernik na zimno. Odkad tu mieszkam jeszcze nie robilam no i..No i tu wlasnie nie wiem jakiego serka uzyc. Wiem ze sa danone itp ale one juz sa smakowe i z cukrem dla mnie wydaja sie za slodkie. Wolalabym o smaku neutralnym. Znowoz maskarpione czy twarog mielony wydaje mi sie z ciezki...Co radzicie?

  • Autor: dankarz Data: 2007-08-13 14:08:36

    Dorotko ja ostatnio robiłam z danonek i wyszedł dobry, tylko nie dawałam  cukru i dałam żelatynę zamiast galaretek, pozdrawiam

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-13 14:12:18

    no o tym tez myslalam ...

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-13 14:37:36

    Danusiu a jakby wziasc pol na pol z jogurtem? Moze tak tez juz probowalas?

  • Autor: Malena Data: 2007-08-13 15:21:51

    Ja robie ze Speisequark i sernik jest naprawde dobry. Alternatywa jest dla mnie serek Philadelphia. Jesli cie interesuje to na stronie www.bei-uns-zu-hause.de jest sporo przepisow z wykorzystaniem wlasnie tego serka.

    Pozdrowienia z Hamm. Malena

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-13 16:04:10

    dziekuje maleno chyba wezme ten normalny twarog mielony bo filadelfia tez wydaje mi sie za ciezka. Pozdrawiam serdecznie z Rehau!

  • Autor: Gigi Data: 2007-08-13 16:48:00

    Ja podobnie jak Malena dodaje Speisequark..... ale na początku jak przyjechałam do Niemiec miałam ten sam problem co ty.
    Alternatywą są zakupy w polskim sklepie....chyba macie jakiś w okolicy.
    Pozdrawiam serdecznie z Rotenburga.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-13 17:00:52

    dziekuje bardzo-no wlasnie niestety nie mam w okolicy polskiego sklepu (prowincja niestety) ale sprobuje zrobic z tym mielonym twarogiem. Wlasnie dlatego, choc tak dlugo tu mieszkam,nigdy sie za taki sernik nie bralam bo nauczona bylam ze potrzeba serka homogenizowanego bezsmakowego . Zawsze dotad meczylam Mame jak jechalam do Polski "na nic szynki, torty i inne farmazony, sernik na zimno ma byc zrobiony!"ale odkad jestem na wz ciagle mam smaka na sernik na zimno szczegolnie teraz latem. Pozdrawiam serdecznie!

  • Autor: nutella Data: 2007-08-13 17:35:54

    Ja co prawda nie jestem z Niemiec ale może spróbuj jogurtu greckiego? Jest bez cukru ale gęstszy i tłuściejszy niż szykły jogurt.

  • Autor: mint Data: 2007-08-13 22:11:01

    A ja robie sernik na zimno z sera philadelphia i wysokoprocentowej smietany; ser ubijam i dodaje potem do ubitej smietany, ciagle ubijajac.
    I takie cos mi wychodzi :-) Pozdrawiam i smacznego!

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-14 09:13:56

    Dziekuje wam wszystkim kochane! Na was zawsze mozna liczyc...mam teraz tyle propozycji ze chyba trzy wersje po kolei bede robic i domownikow meczyc jako Jurorow. Baedzo wam dziekuje i pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Przejdź do pełnej wersji serwisu