Kochane mam ochote na sernik na zimno. Odkad tu mieszkam jeszcze nie robilam no i..No i tu wlasnie nie wiem jakiego serka uzyc. Wiem ze sa danone itp ale one juz sa smakowe i z cukrem dla mnie wydaja sie za slodkie. Wolalabym o smaku neutralnym. Znowoz maskarpione czy twarog mielony wydaje mi sie z ciezki...Co radzicie?
Ja robie ze Speisequark i sernik jest naprawde dobry. Alternatywa jest dla mnie serek Philadelphia. Jesli cie interesuje to na stronie www.bei-uns-zu-hause.de jest sporo przepisow z wykorzystaniem wlasnie tego serka.
Ja podobnie jak Malena dodaje Speisequark..... ale na początku jak przyjechałam do Niemiec miałam ten sam problem co ty. Alternatywą są zakupy w polskim sklepie....chyba macie jakiś w okolicy. Pozdrawiam serdecznie z Rotenburga.
dziekuje bardzo-no wlasnie niestety nie mam w okolicy polskiego sklepu (prowincja niestety) ale sprobuje zrobic z tym mielonym twarogiem. Wlasnie dlatego, choc tak dlugo tu mieszkam,nigdy sie za taki sernik nie bralam bo nauczona bylam ze potrzeba serka homogenizowanego bezsmakowego . Zawsze dotad meczylam Mame jak jechalam do Polski "na nic szynki, torty i inne farmazony, sernik na zimno ma byc zrobiony!"ale odkad jestem na wz ciagle mam smaka na sernik na zimno szczegolnie teraz latem. Pozdrawiam serdecznie!
A ja robie sernik na zimno z sera philadelphia i wysokoprocentowej smietany; ser ubijam i dodaje potem do ubitej smietany, ciagle ubijajac. I takie cos mi wychodzi :-) Pozdrawiam i smacznego!
Dziekuje wam wszystkim kochane! Na was zawsze mozna liczyc...mam teraz tyle propozycji ze chyba trzy wersje po kolei bede robic i domownikow meczyc jako Jurorow. Baedzo wam dziekuje i pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Kochane mam ochote na sernik na zimno. Odkad tu mieszkam jeszcze nie robilam no i..No i tu wlasnie nie wiem jakiego serka uzyc. Wiem ze sa danone itp ale one juz sa smakowe i z cukrem dla mnie wydaja sie za slodkie. Wolalabym o smaku neutralnym. Znowoz maskarpione czy twarog mielony wydaje mi sie z ciezki...Co radzicie?
Dorotko ja ostatnio robiłam z danonek i wyszedł dobry, tylko nie dawałam cukru i dałam żelatynę zamiast galaretek, pozdrawiam
no o tym tez myslalam ...
Danusiu a jakby wziasc pol na pol z jogurtem? Moze tak tez juz probowalas?
Ja robie ze Speisequark i sernik jest naprawde dobry. Alternatywa jest dla mnie serek Philadelphia. Jesli cie interesuje to na stronie www.bei-uns-zu-hause.de jest sporo przepisow z wykorzystaniem wlasnie tego serka.
Pozdrowienia z Hamm. Malena
dziekuje maleno chyba wezme ten normalny twarog mielony bo filadelfia tez wydaje mi sie za ciezka. Pozdrawiam serdecznie z Rehau!
Ja podobnie jak Malena dodaje Speisequark..... ale na początku jak przyjechałam do Niemiec miałam ten sam problem co ty.
Alternatywą są zakupy w polskim sklepie....chyba macie jakiś w okolicy.
Pozdrawiam serdecznie z Rotenburga.
dziekuje bardzo-no wlasnie niestety nie mam w okolicy polskiego sklepu (prowincja niestety) ale sprobuje zrobic z tym mielonym twarogiem. Wlasnie dlatego, choc tak dlugo tu mieszkam,nigdy sie za taki sernik nie bralam bo nauczona bylam ze potrzeba serka homogenizowanego bezsmakowego
. Zawsze dotad meczylam Mame jak jechalam do Polski "na nic szynki, torty i inne farmazony, sernik na zimno ma byc zrobiony!"ale odkad jestem na wz ciagle mam smaka na sernik na zimno szczegolnie teraz latem.
Pozdrawiam serdecznie!
Ja co prawda nie jestem z Niemiec ale może spróbuj jogurtu greckiego? Jest bez cukru ale gęstszy i tłuściejszy niż szykły jogurt.
A ja robie sernik na zimno z sera philadelphia i wysokoprocentowej smietany; ser ubijam i dodaje potem do ubitej smietany, ciagle ubijajac.
Pozdrawiam i smacznego!
I takie cos mi wychodzi :-)
Dziekuje wam wszystkim kochane! Na was zawsze mozna liczyc...mam teraz tyle propozycji ze chyba trzy wersje po kolei bede robic i domownikow meczyc jako Jurorow. Baedzo wam dziekuje i pozdrawiam wszystkich serdecznie!