kochani czy ktoś z was posiada pralkę wirnikową z suszarką.Pytam ponieważ mam zamiar kupić Posiadam oczywiście automat od lat ale przy dużej i czestej ilości prania może przydała by się .Jakie posiadacie i czy dobrze sie sprawuja,no i czy ładnie upiora.może poradzicie?
Nie wiem czy dobrze Cie zrozumialam. Chodzi Ci o taka pralke i suszarke w jednym? Jesli tak odradzam. Jest po prostu nieekonomiczna i niepraktyczna. Oczczedza sie co prawda miejsce ale...nie mozesz suszyc jak pierzesz, w razie awarii wysiadaja dwie rzeczy na raz. A wiem od znajomych (warsztat naprawczy) ze tego typu urzadzenia psuja sie czesciej. Sa suszarki (przynajmniej u nas) ktore mozna postawic na pralce. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz. Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego zakupu.
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale moja bratanica ma poza pralką automatyczną pralko - wirówkę z dwiema komorami. Jedna komora to pralka wirnikowa, która podgrzewa wodę a druga komora to wirówka (ale nie suszarka). Ona jest bardzo zadowolona bo przy czwórce dzieci automat czasem nie "wyrabiał". Zaletą takiej pralki jest również to, że można w niej wirować pranie ręczne a wadą to, że niestety po praniu wodę trzeba wylać (spuścić wężem) i nalać nową do płukania lub płukać ręcznie niestety. Ona tę pralkę ma już ok.10 lat - być może, że teraz nawet te wirnikowe pralki z wirówką są bardziej nowoczesne i więcej potrafią. Nie wiem czy Ci pomogłam ale tyle akurat wiem na ten temat...:)))
dziekuję alidab właśnie i ja nie wyrabiam nawet przy dwójce dzieci kupiłam właśnie taką pralke.Jestem zadowolona.Bo to tu plameczka , tam kropeczka no i nie ma sensu odpalać automatu,Nawet niezła a po wirowaniu pranie jest suchsze niż w automacie.Pozdrawiam i dziękuję.
kochani czy ktoś z was posiada pralkę wirnikową z suszarką.Pytam ponieważ mam zamiar kupić Posiadam oczywiście automat od lat ale przy dużej i czestej ilości prania może przydała by się .Jakie posiadacie i czy dobrze sie sprawuja,no i czy ładnie upiora.może poradzicie?
Nie wiem czy dobrze Cie zrozumialam. Chodzi Ci o taka pralke i suszarke w jednym? Jesli tak odradzam. Jest po prostu nieekonomiczna i niepraktyczna. Oczczedza sie co prawda miejsce ale...nie mozesz suszyc jak pierzesz, w razie awarii wysiadaja dwie rzeczy na raz. A wiem od znajomych (warsztat naprawczy) ze tego typu urzadzenia psuja sie czesciej. Sa suszarki (przynajmniej u nas) ktore mozna postawic na pralce. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz. Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego zakupu.
chodzi mi o ulepszony typ FRANI
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale moja bratanica ma poza pralką automatyczną pralko - wirówkę z dwiema komorami. Jedna komora to pralka wirnikowa, która podgrzewa wodę a druga komora to wirówka (ale nie suszarka). Ona jest bardzo zadowolona bo przy czwórce dzieci automat czasem nie "wyrabiał".
Zaletą takiej pralki jest również to, że można w niej wirować pranie ręczne a wadą to, że niestety po praniu wodę trzeba wylać (spuścić wężem) i nalać nową do płukania lub płukać ręcznie niestety. Ona tę pralkę ma już ok.10 lat - być może, że teraz nawet te wirnikowe pralki z wirówką są bardziej nowoczesne i więcej potrafią.
Nie wiem czy Ci pomogłam ale tyle akurat wiem na ten temat...:)))
dziekuję alidab właśnie i ja nie wyrabiam nawet przy dwójce dzieci kupiłam właśnie taką pralke.Jestem zadowolona.Bo to tu plameczka , tam kropeczka no i nie ma sensu odpalać automatu,Nawet niezła a po wirowaniu pranie jest suchsze niż w automacie.Pozdrawiam i dziękuję.