Co sądzicie o pomyśle uporządkowania działu "PRZETWORY" grupami roślin- np. dział przetworów z pomidorów ( ale się zrymowało ;) ), dział przetworów z jabłek itp. ? Myślę, że znacznie ułatwiloby to szukanie interesujących nas przepisów!
A co w przypadku , kiedy przetwory są wieloowocowe, albo wielowarzywne ? Albo ktoś chciałby miec uporządkowane przepisy inaczej? np dżemy osobno, sałatki osobno.... Szukanie odpowiedniego przepisu zawsze pochłania nieco czasu...., ale to nie jest chyba aż taki wielki problem pozdrawiam jasia
Wtedy jasiu byłaby grupa wieloowocowa i wielowarzywna. A rodzaj przetworu np. dżem czy konfitura byłby w grupie ułożony alfabetycznie. Mnie się pomysł sosenki bardzo podoba.
"Ladnych" pomyslow jest wiele......tylko kto ma to robic ???? Przeciez moderatorzy sa nieplatnymi ochotnikami i z tego co widac maja i tak pelne rece...... Tak wiec mysle, ze jakkolwiek pomysl dobry to raczej nie realny ..... pozdrawiam :))
ja tez chętnie widziałabym ułożone odpowiednio przepisy,żeby było łatwiej znaleźć to czego się szuka bo wgąszczu przepisów czasami znajdujemy całkiem nie to czego szukamy
Sosenko, znajdź jakikolwiek zbiór wydrukowany, uporządkowany w podobny chociaż sposób, jako wzór do naśladowania, na dodatek utworzony przez 100 autorów ..., a nas jest kilka razy wiecej. Nie potrafimy utrzymać porządku w grupowaniu przepiesów juz isniejących, wpisywanych na nowo, a co dopiero... Niektórzy z nas wpisują przepisy w kilku grupach. Nie znaczy to, że neguję Twój pomysł. Chociaż gdyby każdy właściwie wpisywał tytuł potrawy, przetworu bez "ochów i achów" i innych wydziwień byłoby łatwiej znaleźć. Pozdrawiam Janek
Witam!
Co sądzicie o pomyśle uporządkowania działu "PRZETWORY" grupami roślin- np. dział przetworów z pomidorów ( ale się zrymowało ;) ), dział przetworów z jabłek itp. ? Myślę, że znacznie ułatwiloby to szukanie interesujących nas przepisów!
Pozdrówki
A co w przypadku , kiedy przetwory są wieloowocowe, albo wielowarzywne ?
Albo ktoś chciałby miec uporządkowane przepisy inaczej? np dżemy osobno, sałatki osobno....
Szukanie odpowiedniego przepisu zawsze pochłania nieco czasu...., ale to nie jest chyba aż taki wielki problem
pozdrawiam jasia
Zgadzam się z Joasią
Wtedy jasiu byłaby grupa wieloowocowa i wielowarzywna. A rodzaj przetworu np. dżem czy konfitura byłby w grupie ułożony alfabetycznie. Mnie się pomysł sosenki bardzo podoba.
"Ladnych" pomyslow jest wiele......tylko kto ma to robic ???? Przeciez moderatorzy sa nieplatnymi ochotnikami i z tego co widac maja i tak pelne rece......
Tak wiec mysle, ze jakkolwiek pomysl dobry to raczej nie realny ..... pozdrawiam :))
ja tez chętnie widziałabym ułożone odpowiednio przepisy,żeby było łatwiej znaleźć to czego się szuka bo wgąszczu przepisów czasami znajdujemy całkiem nie to czego szukamy
Sosenko, znajdź jakikolwiek zbiór wydrukowany, uporządkowany w podobny chociaż sposób, jako wzór do naśladowania, na dodatek utworzony przez 100 autorów ..., a nas jest kilka razy wiecej. Nie potrafimy utrzymać porządku w grupowaniu przepiesów juz isniejących, wpisywanych na nowo, a co dopiero...
Niektórzy z nas wpisują przepisy w kilku grupach.
Nie znaczy to, że neguję Twój pomysł.
Chociaż gdyby każdy właściwie wpisywał tytuł potrawy, przetworu bez "ochów i achów" i innych wydziwień byłoby łatwiej znaleźć.
Pozdrawiam
Janek