Forum

Gawędy o jedzeniu

przetwory- uporządkowanie

• Autor: sosenka Data: 2007-08-16 11:46:10

Witam!

Co sądzicie o pomyśle uporządkowania działu "PRZETWORY" grupami roślin- np. dział przetworów z pomidorów ( ale się zrymowało ;) ), dział przetworów z jabłek itp. ? Myślę, że znacznie ułatwiloby to szukanie interesujących nas przepisów!

Pozdrówki

• Autor: jasia Data: 2007-08-16 12:30:35

A co w przypadku , kiedy przetwory są wieloowocowe, albo wielowarzywne ?
    Albo ktoś chciałby miec uporządkowane przepisy inaczej? np dżemy osobno, sałatki osobno....
    Szukanie odpowiedniego przepisu zawsze pochłania nieco czasu...., ale to nie jest chyba aż taki wielki problem
    pozdrawiam jasia

• Autor: polin83 Data: 2007-08-16 16:46:46

Zgadzam się z Joasią

• Autor: Kry Data: 2007-08-16 21:45:16

Wtedy  jasiu byłaby grupa wieloowocowa i wielowarzywna. A rodzaj przetworu np. dżem czy konfitura byłby  w grupie  ułożony alfabetycznie. Mnie się pomysł sosenki bardzo podoba.

• Autor: luckystar Data: 2007-08-17 15:41:53

"Ladnych" pomyslow jest wiele......tylko kto ma to robic ???? Przeciez moderatorzy sa nieplatnymi ochotnikami i z tego co widac maja i tak pelne rece......
    Tak wiec mysle, ze jakkolwiek pomysl dobry to raczej nie realny ..... pozdrawiam :))

• Autor: anecia12 Data: 2007-08-26 13:28:36

ja tez chętnie widziałabym ułożone odpowiednio przepisy,żeby było łatwiej znaleźć to czego się szuka bo wgąszczu przepisów czasami znajdujemy całkiem nie to czego szukamy

• Autor: Janek Data: 2007-08-26 20:57:11

Sosenko, znajdź jakikolwiek zbiór wydrukowany, uporządkowany w podobny chociaż sposób, jako wzór do naśladowania, na dodatek utworzony przez 100 autorów ..., a nas jest kilka razy wiecej. Nie potrafimy utrzymać porządku w grupowaniu przepiesów  juz isniejących, wpisywanych na nowo, a co dopiero...
    Niektórzy z nas wpisują przepisy w kilku grupach.
    Nie znaczy to, że neguję Twój pomysł.
    Chociaż gdyby każdy właściwie wpisywał tytuł potrawy, przetworu bez "ochów i achów" i innych wydziwień byłoby łatwiej znaleźć.
    Pozdrawiam
    Janek

Przejdź do pełnej wersji serwisu