Forum

Kuchenne porady

czy mozna mrozic knedle?

• Autor: kasia d Data: 2007-08-16 23:15:27

no wlasnie. bo nie wiem.
    moj maz nie jada a ja mam ochote a nie chce mi sie dziabdziac 4 knedli tylko dla siebie na raz.... :)
    z gory dziekuje...

• Autor: kola Data: 2007-08-16 23:32:06

mozna, ja mroze surowe ulozone na talerzyku, a jak sie troche zmroza przekladam do woreczka. Mam wlasnie w lodowce kilka knedli ze sliwkami, ktore zostaly mi z ostatniego obiadu.

• Autor: Rosa Data: 2007-08-17 07:20:31

oczywiście tak -przecież nawet w sprzedaży są mrożone knedle,pozdrawiam  -rosa

• Autor: kasia d Data: 2007-08-17 10:09:54

serio?! to nawet surowe mozna???? to fajnie. tak dis zrobie!!!
    dzieki!!!!

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-17 08:35:20

kasiu a ja juz mialam spytac gdzie jestes. Malo cie ostatnio widac. wszystko ok? Pozdrawiam serdecznie!

• Autor: kasia d Data: 2007-08-17 10:06:42

a pewno ze jestem troche zadziej ale jestem glupio tak sie przyznac, ale odkrylam inna strona angielska i duzo przepisow stamtad biore, bo wiesz, ja w anglii jestem to mam dostep do wszelakich skladnikow, wiec mieszam, raz robie cos polskiego, raz cos innego. uwielbiam chyba wszytskie kuchnie swiata! :)
    ale mnie naszlo na knedle i chce dzis sobie zrobic. a ze sie sprzedaje zamrozone to ja nie wiem, bo u mnie w uk sie nie sprzedaje. hehe. :)

a poza tym to wszytsko jak najbardziej ok! elliott mi juz raczkuje po pokuju, trzeba go pilnowac nieustannie.. hehe, nie moge uwierzyc ze to juz 8 miesiecy minelo..........

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-17 10:49:04

no ostatnio cos chodzilas mi po glowie kasiu d a pokaz jak Twoj Elliot teraz wyglada...Takie fajne zdjecia masz na ustawieniach. He ja tez buszuje po niemieckich stronach jak Ty po angielskich,, A Jemmiego Olivera (sorry nie wiem czy poprawnie napisalam) ogladam nagminnie jak tylko jest tu jakas powtorka. Fajne ma przepisy i nie tylko! Cieszwe sie ze wszystko u Ciebie ok. Pozdrawiam serdecznie i buziaki dla Elliota!

• Autor: kasia d Data: 2007-08-17 20:44:52

a prosze bardzo :) zdjecia :) buziaki przekaze rano jak sie obudzi.! :)
    co do Jamiego Oliviera to ja lubie lubie bardzo. przede wszystkim ze on kocha kuchnie wloska , a poza tym jego przepisy zawsze sa proste, nieskomplikowane i smakuja wysmienicie! Probowalas kiedys jego kurczaka w sosie pomidorowym? wez jakies udka, czy cwiartki czy cokolwiek innego, zamarynuj w czerwonym winie, czosnku, lisciach laurowych i rozmarynie, pieprzu i soli na noc. na drugi dzien czesci kurczaka opruszyc maka podsmazyc lekko, palaczyc z zalewa i dwiema puszkami pomidorow, wsypac garsc olivek i wrzucic do piekarnika na 1,5h. PYCHA. a jaka prostosc w skaldnikach!!!!! Robie takiego kurczaka bardzo bardzo czesto.
    nie ma jak Jamie Olivier. :)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-18 18:58:45

Jejku kasiu jak ci synus wyrosl, a ja pamietam Ciebie w ciazy jakby to wczoraj bylo! Niech sie Wam chowa zdrowo i szczesliwie! Pozdrawiam Was serdecznie a przepis na pewno wyprobuje. Kasiu a pamietasz jego przepis na ananasy ? Jakos kroil w plastry cukier i jakies ziolo (moze mieta?) No i teraz nie wiem co bylo dalej..Karmelizowal czy jakos inaczej? Jesli wiesz o co chodzi i znajdziesz chwilke moze mi przypomnisz? Dziekuje z gory!

• Autor: kasia d Data: 2007-08-20 12:35:42

http://www.oprah.com/foodhome/food/recipes/food_20030718_pineapple.jhtml
    o to chodzi? nie probowalam tego jeszcze ale brzmi ok.. :)

mnie tez sie wydaje ze w ciazy to ja wczoraj bylam. ale rownoczesnie wydaje mi sie ze elliott byl z nami od zawsze... wiesz o co chodzi, nie? ech... dziwne ... :)
    pzdr, :)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-20 13:06:01

kochana kasiu d dokladnie o to mi chodzilo dziekuje i pozdrawiam serdecznie!

Przejdź do pełnej wersji serwisu