Forum

Galeria

Torty

  • Autor: Gigi Data: 2007-08-17 16:30:47

    Ostatnio dostałam maila z fajnymi fotkami tortów
    Umieszczam je i tutaj.... może dla kogoś będą inspiracją.




    I co wy na to?
    To już prawdziwa sztuka:-))

  • Autor: monia00 Data: 2007-08-17 16:34:50

    Orginalne te torciki .Niektore nie wygladaja na prawdziwe .
    Az szkoda by bylo niszczyc takie male dziela .

  • Autor: till Data: 2007-08-17 16:41:46

    Znając możliwości niektórych WŻ-towiczów, to wiem, że któregoś dnia zobaczę polską wersję...

  • Autor: piegusowa Data: 2007-08-17 16:43:59

    Oj tak, oj tak! Być może przebiją nawet te, choć i te są piękne.

  • Autor: Gigi Data: 2007-08-17 18:43:42

    Ale ja to nie będe

  • Autor: Rosa Data: 2007-08-17 17:37:21

    toż to prawdziwe dzieła sztuki...........cukierniczej

  • Autor: nonka4 Data: 2007-08-17 18:01:10

    Sliczne;

  • Autor: Glumanda Data: 2007-08-17 19:18:58

    Wlasnie przed chwila skonczylam robic taki extra tort! Jutro jeszcze dojda labedzie na gorne pietro i pousuwam folie, ktore chronia spod talerza, na ktorym stoi tort - zeby sie nie wypackaly! Musze powiedziec, ze jak na pierwszy raz w zyciu tort tego typu.. to mi sie podoba :) Te wszystkie, na zdjeciach tez sa sliczne!! pozdrawiam Glumanda

  • Autor: diehappy Data: 2007-08-17 19:52:40

    Naprawdę ślicznie

  • Autor: aki Data: 2007-08-17 20:02:41

     zajefajne.......

  • Autor: Gigi Data: 2007-08-17 20:23:22

    Normalnie super. Moje wyrazy podziwu
    Do takiego czegoś trzeba mieć anielską cierpliwość.

    Pozdrawiam Gigi

  • Autor: alidab Data: 2007-08-18 10:48:41

    Dla mnie to wyższa szkoła jazdy i test na cierpliwość (posiadanie umiejętności jest koniecznością).Czy to bita śmietana wzmocniona jakimś "usztywniaczem" ?
    Pięknie się prezentuje. Gratulacje ...:)))

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-08-18 11:34:51

    Zdecydowanie wybieram Twój tort. Tu widac że wszystko jest zjadliwe. Aż ślinka cieknie. Tamte są piękne, ale kojarzą mi się nieodmiennie z takimi dawnymi sztucznymi kwiatkami ("sztuczne kwiatki pachną woskiem").

  • Autor: Aleksandra1973 Data: 2007-08-19 02:58:28

    Oj tak Krystyno ja tez nie przepadam za wierzchem na tortach z masy cukrowej lub marcepanowej dla mnie poprostu za slodka i te torty tak troche wygladaja jak plastykowe

  • Autor: Cletti Data: 2007-08-18 10:49:57

    Az szkoda  taki tort zjesc :)

  • Autor: Glumanda Data: 2007-08-19 14:38:55

    No niestety, tort zostal zjedzony.. a ja dostalam standing ovation!! az poczerwienialam !!!
    Trot byl w calosci zjadliwy.. dekoracje to byly truskawki, qumquats - te male pomaranczo-podobne owocki, zjadliwe wraz ze skorka.
    Zielone listki byly listkami miety.
    Dodam zdjecie przekrojonego torta.. juz nie wyglada tak ladnie!

    Krem z ktorego robilam wyciskane rozetki, to byl krem od Dr. Oetker taki podstawowy to tortow, waniliowy.
    Robi sie go dodajac mleka i masla do proszku. Jest kupny ale pewniak, bo nic nie zmienilo formy i pieknie wygladalo a w smaku tez bylo ok.
    Labedzie plywaja, po tym samym kremie, lecz z dodatkiem paru kropel likieru Curacao Blue... zeby woda byla niebieska.
    Tort wazyl wraz z podstawa na ktorej go zrobilam z jakies 3-4 kg.. aby go dowiezc na miejsce musialam sie niezle nagimnastykowac...
    przy kazdym zakrecie myslalam ze mi wyleci poza patere!!! ale udalo sie i wszyscy byli zachwyceni!
    Labedzie, byly z bezy zlepione bita smietana, oczka mialy namalowane sokiem z jagod a dziobki sokiem malinowym ;)

  • Autor: dankarz Data: 2007-08-19 14:48:43

    Oj mamy następną artystkę, brawo Glumando, tort przepiękny, przekrojony wygląda bardzo apetycznie, pozdrawiam danka

  • Autor: luckystar Data: 2007-08-19 15:48:49

    Glumando, tort przesliczny i w przekroju wyglada mniamniusnie :))) gratuluje talentu !!!!

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-08-19 17:16:45

    wszystkie torty wygladaja pieknie! Ale ten tort Glumandzi wyglada do tego przepyyyyyyysznie! Wklej przepis prosze

  • Autor: Ulam Data: 2007-08-19 19:23:52

    Tort wygląda świetnie,  ślinka aż cieknie!!!

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-08-19 19:56:08

    No właśnie, pisałam deczko wyżej że w Twoim torcie wszystko jest zjadliwe. A nie jak w tamtych sztucznych cacuszkach. Tamte można tylko oglądac i podziwaic a Twój to się je już oczami. I pachnie miętą, owocami, masełkiem. To jest właśnie dzieło kulinarne a nie tamte cuda. Jeszcze raz gratuluję.

  • Autor: nonka4 Data: 2007-08-19 20:13:59

    Glumando,tort przepiękny! Zdradź rąbek tajemnicy czy te łabądki piekłaś w jakichś foremkach czy sama wyrzeźbiłaś z piany??????????

  • Autor: Glumanda Data: 2007-08-19 23:30:36

    Labedzie wycisnelam z ubitej piany z cukrem oczywiscie, na papie rdo pieczenia i suszylam je w ...... suszarce do grzybow jakies 5 godzin.
    Wyciskalam je z torebki nylonowej, do ktorej przylepilam, za pomoca tasmy klejacej - w jednym rogu koncowke ze szprycy do dekoracji.

    :))))))))))))

  • Autor: Rosa Data: 2007-08-20 06:50:52

    tort przepiękny  -moje gratulację no i oczywiście czekam na wklejenie przepisu ,pozdrawiam  - rosa

  • Autor: piq Data: 2007-08-20 21:41:49

    Cudeńko !!! Gratuluję talentu i pomysłowości !!! Ja tez czekam na przepis. Pozdrawiam serdecznie. Ależ mi ślinka leci........

Przejdź do pełnej wersji serwisu