Wlasnie przed chwila skonczylam robic taki extra tort! Jutro jeszcze dojda labedzie na gorne pietro i pousuwam folie, ktore chronia spod talerza, na ktorym stoi tort - zeby sie nie wypackaly! Musze powiedziec, ze jak na pierwszy raz w zyciu tort tego typu.. to mi sie podoba :) Te wszystkie, na zdjeciach tez sa sliczne!! pozdrawiam Glumanda
Dla mnie to wyższa szkoła jazdy i test na cierpliwość (posiadanie umiejętności jest koniecznością).Czy to bita śmietana wzmocniona jakimś "usztywniaczem" ? Pięknie się prezentuje. Gratulacje ...:)))
Zdecydowanie wybieram Twój tort. Tu widac że wszystko jest zjadliwe. Aż ślinka cieknie. Tamte są piękne, ale kojarzą mi się nieodmiennie z takimi dawnymi sztucznymi kwiatkami ("sztuczne kwiatki pachną woskiem").
Oj tak Krystyno ja tez nie przepadam za wierzchem na tortach z masy cukrowej lub marcepanowej dla mnie poprostu za slodka i te torty tak troche wygladaja jak plastykowe
No niestety, tort zostal zjedzony.. a ja dostalam standing ovation!! az poczerwienialam !!! Trot byl w calosci zjadliwy.. dekoracje to byly truskawki, qumquats - te male pomaranczo-podobne owocki, zjadliwe wraz ze skorka. Zielone listki byly listkami miety. Dodam zdjecie przekrojonego torta.. juz nie wyglada tak ladnie! Krem z ktorego robilam wyciskane rozetki, to byl krem od Dr. Oetker taki podstawowy to tortow, waniliowy. Robi sie go dodajac mleka i masla do proszku. Jest kupny ale pewniak, bo nic nie zmienilo formy i pieknie wygladalo a w smaku tez bylo ok. Labedzie plywaja, po tym samym kremie, lecz z dodatkiem paru kropel likieru Curacao Blue... zeby woda byla niebieska. Tort wazyl wraz z podstawa na ktorej go zrobilam z jakies 3-4 kg.. aby go dowiezc na miejsce musialam sie niezle nagimnastykowac... przy kazdym zakrecie myslalam ze mi wyleci poza patere!!! ale udalo sie i wszyscy byli zachwyceni! Labedzie, byly z bezy zlepione bita smietana, oczka mialy namalowane sokiem z jagod a dziobki sokiem malinowym ;)
No właśnie, pisałam deczko wyżej że w Twoim torcie wszystko jest zjadliwe. A nie jak w tamtych sztucznych cacuszkach. Tamte można tylko oglądac i podziwaic a Twój to się je już oczami. I pachnie miętą, owocami, masełkiem. To jest właśnie dzieło kulinarne a nie tamte cuda. Jeszcze raz gratuluję.
Labedzie wycisnelam z ubitej piany z cukrem oczywiscie, na papie rdo pieczenia i suszylam je w ...... suszarce do grzybow jakies 5 godzin. Wyciskalam je z torebki nylonowej, do ktorej przylepilam, za pomoca tasmy klejacej - w jednym rogu koncowke ze szprycy do dekoracji.
Ostatnio dostałam maila z fajnymi fotkami tortów
Umieszczam je i tutaj.... może dla kogoś będą inspiracją.
I co wy na to?
To już prawdziwa sztuka:-))
Orginalne te torciki .Niektore nie wygladaja na prawdziwe .
Az szkoda by bylo niszczyc takie male dziela .
Znając możliwości niektórych WŻ-towiczów, to wiem, że któregoś dnia zobaczę polską wersję...
Oj tak, oj tak! Być może przebiją nawet te, choć i te są piękne.
Ale ja to nie będe
toż to prawdziwe dzieła sztuki...........cukierniczej
Sliczne;
Wlasnie przed chwila skonczylam robic taki extra tort! Jutro jeszcze dojda labedzie na gorne pietro i pousuwam folie, ktore chronia spod talerza, na ktorym stoi tort - zeby sie nie wypackaly! Musze powiedziec, ze jak na pierwszy raz w zyciu tort tego typu.. to mi sie podoba :) Te wszystkie, na zdjeciach tez sa sliczne!! pozdrawiam Glumanda
Naprawdę ślicznie
zajefajne.......
Normalnie super. Moje wyrazy podziwu
Do takiego czegoś trzeba mieć anielską cierpliwość.
Pozdrawiam Gigi
Dla mnie to wyższa szkoła jazdy i test na cierpliwość (posiadanie umiejętności jest koniecznością).Czy to bita śmietana wzmocniona jakimś "usztywniaczem" ?
Pięknie się prezentuje. Gratulacje ...:)))
Zdecydowanie wybieram Twój tort. Tu widac że wszystko jest zjadliwe. Aż ślinka cieknie. Tamte są piękne, ale kojarzą mi się nieodmiennie z takimi dawnymi sztucznymi kwiatkami ("sztuczne kwiatki pachną woskiem").
Oj tak Krystyno ja tez nie przepadam za wierzchem na tortach z masy cukrowej lub marcepanowej dla mnie poprostu za slodka i te torty tak troche wygladaja jak plastykowe
Az szkoda taki tort zjesc :)
No niestety, tort zostal zjedzony.. a ja dostalam standing ovation!! az poczerwienialam !!!
Trot byl w calosci zjadliwy.. dekoracje to byly truskawki, qumquats - te male pomaranczo-podobne owocki, zjadliwe wraz ze skorka.
Zielone listki byly listkami miety.
Dodam zdjecie przekrojonego torta.. juz nie wyglada tak ladnie!
Krem z ktorego robilam wyciskane rozetki, to byl krem od Dr. Oetker taki podstawowy to tortow, waniliowy.
Robi sie go dodajac mleka i masla do proszku. Jest kupny ale pewniak, bo nic nie zmienilo formy i pieknie wygladalo a w smaku tez bylo ok.
Labedzie plywaja, po tym samym kremie, lecz z dodatkiem paru kropel likieru Curacao Blue... zeby woda byla niebieska.
Tort wazyl wraz z podstawa na ktorej go zrobilam z jakies 3-4 kg.. aby go dowiezc na miejsce musialam sie niezle nagimnastykowac...
przy kazdym zakrecie myslalam ze mi wyleci poza patere!!! ale udalo sie i wszyscy byli zachwyceni!
Labedzie, byly z bezy zlepione bita smietana, oczka mialy namalowane sokiem z jagod a dziobki sokiem malinowym ;)
Oj mamy następną artystkę, brawo Glumando, tort przepiękny, przekrojony wygląda bardzo apetycznie, pozdrawiam danka
Glumando, tort przesliczny i w przekroju wyglada mniamniusnie :))) gratuluje talentu !!!!
wszystkie torty wygladaja pieknie! Ale ten tort Glumandzi wyglada do tego przepyyyyyyysznie! Wklej przepis prosze
Tort wygląda świetnie, ślinka aż cieknie!!!
No właśnie, pisałam deczko wyżej że w Twoim torcie wszystko jest zjadliwe. A nie jak w tamtych sztucznych cacuszkach. Tamte można tylko oglądac i podziwaic a Twój to się je już oczami. I pachnie miętą, owocami, masełkiem. To jest właśnie dzieło kulinarne a nie tamte cuda. Jeszcze raz gratuluję.
Glumando,tort przepiękny! Zdradź rąbek tajemnicy czy te łabądki piekłaś w jakichś foremkach czy sama wyrzeźbiłaś z piany??????????
Labedzie wycisnelam z ubitej piany z cukrem oczywiscie, na papie rdo pieczenia i suszylam je w ...... suszarce do grzybow jakies 5 godzin.
Wyciskalam je z torebki nylonowej, do ktorej przylepilam, za pomoca tasmy klejacej - w jednym rogu koncowke ze szprycy do dekoracji.
:))))))))))))
tort przepiękny -moje gratulację no i oczywiście czekam na wklejenie przepisu ,pozdrawiam - rosa
Cudeńko !!! Gratuluję talentu i pomysłowości !!! Ja tez czekam na przepis. Pozdrawiam serdecznie. Ależ mi ślinka leci........