Forum

Kuchenne porady

placki ziemniaczane

  • Autor: kola Data: 2007-08-18 15:40:02

    rozpedzilam sie dzis z tarciem ziemniakow na placki ziemniaczane i zostalo mi sporo ciasta. Wszyscy juz pojedli, a tu dopiero polowa zuzyta. Jak myslicie co by mozna byla z tym ciastem zrobic? ...zamrozic?. Na razie lezy w lodowce, ale nie wiem jak dlugo tam moze byc? Prosze, poradzcie.

  • Autor: mw1111 Data: 2007-08-18 16:01:22

    Może zrób babkę ziemniaczaną, potrzebny będzie jeszcze boczek. Można ją  jeść też na zimno lub odgrzać w mikrofali. Przepisy znajdziesz w necie. Pozdrawiam.

  • Autor: mw1111 Data: 2007-08-18 16:02:48

    np http://wielkiezarcie.com/przepis25404.html lub inne

  • Autor: Janek Data: 2007-08-18 16:55:30

    Ja smażę wszystkie, a te pozostałe na drugi dzień kroję na dość grube (ok 1cm) paski i przesmażam z cebulką i pokrojoną w paski kiełbasą (nie za dużo kiełbasy). Jeśli nie mamy kiełbasy, nic nie szkodzi, sama cebula wystarczy.
    Znikają szybko z talerzy.
    Janek

  • Autor: makusia Data: 2007-08-18 21:37:15

    o fajny pomysł , napewno wykorzystam , bo zawsze zostaje nam placków ziemniaczanych :))

  • Autor: anari74 Data: 2007-08-18 22:17:31

    placki smarzę wszystkie ,pozostale na drugi dzień smażę na śmietanie,pysznutkieoczywiście pokrojone

  • Autor: madziorek Data: 2007-08-19 09:08:58

    ja tez tak robie ze smietanka-sa przepyszne!!!

  • Autor: mailgola Data: 2007-08-19 16:47:40

    A ja kroje placki w kostke ,podsmazam  i zalewam roztrzepanymi jajkami jak na jajecznice.Pycha.

  • Autor: Rosa Data: 2007-08-19 16:44:55

    a czy wiecie że gotowe (usmażone) placki można zamrozić -oczywiście poprzekładać je folią ,żeby można było wyjąć tyle ile trzeba ,robię to zwłaszcza z dużymi plackami -do placka po węgiersku,pozdrawiam  - rosa

  • Autor: Barbara Data: 2007-08-20 08:25:29

    Oj Madziorek skąd wiesz co jest najlepsze? Ja zawsze robie tak na drugi dzień ,kroje placki w kostke na patelnie i smaze ze smietanką ,są pyszniutkie!!!!lepsze nawet niz swieze.

  • Autor: madziorek Data: 2007-08-20 16:48:22

    hahahhahaa a kto mnie tego nauczyl??

  • Autor: kola Data: 2007-08-23 22:50:31

    dziekuje wszystkim za podpowiedzi. Pozostale placki podzielilam na pol, czesc usmazylam z cebulka i kielbaska, a czesc ze smietanka. Bylo pysznie. No i wiem juz, ze mozna zamrozic usmazone placki. Jeszcze raz dziekuje za odzew.

Przejdź do pełnej wersji serwisu