Witam mam pytanko czy ktos zna przepis na cukinie jak na bigos ale chciała bym to zawekowac na zime . Jadłam u tesciowej bigosik z cukini i tak mi zasmakował ze chciała bym taki bigosik zawekowac ale nie wiem czy można może ktos mi poradzi . tesciowa daje CUKINIE CEBULKE, PRZECIER , KIEŁBASKE i własnie tak sie zastanawiam czy te składniki jak bym zawekowała bez kiełbaski czy nie zacznie sie cos z tym robic , psuc albo cos innego a wyzime miło by znowy zjesc taki bigosik
Ja leczo do słoików robię od lat i nie zdarzyło się żeby choć jeden słoik się zepsuł. Używam jednak zalewy na occie chociaż wiem,że innym się udaje bez niej dobrze przechować...:)))
Witam mam pytanko czy ktos zna przepis na cukinie jak na bigos ale chciała bym to zawekowac na zime . Jadłam u tesciowej bigosik z cukini i tak mi zasmakował ze chciała bym taki bigosik zawekowac ale nie wiem czy można może ktos mi poradzi . tesciowa daje CUKINIE CEBULKE, PRZECIER , KIEŁBASKE i własnie tak sie zastanawiam czy te składniki jak bym zawekowała bez kiełbaski czy nie zacznie sie cos z tym robic , psuc albo cos innego a wyzime miło by znowy zjesc taki bigosik
może ten? mój siedzi w słoikach,koniecznie zapasteryzować z 15 min
http://wielkiezarcie.com/przepis18889.html
Ja leczo do słoików robię od lat i nie zdarzyło się żeby choć jeden słoik się zepsuł. Używam jednak zalewy na occie chociaż wiem,że innym się udaje bez niej dobrze przechować...:)))